EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Μάνα Ελλάς!

Βαθύτεροι στοχασμοί ενός Έλληνα Ομογενή

1 Aug, 2022

Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό κοντά στον απόδημο Ελληνισμό αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου θεωρώ και τον εαυτό μου, και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει Ελλάδα για όλο αυτό τον κόσμο που ζει έξω και βασανίζει ακατάπαυστα την σκέψη του με το αξεπέραστο όνειρο του επαναπατρισμού.

Ο Έλληνας του εξωτερικού πραγματικά λατρεύει τον τόπο του, και δεν βγαίνει ούτε λεπτό από το μυαλό της πλειονότητας η ιδέα της παλινόστησης, ό,τι και να κάνει, όπου και να βρίσκεται. Το ερώτημα που τελευταία, όσο ποτέ άλλοτε τον βασανίζει και αγωνιά να ξέρει την απάντηση είναι, έχει η Ελλάδα με όσα γίνονται συνέχεια? Επίκαιρο όσο ποτέ το ερώτημα μάλιστα, λαμβανομένων υπόψη των 200 χρόνων φέτος από την εθνεγερσία. Είναι θεωρώ σημαντικό να επισημανθεί πόσο παρήγορο είναι και συνάμα εκπληκτικό το πώς καταλαβαίνει ο απόδημος Έλληνας την εθνική παλιγγενεσία και πως την τιμά! . Χωρίς κενολόγους κομπασμούς και συναισθηματικές πομφόλυγες, κυριολεκτικά στον αντίποδα της Ελληνικής παρακμιακής απερισκεψίας. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Ελλάδα έχει εισέλθει στην εντατική με κάποιας μορφής καρδιακό επεισόδιο το οποίο εύχομαι να μην αποδειχθεί μοιραίο.

Το λέω γιατί με πίκρα ευρέως διαπιστώνεται μία διαρκής παρακμιακή τάση από αυτούς που πράγματι το διερευνούν και δεν περιορίζονται στην επιζήμια ξηρά τροφή της προπαγανδιστικής παραπληροφόρησης που επιχειρείται από τους εκάστοτε κυβερνώντες και το σινάφι τους όπου οι ωφελιμιστικές βλέψεις λογίζονται πιο σημαντικές. Το γεγονός ότι ο Ελληνισμός υπόκειται κατ’ εξακολούθηση σε μία άνευ προηγουμένου πολιτισμική αλλοτρίωση, δεν αμφισβητείται πλέον και φαίνεται εξασθενημένη η εκδοχή που ίσχυε μέχρι πρότινος του μεγαλείου και της χαράς που έδινε η πατροπαράδοτη πολιτισμική έξαρση. Αντίθετα φαίνεται να γοητεύεται ο Έλληνας στην γενέτειρα από ένα πολιτισμό που κολακεύει τον ατομοκεντρισμό των ενστίκτων. Αφορά έναν παγκοσμιοποιημένο τρόπο και πολιτισμό που εντέχνως και σκοπίμως σερβίρεται στην πατρίδα μας από την Δύση η οποία ενσυνειδήτως μας έχει αφήσει πλέοντες στον ωκεανό άνευ έρματος και πυξίδας..

Δεν επικαλούμαι απλά και μόνο το ακαταμάχητο τεκμήριο της παρακμής μας με την ολοκληρωτική οικονομική χρεοκοπία του κρατιδίου μας και την ανίατη μικροπρεπέστατη συμφεροντολαγνία όσων διαχειρίζονται την εξουσία και όσων την διεκδικούν. Να προσθέσουμε εδώ ακόμη και την κατακόρυφη πτώση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, τον εξωφρενικό πρωτογονισμό της δημόσιας πληροφόρησης, την ανυποληψία και τον εκπεσμό στον χώρο της παιδείας, τον αδίστακτο σε αναισχυντία αμοραλισμό, , την διαστροφή ως δικαίωμα, την αρνησιπατρία , την ατιμία ως προσόν…Θα βρούμε άραγε τον βυθό της αβύσσου? 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This