EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γιορτάζοντας τις Αποκριές

Γιορτάζοντας τις Αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα στα  σχολεία της ΕΚΜ

22 Mar, 2024

Με σειρά δράσεων και εκδηλώσεων εντός και εκτός τάξης, τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας  Μελβούρνης (ΕΚΜ) γιόρτασαν και φέτος τις Αποκριές και την Καθαρά Δευτέρα, δίνοντας, έτσι, στους μαθητές τους την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά αυτές τις τόσο σημαντικές στην ελληνική παράδοση μέρες.

Αναβιώνοντας έθιμα και παραδόσεις  από όλη την χώρα, μαθητές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων της ΕΚΜ έδωσαν στο τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας χρώμα ελληνικό. Με εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε κάθε σχολείο ξεχωριστά από την Παρασκευή, 15 Μαρτίου, έως και την Τρίτη, 19 Μαρτίου, μίλησαν για το νόημα της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής, ζωντάνεψαν παραδοσιακά έθιμα, όπως το βλάχικο ξύρισμα του γαμπρού, ο ποντιακός Κουκαράς και  ο μακεδονίτικος Χάσκας, χόρεψαν γύρω από το γαϊτανάκι, πέταξαν χαρταετούς, μοιράστηκαν λαγάνες και νηστίσιμα φαγητά και βίωσαν την ατμόσφαιρα των ημερών όπως γιορτάζεται στην Ελλάδα.

Tα Σχολεία της ΕΚΜ εντάσσουν σταθερά στο πρόγραμμά τους τέτοιες εκδηλώσεις, καθώς τις θεωρούν σημαντικές για την εμβάθυνση της σύνδεσης των μαθητών με την καταγωγή και τις ρίζες τους. Αναγνωρίζουν ότι η καλλιέργεια της ταυτότητας είναι μια σύνθετη διαδικασία, τόσο πνευματική όσο και συναισθηματική, που επιτυγχάνεται από τη σύνδεση της θεωρητικής γνώσης με το βίωμα και την κοινή εμπειρία. 

Με οδηγό τις αρχές της ολιστικής προσέγγισης και της βιωματικής μάθησης, όπως αυτές περιλαμβάνονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας της Βικτώρια, τα Σχολεία της ΕΚΜ συνεχίζουν να αναπτύσσουν με γνώση και συνέπεια ένα δυναμικό πρόγραμμα μάθησης, που έχει ως κέντρο τους μαθητές, ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζει τις γλωσσικές και πολιτισμικές τους εμπειρίες, αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των μελών της ομάδας και δημιουργεί, εν τέλει, κοινότητες.
 inbound6261171634098474162 20240319 203016
431764008 2149607852058227 391986554462994361 n 1

 

πηγη  Αστρινή Κοπελούδη-Wallace 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This