ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Αρχικοί τύποι γραφής.

15 Aug, 2021

Η έδρα προϊστορικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge [Roots  of civilization] δέχεται επισήμως και με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο πολιτισμός ξεκίνησε από την Ανατολική Μεσόγειο , καταρρίπτοντας της θεωρία  ΄΄εξ Ανατολών το φως΄΄.

Στην τοποθεσία Δισπηλιό στην Καστοριά ο καθηγητής Χουρμουζιάδης ανακάλυψε σε ξύλο γραφή ηλικίας  τουλάχιστον 5.000 ετών , γεγονός που με την συμβατική [Γαλλική] θεώρηση της ιστορίας δεν εξηγείται. Η επιγραφή θεωρείται οτι είναι τμήμα βάρκας και αποτελεί ίσως κάποια επίκληση σε ανώτερες δυνάμεις για καλή πλεύση. Οι πολέμιοι της ανακάλυψης του καθηγητή θεωρούν ότι τα σημάδια στο ξύλο είναι σημάδια τυχαίας διάβρωσης, ισχυρισμός που καταρρίπτεται  με την ανακάλυψη και άλλων τέτοιων πινακίδων [με όμοια σημάδια] στην τοποθεσία.

Στην τοποθεσία Γιαννιτσών Πέλλας  επίσης ευρέθη όστρακο με τύπο γραμμικής γραφής ηλικίας 5.000 ετών.

Στην νήσο Γιούρα  κοντά στην Αλόννησο ευρέθη επίσης όστρακο παραπλήσιας ηλικίας με σημάδια που μοιάζουν έντονα με γραφή .

Στην Εύβοια ευρέθησαν χρυσά βραχιόλια 5.000 ετών με γραφή στο εσωτερικό τους.

Αυτά είναι λίγα από τα ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στον Ελλαδικό χώρο

[οπωσδήποτε  στα  4.000 που εντοπίζεται περίπου η αρχή του Κυκλαδικού πολιτισμού] υπήρχε γραφή πολύ πριν το χρονικό σημείο που παραδέχονται οι υποστηρικτές της Γαλλικής θεωρίας.

 

Η γραφή ορίζεται σε τρεις κατηγορίες:

Ιερογλυφικά – Γραμμικές γραφές – Αλφαβητικές γραφές

Στην Ελλάδα θεωρείται ότι αυτή ήταν η εξέλιξη της γραφής

[Ιερογλυφικά μέχρι το 2.000 π.χ. , Γραμμική γραφή Α από το 2.000 μέχρι το 1.600 , Γραμμική γραφή Β μέχρι το 1.200 και τελικώς η υιοθέτηση της αλφαβητικής γραφής].

Το πρώτο ΄΄τυπωμένο΄΄ κείμενο  θεωρείται  ο δίσκος της Φαιστού χρονολογημένος περί το 1.700 π.χ.  [΄΄Ο δίσκος της Φαιστού μιλά Ελληνικά΄΄ της κας Πολυγιαννάκη.]     

Η γραμμική          Β  γραφή είναι αποκρυπτογραφημένη [καθ.Ventris και Chadweek] και διεθνώς παραδεδεγμένα Ελληνική !! Στις αρχές του 1950 ο Βέντρις μετα από πολλές  ανεπιτυχείς προσπάθειες σκέφτηκε να  ψάξει ελληνικούς φθόγγους στην γραμμική Β [μέχρι τότε η γραμμική θεωρείτο Ετρουσκική , ακόμη και Χιτιτική γραφή]. Προς μεγάλη του έκπληξη η αποκρυπτογράφιση βάσει των Ελληνικών φθόγγων έγινε γρήγορα [π.χ. η λέξη θώρακες  αντιστοιχεί με τα σχήματα της γραμμικής Β που αντιστοιχούν στους φθόγγους ΤΟ – ΡΑ – ΚΕ . Η λέξη τρίπους με τα  ΤΙ – ΡΙ – ΠΟ . Η λέξη κόρυς/περικεφαλαία με τα  ΚΟ – ΡΥ κλπ]. Αποκρυπτογραφήθηκαν και τα Ελληνικά ονόματα Αλεξάνδρα και Θεοδώρα , η λέξις φέτος [Fέτος] , άτερον Fέτος [έτερο έτος] , περυσίν Fος [πέρυσι] , ονόματα μηνών κλπ που βρέθηκαν τα ίδια και στην Κνωσσό και στην Ηπειρωτική Ελλάδα . Οι λέξεις που βρέθηκαν είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούντο σε πάρα πολλές Ελληνικές τοποθεσίες.

Η μετάφραση πλέον είχε πάρει τον δρόμο της και το συμπέρασμα ήταν ότι οι γραμμικές γραφές ήταν Ελληνικές και αντικατόπτριζαν τους φθόγγους της Ελληνικής γλώσσας. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι και οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι μιλούσαν Ελληνικά , διότι δεν μπορεί κάποιος λαός  να αρχίσει να γράφει πριν περάσουν αιώνες σταδιακής εξέλιξης του προφορικού λόγου.  

Για τα ιερογλυφικά και την γραμμική Α υποστηρίζεται ότι δεν ήταν Ελληνική αλλά ανήκε στους Προέλληνες [Μινωίτες – Πελασγοί], ενώ οι φυλές αυτές πρέπει να θεωρούνται ΠΡΩΤΟέλληνες [στοιχεία  κοινής γλώσσας , κοινής θρησκείας , κοινών εθίμων , κοινών πολιτισμικών μοντέλων κλπ].

Άλλωστε η γραμμική Β κατά κάποιο τρόπο είναι εξέλιξη [και χρησιμοποιήθηκε παράλληλα] της γραμμικής Α.

Για να ισχύει η θεωρία των Προελλήνων θα πρέπει να τοποθετηθεί η ύπαρξη της γραμμικής Β προ του χρονικού σημείου του 1.600  [έκρηξη ηφαιστείου της Θήρας].

Εντούτοις στην Λακωνία ευρέθη  γραμμική γραφή Β με διπλό πέλεκυ σε εύρημα παλαιότερο του 1700 οπότε η θεωρία καταρρίπτεται.

Άλλη θεωρία ισχυρίζεται ότι οι γραμμικές Α και Β συνυπήρχαν.

Η αλφαβητική γραφή εμφανίζεται  γύρω στο 1000 π.χ. [λεγόμενη κάθοδος των Δωριέων. Στο ΄΄Δεπας του Νέστορος΄΄ στην Σικελία [Μινωικές και ύστερα Δωρικές αποικίες] βρέθηκε το αρχαιότερο εύρημα με αλφαβητική γραφή χρονολογούμενη το 820-800 π.χ.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς για την  Φοινικική προέλευση της αλφαβητικής γραφής , είναι προφανώς αστήρικτοι. Το μόνο στοιχείο που υποστηρίζει την θεωρία αυτή είναι κάποιο λίθοι [λέγεται ότι χρονολογούνται το 850π.χ.]  με γραφή , με την σημαντική  όμως διαφορά ότι οι λίθοι αυτοί ούτε βρίσκονται , ούτε παρουσιάζονται , ούτε καν σε φωτογραφίες υπάρχουν , ούτε καν περιγραφή τους υπάρχει.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.