EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΛΑΖΑΡΟΥ

Για σένα που έφυγες νωρίς ….. Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

19 Oct, 2023

Όταν διαβάζεις το βιβλίο ΄΄Για σένα που έφυγες νωρίς…΄΄ της  δυναμικής  γραφής της Ιωάννας Λαζάρου μπαίνεις σε έναν κόσμο που δρομολογούν οι καταστάσεις του πολέμου και της καθημερινότητας της εποχής εκείνης που έχουν την αναφορά τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το διαβάσεις ασταμάτητα και να το ολοκληρώσεις με δέος για τα συναισθήματα που θα σου δώσει έως και την τελευταία σελίδα του.

Έντονες οι περιγραφές των πρωταγωνιστών διαδραματίζουν γεγονότα άλλης εποχής με την υπογραφή της ιστορικής μνήμης για την περιρέουσα  ατμόσφαιρα των κοινωνικών και των βιωματικών τους συνηθειών. Μέσα από την αφήγηση εξέλιξης της ζωής μιας οικογένειας διαφαίνεται όλο το πλάνο των συνηθειών των χαρακτήρων και του πολιτισμικού γίγνεσθαι μερίδας ανθρώπων που συνειρμικά δίνουν το στίγμα τους.

Η ανάγνωση των ζωντανών περιγραφών της συγγραφέως βάζουν τον αναγνώστη σε αυτόματη συνεύρεση με τα δρώμενα και απομυθοποιούν την πραγματικότητα. Οι εντάσεις και τα ψυχολογικά έντονα κεντρίσματα των ηρώων της εξιστόρησης ενσωματώνονται με τις αξίες της ζωής και γίνονται αναφορά για την σύγχρονη πραγματικότητα .

Έτσι τίθενται και τα ερωτηματικά για τις σημερινές απόψεις τις ισοτιμίας και ισορροπίας του άνδρα και της γυναίκας μέσα από όλους τους ρόλους που ήδη έχουν επωμιστεί.

Το πόνημα αυτό της συγγραφέως πέρα από την εξαιρετική λογοτεχνική άποψη της  και  την ιστορική μνήμη των γεγονότων μας δίνει την ευκαιρία να οραματιστούμε έναν καλλίτερο κόσμο για όλους.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This