EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Γενική Συνέλευση της Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

6 Feb, 2023

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Γενική Συνέλευση της Ελβετικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα (της οποίας είμαι ενεργό μέλος).
Ο εξαιρετικός μας Πρόεδρος Prof. Susan Sidjanski άνοιξε την Συνέλευση αναφέροντας τις τελευταίες θετικές εξελίξεις.
Το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στον τόπο τους έχει προφανές ωριμάζει.
Ένα μπαράζ δημοσιευμάτων στον Βρετανικό Τύπο, υποστηρίζουν ότι Αθήνα και Λονδίνο βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Μάλιστα η εφημερίδα Times σε κύριο άρθρο της συνεχάρη τον Πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου Τζορτζ Οσμπορν, γιατί, όπως υπογράμμιζε ‘’ είναι έτοιμος να συμβιβαστεί και να επιστρέψει γα Γλυπτά στην Αθήνα’’ τόνισε δε, πως πρόκειται για μια συμφωνία η οποία φέρεται ότι έχει ήδη συνταχθεί.
Επίσης στην διαδικτυακή δημοσιοποίηση της εφημερίδας Times στην οποία έχουν απαντήσει πάνω από 37.300 αναγνώστες, το 71% εξ αυτών δηλώνει πως θα πρέπει τα Γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ μόλις το 29% έχει αντίθετη άποψη.
Πέρασαν δεκαετίες από τότε που το διατύπωσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Μελίνα.
‘’ Ελπίζω να δω τα μάρμαρα πίσω την Αθήνα προτού πεθάνω. Αν όμως έλθουν αργότερα, εγώ θα ξαναγεννηθώ ‘’
φράση σταθμός από μια γυναίκα – σύμβολο την Μελίνα Μερκούρη. Αποτυπώνει αγώνες 40 ετών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Επίσης ο Αντιπρόεδρος της Ελβετικής Επιτροπής ο αξιόλογος Φιλέλληνας Maitre Olivier Vodoz ανάφερε το σημαντικό και ακούραστο έργο στο οποίο συμμετέχουν και οι άλλες 21 Επιτροπές για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα οι οποίες με πάθος εργάζονται για τον κοινό σκοπό από όλες τις χώρες του κόσμου.
Εν συνεχεία η κυρία Σοφία Χηνιάδου- Καμπάνη, Νομικός Σύμβουλος πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης στην Βουλή των Ελλήνων μας έκανε ομιλία με θέμα
‘’ Οι Πολιτιστικοί Θησαυροί και ιδικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα’’
*****
Η ελπίδα όλων μας είναι ότι σύντομα τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα επιστρέψουν εκεί που πραγματικά ανήκουν: στον Παρθενώνα !

thumbnail image7

thumbnail image6 thumbnail image5 thumbnail image2 thumbnail image4

Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, ο Γενικός Πρόξενος στην Γενεύη Αλέξανδρος Γεννηματάς και η Νομικός Σύμβουλος στην Βουλή των Ελλήνων Σοφία Χηνιάδου- Καμπάνη

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This