ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Αυστραλιανό δικαστήριο καταδίκασε την Google για την παράνομη συλλογή δεδομένων από τους χρήστες

16 Aug, 2021

Ιστορική θεωρείται η απόφαση Αυστραλιανού δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως παράνομες ορισμένες από τις δράσεις του τεχνολογικού κολοσσού της Google. Αυτές αφορούν την παραπλάνηση των χρηστών συσκευών Android και την συλλογή δεδομένων εντοπισμού, παραβιάζοντας έτσι τον σχετικό νόμο.

Ο διευθυντής της Αυστραλιανής Επιτροπής Ανταγωνισμού και Κατανάλωσης (ACCC) Ροντ Σιμς, ανέφερε ότι η Google θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, ο Αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός, συγκέντρωσε πληροφορίες εντοπισμού των χρηστών συσκευών Android, τα έτη 2017 και 2018, ακόμα και αν αυτοί δεν είχαν δώσει την συγκατάθεσή τους για την συγκέντρωση δεδομένων από το ιστορικό εντοπισμού τους.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως δεν είχε διευκρινιστεί από την Google το ότι το να επιτρέψει την συνέχεια της Web & App Activity στις συσκευές των χρηστών, θα περιλάμβανε τα δεδομένα εντοπισμού τους.

Διάφορες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε παγκόσμια βάση, έδειξαν ότι γίνεται συλλογή δεδομένων εντοπισμού χωρίς τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών. Έτσι, αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται από τους διαφημιστές, οι οποίοι μπορούν να προτείνουν προϊόντα όπως και υπηρεσίες ανάλογα την περιοχή, κάτι που δίνει τεράστιο πλεονέκτημα στα προϊόντα τους έναντι του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τον Σιμς, η απόφαση αυτή είναι ιστορική, καθώς είναι η πρώτη απόφαση τέτοιου είδους που έχει παρθεί παγκοσμίως, και δείχνει ότι κανείς δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρούνται από όλους.

Αποτελεί μια απόφαση η οποία είναι μια μεγάλη νίκη για τους καταναλωτές, καθώς και για όλους εκείνους οι οποίοι φοβούνται για διαρροές των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και είναι επιφυλακτικοί κατά της περιήγηση τους στο Διαδίκτυο. Μέσω αυτής της απόφασης δίνεται ένα ηχηρό μήνυμα στην Google, όπως και σε αντίστοιχες εταιρείες κολοσσούς, οι οποίες θα πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να σταματήσουν να παραπλανούν τους πελάτες τους, ώστε να επιτύχουν διάφορους σκοπούς που έχουν.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση που πάρθηκε από τον δικαστή Τόμας Τόουλι, ο οποίος εδρεύει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αυτή δεν αποδέχεται εξ ολοκλήρου, αλλά εν μέρει την αγωγή της ACCC κατά της Google, διευκρινίζοντας ότι η παράνομη αυτή συμπεριφορά της Google δεν αφορούσε όλους τους χρήστες, αλλά ένα μέρος εξ αυτών.

Διευκρινίζεται ωστόσο από τον δικαστή, ότι το αν η Google παραπλάνησε ορισμένους ή όλους τους χρήστες δεν έχει καμία σημασία, καθώς η παράβαση είναι παράβαση.

Έτσι, η ACCC αναμένει ότι τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει η Google, θα ανέρχονται σε 850.000 δολάρια ανά παράβαση, μαζεύοντας έτσι ένα σύνολο πολλών εκατομμυρίων, όπως επισήμανε ο Σιμς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Από την άλλη η Google, αναμένεται να μην δεχτεί και να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αυτή. Έτσι, αναμένεται να ασκήσει έφεση, αφού σύμφωνα με την εταιρεία παραβίασε μόνο ορισμένες γενικές απαιτήσεις της ACCC και είναι κάτι που αφορά ορισμένους μόνο χρήστες και όχι το σύνολο του πληθυσμού.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.