EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γιατί η βία θεωρείται αυτονόητη;

Γιατί η βία θεωρείται αυτονόητη;

11 Aug, 2022

Τρία περιστατικά από την διεθνή ειδησεογραφία δημιουργούν εύλογα αυτό το ερώτημα: Γιατί η βία θεωρείται αυτονόητη;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι: Για το κέρδος – Λόγω ψυχολογικών ή βιοποριστικών προβλημάτων του “ιδιοκτήτη” – Λόγω, κούρασης – Λόγω έλλειψης παιδείας – Λόγω των διεθνών νόμων του εμπορίου. Ισχύουν αλήθεια όλα αυτά στην κοινωνία μας ακόμα;

Ισχύουν, δυστυχώς.

Μανχάταν, ΗΠΑ. Κέντρο, ώρα αιχμής. Άλογο άμαξας καταρρέει στην μέση του δρόμου, εξαντλημένο από την κακοπέραση. Ο “ιδιοκτήτης” άνθρωπος (μάλλον σε λάθος λέξη μπήκαν τα εισαγωγικά), το χτυπούσε στην μέση του δρόμου για να σηκωθεί. Γιατί όσο αυτό πέθαινε, αυτός έχανε λεφτά. Ο κύριος αυτός, είναι ελεύθερος να ζήσει με την οικογένειά του, φαντάζομαι τόσο ευγενικά και εποικοδομητικά, όσο κυκλοφορεί και στους δρόμους. (Γιατί, φανταστείτε πώς θα αντιδράσει αυτός ο άνθρωπος, όταν το παιδί του κάνει μια αταξία μέσα στο σπίτι).

Θεσπρωτία, χωριό και με κτηνοτροφική δραστηριότητα μεταξύ άλλων. Τα βοοειδή (αγελάδες δηλαδή και μοσχαράκια), πεθαίνουν σκελετωμένα από ασιτία, φυσικά δημιουργώντας και βρωμερές συνθήκες διαβίωσης. Μήνυση έχει ήδη κατατεθεί, αλλά η αστυνομία αποφάνθηκε ότι μόνον με παρέμβαση κτηνιάτρου από την Περιφέρεια μπορεί να κάνει κάτι. Γιατί αλλιώς δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αισθάνεται. Ο “ιδιοκτήτης” και εδώ κωφεύει, γιατί αυτός, όταν θα πάει στο σπίτι του, επίσης, θα συνεχίσει μια υγιή ζωή στην κοινωνία.

Αυτό το τελευταίο σχόλιο, είναι απλά για να τονίσουμε ότι η κοινωνία, για την οποία όλοι γκρινιάζουμε, δεν έγινε έτσι από μόνη της, μαγικά, μια νύχτα που κοιμόμασταν αθώοι.

Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης των αρχών έγινε σε ένα εργοστάσιο που εκτρέφει σκυλάκια για να τα διοχετεύει για πειράματα, δηλαδή βασανισμούς νόμιμους και με υπογραφές. Γιατί, αυτό σημαίνει “πειράματα”. Και όλοι χαρήκαμε, αλλά μόλις πέρασε λίγη ώρα, θυμηθήκαμε να ρωτήσουμε: Οι αρχές χρειάζεται να κάνουν επιχείρηση διάσωσης για να σώσουν 4.000 ψυχές από έναν ιδιώτη; Και επίσης, αφού είναι γνωστό ότι υπάρχει αυτή η δραστηριότητα, από την οποία βγάζει κάποιος κέρδος, τότε γιατί οι αρχές δεν την παύουν;

Με λίγα λόγια, γιατί η βία θεωρείται αυτονόητη;

Και για όποιον δεν πείθεται ότι είναι κακό πράγμα να φερόμαστε βίαια στα ζώα, ας θυμήσουμε τις μελέτες ψυχολόγων και ψυχιάτρων, που επιβεβαιώνουν -με όσο πιο έντονο ύφος μπορούν- ότι όποιος είναι βίαιος στα ζώα, πολύ σύντομα θα γίνει βίαιος και στους ανθρώπους. Και τότε, θα μας νοιάξει. Τότε, θα αναρωτιόμαστε “καλά, πώς το έπαθε αυτό”;

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This