ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Γιάννα Αγγελοπούλου

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους, να σπάνε ρεκόρ».

6 Dec, 2021

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους, να σπάνε ρεκόρ»

«Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους, να σπάνε ρεκόρ». Με αυτά τα λόγια, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, ξεκίνησε τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων Ελλήνων Αθλητών και Αθλητριών των Παραολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΙΟ 2020», που διοργάνωσε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.), ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με αναπηρία. «Το παράδειγμά σας είναι φάρος για όλους μας, γιατί, παρότι “ο άνεμος σας εναντιώθηκε, μάθατε να σαλπάρετε με όλους τους ανέμους”», τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε και στην επέτειο των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821. «Όταν ξέσπασε η πανδημία και βρήκε την Επιτροπή στην αρχή του σχεδιασμού του πλάνου δράσης της, μετά το αρχικό πρόσκαιρο μούδιασμα, πεισμώσαμε και βάλαμε στοίχημα ότι θα τα καταφέρουμε» σημείωσε και επισήμανε ότι «είδαμε το εμπόδιο ως πρόκληση να το υπερβούμε και να το αφήσουμε πίσω μας. Κοιτάξαμε μπροστά και να ανοίξαμε νέους δρόμους. Ακριβώς όπως κάνετε και εσείς μέσα στα γήπεδα, αλλά και έξω, στην καθημερινή ζωή σας».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί φίλοι,

«Οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να σπάνε. Άλλους, να σπάνε ρεκόρ». Η σημερινή εκδήλωση βράβευσης όλων εσάς, των Ελλήνων Αθλητών και Ελληνίδων Αθλητριών που διακριθήκατε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, ανήμερα μάλιστα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, πιστοποιεί ακριβώς αυτό. Το σθένος σας, το κουράγιο σας, τη δύναμη ψυχής και τη στοχοπροσήλωσή σας, που σας οδήγησαν σε αυτές τις σημαντικές διακρίσεις, όπως διακρίνεστε, ομολογουμένως, και στον καθημερινό στίβο της ζωής αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Η επιτυχία, άλλωστε, δεν μετριέται τόσο από το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι αξιοθαύμαστο ούτως ή άλλως, όσο από το κουράγιο που δείχνετε στη μάχη απέναντι στις αντιξοότητες.

Όταν ξέσπασε η πανδημία και βρήκε την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην αρχή του σχεδιασμού του πλάνου δράσης της, μετά το αρχικό πρόσκαιρο μούδιασμα, πεισμώσαμε και βάλαμε στοίχημα ότι θα τα καταφέρουμε. Είδαμε το εμπόδιο ως πρόκληση να το υπερβούμε και να το αφήσουμε πίσω μας. Κοιτάξαμε μπροστά και να ανοίξαμε νέους δρόμους. Ακριβώς όπως κάνετε και εσείς μέσα στα γήπεδα, αλλά και έξω, στην καθημερινή ζωή σας.

Κάπως έτσι σήμερα, στον τελευταίο μήνα δράσης της, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία ολοκληρώνει τη θητεία της στις 31 Δεκεμβρίου, ετοιμάζει τον απολογισμό της. Περισσότερες από 800 δράσεις και εκδηλώσεις καταγράφηκαν στο Ημερολόγιο που δημιουργήσαμε. Από αυτές, σχεδόν 400 έγιναν υπό την αιγίδα και σε πολλές περιπτώσεις με τη χρηματοδότηση της Επιτροπής, ενώ η ίδια η Επιτροπή οργάνωσε και υλοποίησε ιδιαίτερα σημαντικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού, συνέδρια, εκθέσεις, αλλά και δράσεις που αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον, τόσο με τη δημιουργία υποδομών, όσο και με την προσπάθεια να προωθηθούν στάσεις και νοοτροπίες που θα προκαλέσουν αλλαγή παραδείγματος στην Ελλάδα.

Υπό αυτό το πρίσμα, σας συγχαίρουμε και εμείς θερμά για τα αξιοζήλευτα επιτεύγματά σας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, αφού αυτά τα επιτεύγματα παρακινούν όλους μας να γίνουμε καλύτεροι. Σας ευχόμαστε ολόθερμα να κατακτήσετε και άλλες κορυφές στο μέλλον, εντός και εκτός γηπέδων.

Το παράδειγμά σας είναι φάρος για όλους μας, γιατί, παρότι «ο άνεμος σας εναντιώθηκε, μάθατε να σαλπάρετε με όλους τους ανέμους».

Σας ευχαριστώ

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.