ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Γεώργιος Καλακαλλάς,γλύπτης

Συγκλονισμένη η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Εφυγε απο την ζωη ο αγαπημενος μας Γεώργιος Καλακαλλάς

18 Sep, 2021

Εφυγε από κοντά μας17/9/2021 ο Εξαίρετος Γλύπτης και Επιτ. Μέλος της ΕΕΛ- Γεώργιος Καλακαλλάς . Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στο ναό των Αγ. Θεοδώρων ΓΕΡΑΚΑ την ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/2021 και ώρα 11.30 πμ. και κηδεύεται μετά στο κοιμητήριο Γέρακα.

Ο Γεώργιος Καλακαλλάς γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1938. Σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών της Αθήνας. Ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το 1965 έως το 2005. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει λάβει πάνω από 15 πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς πανελλήνιους και παγκόσμιους.

Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και περί τις 90 εκθέσεις στο εξωτερικό ενώ οι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέρχονται σε 38. Σημαντικός αριθμός έργων του βρίσκονται επίσης σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές ενώ έργα του βρίσκονται τοποθετημένα στον δημόσιο χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Έχει παραχωρήσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Έχει κάνει πολλές ομιλίες και διαλέξεις.

Έχει επίσης δώσει πολλές συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκδώσει το βιβλίο με έργα του, με τίτλο «Γλυπτική», στις εκδόσεις Ψύχαλος το 1998. Από το Πολυτεχνείο, έχει εκδοθεί το βιβλίο του, με τίτλο «Πλαστικές Δημιουργίες Ι και ΙΙ» το 1995. Έχει γίνει αφιέρωμα στο έργο του, στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ1), με τίτλο «Η Δημιουργία ενός Αγάλματος, Ένα αφιέρωμα στον γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά», το 1998, διάρκειας 1 ½ ώρας και σε σκηνοθεσία Σταμάτη Χονδρογιάννη.

Είχε τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ζούσε και εργάζετο στον Γέρακα Αττικής. Φιλοτέχνησε και δώρισε στην Εταιρεία Ελλήνων Λογ.-σε αντίστοιχες παρουσιάσεις-τις προτομές των… Γιάννη Ρίτσου–Μενέλαου Λουντέμη–Νικηφόρου Βρεττάκου–Κων/νου Καβάφη–Μιχάλη Σταφυλά. Ως επίτιμο μέλος της ΕΕΛ, υπήρξε δεινός ομιλητής και ερευνητής, πάντα καλόκαρδος και πρόθυμος, να στηρίξει το έργο των νεότερων.

Η ΕΕΛ, σε τιμητικό αφιέρωμα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, τίμησε τον γλύπτη Γεώργιο Καλακαλλά με τους…Παναγιώτη Καραφωτιά καθηγ. πανεπιστ. τέως ΔΣ του ΟΗΕ [ του γραφείου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ] -Στέλιο Λυδάκη καθηγ. Ιστορίας Τέχνης Πανεπ. Αθηνών–Παύλο Ναθαναήλ πρ. Πρόεδρο και νυν Αντ/δρο ΕΕΛ–Ελένη Μα΄ί΄στρου κοσμήτωρ Ε.Μ.Π–Γιάννη Κορίδη μέλος ΕΕΛ. ΑΘΑΝΑΤΟΣ… έφυγε ένας εξαιρετικός χαρακτήρας, προσηλωμένος -ολοζωής- στον Ανθρωπο–στη Ζωή–στην Τέχνη–στην Επικοινωνία…

Πάντρεψε γλυπτικά το πνεύμα των αρχαίων, με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Έδωσε φως- περιεχόμενο και πνοή στο λευκό Ελληνικό Μάρμαρο. Πολυβραβευμένος γλύπτης… στην Ιταλία με δίπλωμα τιμής για την τέχνη του 1975, στη Γαλλία του απενεμήθη το Αργυρούν μετάλλιο τιμής 2000, και με την ύψιστη τιμή από το Ευρωπα΄ι΄κό Κοινοβούλιο με το βραβείο ΄΄Αργυρούν ECU΄΄.

Πάντα εγκάρδιος –εργατικός–και διανθρώπινος.. Α…Θ…Α…Ν…Α…Τ…Ο…Σ…!!! ΈΔΩΣΕ ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ !!!!! Τα μέλη και το ΔΣ της ΕΕΛ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ορισμένα από τα εκθέματά του Α΄ Υπέρ πατρίδος πεσόντες 1972 Σκάλα Ωρωπού. Β΄ ΄΄Περικλής΄΄-2004- Χολαργός–Γ΄΄΄Παγκόσμιο φιλί΄2006-Α΄ Πανελλήνιο βραβείο. Δ΄΄Πλαστικό όραμα΄΄1985- στη Ριζάρειο Σχολή, Χαλκός -700. 110. 80 εκ.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.