EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αυτός είναι ο πιο cool δρόμος για το 2024

Αυτός είναι ο πιο cool δρόμος για το 2024

14 Mar, 2024

Έχοντας πολλές ελληνικές πολιτιστικές επιρροές μεταξύ άλλων, αυτός ο δρόμος στην Μελβούρνη, ορίστηκε ως ο πιο cool δρόμος στον κόσμο για το 2024, από το περιοδικό Time Out.

Πρόκειται για την High Street, που διασχίζει τα προάστια Northcote, Thornbury και Preston, στο βόρειο κομμάτι της Βικτώριας.

Μάλιστα μεταξύ της πρώτης πεντάδας βρέθηκαν δρόμοι όπως οι: Hollywood Road στο Hong Kong, East Eleventh στο Austin (Τέξας, ΗΠΑ), Guatemala Street στο Buenos Aires (Αργεντινή), Commercial Drive Vancouver (Καναδάς).

Η οδός Τρώων στα Πετράλωνα (Αθήνα) βρέθηκε στην 28η θέση αυτού του καταλόγου.

Το περιοδικό έστειλε την ομάδα συντακτών του σε όλο τον κόσμο και αυτοί γύρισαν με φωτογραφίες, σχόλια και εμπειρίες για να ανακηρύξουν τον πιο cool δρόμο, σε μια λίστα από 30 υποψηφιότητες. Λήφθηκαν υπ’ όψιν οι υπηρεσίες σε εστιατόρια, κοκταίηλ μπαρ, νυχτερινή ζωή, πολιτιστικά δρώμενα κ.ά.

Κατά την Leah Glynn συντάκτη του περιοδικού, η High Street βρέθηκε στην πρώτη θέση για το 2004, γιατί είναι ένας δρόμος με εντυπωσιακά μαγαζιά που μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στους περαστικούς και επισκέπτες, μπορεί να προσφέρει ψυχαγωγία όλες τις ώρες της ημέρας και να απασχολήσει τόσο τους ντόπιους όσο και τους ξένους.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Οι κάτοικοι της Μελβούρνης έχουν ‘καλομάθει’ ως προς την πληθώρα των επιλογών που έχουν όταν πρόκειται για περιοχές που προσφέρουν φαγητό, πολιτισμό και διασκέδαση (όπως, μεταξύ άλλων, οι Chapel Street, Sydney Road, Smith Street). Αλλά το 2024, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μια μεγάλη οδική αρτηρία που διασχίζει τα έσω- βόρεια προάστια Thornbury, Northcote και Preston: την High Street. Είναι ‘cool’ με όλους τους τρόπους που θα περίμενε κανείς -εντυπωσιακά εστιατόρια, κρυμμένα μπαρ, χώροι ζωντανής μουσικής και μπουτίκ καταστήματα – αλλά υπάρχει επίσης μια ζεστή αίσθηση του ‘ανήκειν’ … όλοι αισθάνονται ευπρόσδεκτοι. Και στην κλίμακα του ‘cool’ πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Η συντάκτης Liv Condous πρόσθεσε πως είναι απολαυστικό να βρίσκεσαι σε αυτό τον δρόμο: «είτε βλέπω τις βιτρίνες στις πιο χαριτωμένες μπουτίκ, είτε παρακολουθώ τον κόσμο καθισμένη σε ένα σκαμπό σε μπαρ είτε απολαμβάνω ένα νόστιμο μπολ ramen, πάντα περνάω καλά στην High Street. Και ως λάτρης της μουσικής, είναι ένα πραγματικό καταφύγιο για μένα – έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από συναυλίες στο Northcote Theatre».

Άλλη μια περιοχή με έντονο ελληνικό στοιχείο βρέθηκε στην λίστα των 40 πιο cool περιοχών του κόσμου πριν από λίγους μήνες, το Brunswick East. Στην ίδια λίστα τα Εξάρχεια βρίσκονταν στην 31η θέση.

 

Σε συνέχεια αυτών των «κατατάξεων» παγκοσμίως, να σημειώσουμε ότι η Μελβούρνη ορίστηκε ως ο 10ος σημαντικότερος πολιτιστικός προορισμός στον κόσμο, ενώ στην  ίδια λίστα βρέθηκε το Σίδνεϋ στην 31η θέση. Αυτές είναι εν ολίγοις οι απόψεις των συντακτών του Time Out.

 

 

Source https://neoskosmos.com

photo Φώτο: iStock/Adam Calaitzis 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This