EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη

Βράβευση του Κυριάκου Μαριδάκη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πρεσβευτών

30 Mar, 2023

Χαιρετισμός Κυριάκου Μαριδάκη

 

 

Αξιότιμε Ιδρυτικέ Πρόεδρε

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι

Η σημερινή βράβευση μου , ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό πρεσβευτών, παρουσία του Διεθνούς προέδρου από τις Ηνωμένες Πολιτείας κ.Κάλαχαν ,τον Ελβετό Διεθνή Γραμματέα κ.Ντελβέτσιο παρουσία  ανώτατων αξιωματούχων και της Α.Ε. Πρέσβη του Ισραήλ κ.Νόαμ Κατς έχει ένα διττό συμβολικό χαρακτήρα, ενω αποτελεί ύψιστη τιμή και αναγνώριση, των πολύχρονων ανιδιοτελών αγώνων μου και συνάμα δικαίωση σε όσους με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή παράλληλα με την ίδρυση ενός παγκοσμίου οργανισμού διεθνούς κύρους, εμβέλειας και αναγνωρισιμότητα.

Εδώ και 25 χρόνια που ζουσα στο εξωτερικό , αγωνιζόμουν με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του Ελληνισμού, των ελληνικών Οικουμενικών ιδεωδών και αξιών,  μετατρέποντας το γεγονός της ναυμαχίας της Σαλαμίνας σύμβολο αυτοθυσίας, αγώνα και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης από πολεμικό σε παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας, Ειρήνης, ιδεών, αξίων και αλληλεγγύης σε 60 χώρες  και αρχηγούς ξένων κρατών ,τιμώντας όλους τους νεκρούς ανεξαρτήτως χρώματος εθνικότητας Φυλής θρησκείας και Κοινωνικής τάξης.

Η Ελλάδα πρέπει και οφείλει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό.

Ο Πολιτισμός μας είναι η ταυτότητα και η  δύναμή μας , γιαυτο  με σοβαρό σχέδιο, στρατηγική και όραμα όπως πράττει η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να συμβάλλουμε καθημερινά σε αυτό το έργο, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη διεθνή προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αγωνίζομαι όπως ξέρετε για μία υπερήφανη Ελλάδα αντάξια της ιστορίας με παγκόσμιο κύρος και ισχυρές συμμαχίες όπως έχουμε την τιμή μαζί μας σήμερα να έχουμε τον Πρέσβη του Ισραήλ κοντά μας.

Με γνώμονα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με μία αποκλειστικά ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Ευχαριστώ τον Θεό γιατί δύναμη που μου δίνει όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να εκπληρώσω το όραμα μου μεταλαμπαδεύοντας το αρχαίο ελληνικό πνεύμα σε ολόκληρο τον κόσμο , αποφασίζοντας να αγωνιστώ ανυποχώρητα ενάντια σε κάθε έκφανση ολοκληρωτισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και αντισημιτισμού υπερασπίζοντας ένα ακόμα όραμα μου την δημιουργία της  Πολιτιστικής  ένωσης ολων των λαών με κοινή  πνευματική πατρίδα την Παγκόσμια Αγία πόλη της Ιερουσαλήμ.

θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου τον πατέρα και πρωτεργάτη εμπνευστή των Σαλαμινίων 45 χρόνων ανιδιοτελούς προσφοράς Χρήστο Μαριδάκη τους εκατοντάδες ανθρώπους ,αρκετούς να βρίσκονται σήμερα μαζι μας, ενώ μολις πληροφορηθεί ότι κάποιοι από τους επισήμους μας ταξίδεψαν  από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως η εκδότης – συγγραφέας κ.Λαζάρου , από το Ισραήλ και η οικογένεια επιχειρηματιών Μικάτι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ,για να ενώσουμε ολοι μαζι τις δυνάμεις μας , στηρίζοντας ηθικά από την πρώτη στιγμή το όραμα αυτο, παρόλο τις δύσκολες και μοναχικές στιγμές που αντιμετώπιζα.

Ήταν ένας δύσκολος και μοναχικός αγώνας που έπρεπε να πείσω και να εμπνεύσω τη διεθνή κοινότητα  για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η  Ελληνική Πολιτεία  με εμπιστευτικέ και αναγνώρισε την προσπάθεια μου επιλέγοντας να συμμετέχω ως μέλος μεταξύ δεκάδων διεθνών προσωπικοτήτων  στην Διεθνή  τιμητική  κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 με τη συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος , με πρόεδρο μια μεγάλη Ελληνίδα που αγαπώ ιδιαιτέρως , Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO,  κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη  μετα την πολύχρονη και  αγαστή μας και μετά από την έγκριση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ευχαριστώ θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γεώργιο Πατούλη όπου από την πρώτη στιγμή στήριξε το όραμα μας, προτείνοντας να αναλάβω το 2022 επικεφαλής των διπλωματικών σχέσεων και διεθνών οργανισμών της διεθνούς  εκτελεστικής επιτροπής των Σαλαμινίων υπό την προεδρία του, συνεργαζόμενος με 60 πρεσβείες, την ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών την Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και διεθνείς οργανισμούς για την διοργάνωση  των διεθνών επετειακών  εκδηλώσεων  των ΣΑΛΑΜΙΝΩΝ σε ανώτατο επίπεδο πολιτιστικής διπλωματίας.

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ την ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που ένιωσα όταν είχα επιλέγει  να διοργανώσω την πρώτη διπλωματική επίσκεψη δύο πρεσβευτών, συνοδεύοντας δύο ισραηλινές διπλωματικές αποστολές στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας, στα  πλαίσια μιας προσωπικής πρωτοβουλίας που έλαβε ευρεία αποδοχή από την τοπική αυτοδιοίκηση κηρύσσοντας την έναρξη των  πολιτιστικών διπλωματικών σχέσεων , καθώς και την ιστορική επίσκεψη του τέως προέδρου του κράτους του Ισραήλ κ Ρεουβέν Ρίβλιν ως ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία  που τίμησε με την παρουσία του, τον ιστορικό-αρχαιολογικό θαλάσσιο χώρο της ναυμαχίας  μετα από προσωπική πρωτοβουλία λαμβάνοντας  ένθερμη στήριξη του  Ισραήλ μαζί με αρκετές πρεσβείες για την  υποψηφιότητά της Σαλαμίνας ως  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Με βαθύτατα αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω εγκαρδίως για την ιδιαίτερη αυτή τιμή, ιδιαιτέρως για οσους με στήριξαν και κάποιοι δεν είναι σήμερα μαζι μας όπως η αείμνηστη μητέρα μου και  κάποιοι αλλοι οπου  νοητά είναι δίπλα μας η  Αξιότιμη κ. Μυρτώ Πέτροβιτς συμμετέχοντας και πρεσβεύοντας την χώρα μας στην παγκόσμια προσπάθεια της δημιουργίας για την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομίας την οποία συγχαίρω και την ευχαριστώ θερμά.

Να ειστε σίγουροι ότι πάντα θα πορεύομαι  με το ίδιο πάθος και το ίδιο Όραμα Ακολουθώντας από μικρό παιδί τα λόγια του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κένεντι

Μην κοιτάς τι κάνει η χώρα σου για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου 

Πιστεύω και αγωνίζομαι   στην δημιουργία μία Διεθνής  πολιτιστικής  ένωσης  όλων των λαών του κόσμου προωθώντας την Ειρήνη και την Ενότητα.

Μόνο ο πολιτισμός μπορεί να μας ενώσει,  μπορεί να μας διδάξει   οτι μόνο ενωμένοι όλοι μαζί  ανεξαρτήτως χρώματος εθνικότητος Φυλής θρησκείας και Κοινωνικής τάξης όλα τα κράτη με βάση το αρχαιοελληνικό πνεύμα , μπορούμε να ζήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενεές για  με αγάπη ,  αλληλεγγύη και  σεβασμό.

Γιαυτο θα συνεχίσω για όσο μου επιτρέψει ο Θεός

προβάλλοντας τόσο σε Εθνικό επίπεδο όσο και παγκόσμιο τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού και του Παγκόσμιου Οργανισμού πρεσβευτών για την Ειρήνη την ενότητα την αλληλοκατανόηση των λαών, την  δημιουργία μιας Παγκόσμιας κοινωνίας φιλίας βασισμένης σε κοινές ανθρωπιστικές αξίες.

Υποστηρίζοντας  την Ειρήνη και την ανθρωπότητα ως θεμελιώδη ιδέα.

Κυρίες και Κύριοι,

Για να αλλάξουμε τον κόσμο,  πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς…

Με πίστη στο Θεό και με κοινο  όραμα μπορούμε ενωμένοι να κάνουμε τη διαφορά

γιαυτο

Ας  ενώσουμε σήμερα ολοι μας  τις δυνάμεις μας

να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε

ένα καλύτερο αύριο , ένα καλύτερο κόσμο

Το οφείλουμε στα παιδία μας , το οφείλουμε στην ανθρωπότητα.

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This