EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη

15 Feb, 2024

Στις 23 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.30 η Εταιρεία των Φίλων του Λαού και ο Σύλλογος των Θρακιωτών Αθηνών, διοργανώνουν στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών του Μεγάρου της Εταιρείας (οδός Ευριπίδου 12, 1ος όροφος), εκδήλωση – αφιέρωμα στον μεγάλο ερμηνευτή της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη.

Θα χαιρετίσει εκ μέρους του Δ.Σ. της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, η Δρ Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Ομότ. Ερευνήτρια, τ.Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

 

Ομιλίες:

Λάμπρος Λιάβας, Καθηγητής Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ: «Βασίλεψεν αυγερινός. Η προσφορά του Χρόνη Αηδονίδη».

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Συγραφέας: «Ο Χρόνης Αηδονίδης της Θράκης και της Οικουμένης».

Τα χορευτικά τμήματα των Θρακιωτών Αθηνών θα αποδώσουν χορούς της Θράκης, με χοροδιδασκάλους τους Αθανάσιο Λάκκα και Βασίλειο Μπουκουβάλα.

Θα τραγουδήσουν οι χορωδίες των Θρακιωτών Αθηνών και του Συλλόγου «Κορύβαντες» Αγίας Παρασκευής, υπό την διεύθυνση της Έφης Βαϊρλή.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δημούδης τραγούδι και λαούτο, Γεώργιος Συμεωνίδης γκάϊντα, κλαρίνο και τραγούδι, Βασίλης Οικονόμου κρουστά και Σπύρος Κοντολούρης βιολί.

Συνδιοργανωτές: Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» – Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών – Ένωση Κομοτηναίων – Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου και Περιφέρειας εν Αθήναις – Σύλλογος Ορεστιαδιτών Αθήνας – Σύλλογος Σουφλίου – Σύλλογος Θρακιωτών και φίλων Θράκης – Σύλλογος Θρακιωτών Ζωγράφου.

Συντονισμός: Γεώργιος Αρβανίτης, Πρόεδρος Θρακιωτών Αθηνών 

 

received 919937569512581 1

photo https://naftemporiki.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This