ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 25, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Αυστραλία

Σημαντική αύξηση κρουσματων στην Αυστραλία

5 Jan, 2022

Στα νοσοκομεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, Αυστραλία, οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν ξεπεράσει τους χίλιους, για πρώτη φορά από τις 2 Οκτωβρίου, με την Πολιτεία να καταγράφει ακόμα 18.278 κρούσματα την Κυριακή, μία μικρή πτώση από τα 22.577 που εντοπίστηκαν το Σάββατο. Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Η ανησυχία των ειδικών στρέφεται στις δυνατότητες του νοσοκομειακού συστήματος, καθώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό έχουν τριπλασιαστεί σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Αν αυτός ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού συνεχιστεί, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου προειδοποιούν για κρίση στελέχωσης των νοσοκομείων καθώς η Όμικρον εξαπλώνεται στην Πολιτεία.

Ο Δρ Adrian Esterman, πρόεδρος του Τήματος Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Νότιας Αυστραλίας, δήλωσε ότι η Νέα Νότια Ουαλία μπορεί εύκολα να φτάσει τα 100.000 κρούσματα ημερησίως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, εάν ο ιός διατηρήσει αυτόν το ρυθμό αναπαραγωγής που είναι πάνω από δύο, και οδηγεί στον διπλασιασμό τον κρουσμάτων στη Νέα Νότια Ουαλία κάθε τέσσερις ημέρες.

«Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών θα έχουμε περίπου 40.000 θετικές περιπτώσεις, και μετά από άλλες τέσσερις ημέρες 80.000 περιπτώσεις, οπότε μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα θα φτάσουμε τις 100.000 θετικές περιπτώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΝΟ θα αναγκαστεί να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό αυτής της έξαρσης, διαφορετικά το νοσοκομειακό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης.

«Αν υποθέσουμε ότι το 5% των κρουσμάτων χρειαστεί να νοσηλευτεί, αυτό σημαίνει ότι 1000 ασθενείς θα μπαίνουν στο νοσοκομείο κάθε μέρα… Πώς θα το αντιμετωπίσουν αυτό; Η απάντηση είναι ότι δεν μπορούν. Κάτι πρέπει να αλλάξει».

Ο πρωθυπουργός της ΝΝΟ, Dominic Perrottet, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις δυνατότητες του νοσοκομειακού συστήματος, το οποίο ακόμα παραμένει σε “διαχειρίσιμα επίπεδα”.

Από την άλλη, ο επικεφαλής των Υγειονομικών Αρχών του Queensland, John Gerrard, τόνισε πρόσφατα ότι η ραγδαία εξάπλωση του ιού στην κοινωνία δεν είναι μόνο αναπόφευκτη, αλλά και αναγκαία, για να περάσουμε στην επόμενη φάση της πανδημίας και έτσι ο ιός να γίνει ενδημικός.

Η Βικτώρια κατέγραψε 7.172 ακόμα μολύνσεις και τρεις θανάτους την Κυριακή, ενώ αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι λόγω Covid-19 στους 472, εκ των οποίων οι 52 βρίσκονται στην Εντατική και 22 έχουν διασωληνωθεί.

Το Υπουργείο Υγείας της Βικτώριας επιβεβαίωσε ότι για περισσότερα από τα τρία τέταρτα των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των εορτών ευθύνεται η μετάλλαξη Όμικρον.

Και στις υπόλοιπες Πολιτείες της Αυστραλίας η έξαρση εξαπλώνεται, με την Τασμανία να καταγράφει την Κυριακή 428 κρούσματα, και το Queensland να επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους για την προστασία των πιο ευάλωτων από τους κινδύνους μόλυνσής τους.

https://neoskosmos.com/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.