EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Γιορτή των Θεοφανίων

Γιορτή των Θεοφανίων στο Ταρπον Σπρινγκς

16 Jan, 2023

Τα Φώτα των Ελλήνων είναι η γιορτή που κάνει τα Χριστούγεννα ξεχωριστά για εμάς τους Έλληνες , πόσο μάλλον όταν εορτάζονται σε ξένο τόπο με την μεγαλοπρέπεια και τη θρησκευτικότητα που τους αρμόζει.
Τα Φώτα ή αλλιώς τα Επιφάνεια ή Θεοφάνεια είναι η μεγάλη ετήσια γιορτή της ανάμνησης της Βάφτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Πρόδρομο Ιωάννη τον Βαπτιστή. Οι ονομασίες αυτής της γιορτής εκφράζουν τη μια και μοναδικη εμφάνιση της Αγίας Τριάδας σύμφωνα με τις τρεις ευαγγελικές περικοπές. Εορτάζονται στις 6 Ιανουαρίου και είναι η τρίτη και η τελευταία εορτή του δωδεκαήμερου των Χριστουγέννων.
Τι γίνεται όμως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στο Ταρπον Σπρινγκς της Φλόριδας ; Οι Έλληνες της Ομογένειας έχουν καταφέρει επι δεκαετίες να μετατρέψουν τα Θεοφάνεια η αλλιώς Epiphany( Επίφανυ) σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή άξια σεβασμού από τον αμερικάνικο λαό. Η τελετουργία της ρίψης του Σταυρού στη λίμνη του Ταρπον Σπρινγκς και η προσπάθεια των δεκάδων νεαρών προς απόκτηση Του καλύπτεται από τους αμερικάνικους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και όχι μόνο. Πλήθος κόσμου συρρέει από όλες τις πολιτείες σχεδόν για να παρακολουθήσει αυτό το γεγονός από κοντά κάθε χρόνο .
Η ιερή πομπή ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία για να φτάσει από την εκκλησία του Αγίου Νικολαου στη λίμνη όπου αγιάζεται και ρίπτεται ο Σταύρος. Μπροστά η εικόνα των Θεοφανείων , ακολουθεί ο Σταυρός και το περιστέρι , οι Ιερείς και οι ψάλτες και στην συνέχεια οι νεαροί βουτηχτές οι οποίοι φέτος απαριθμούνταν στους 68. Είναι χαρακτηριστική η αγωνία που νιώθουν τα νεαρά παλικάρια κατά την προετοιμασία τους λίγο πριν τη μεγάλη βουτιά αλλά και η συμπαράσταση του κόσμου.
Τι μεγαλοπρέπεια ψυχής και τι υπερηφάνεια! Αξίζει οι Έλληνες ανά τον κόσμο να γνωριζουν για αυτή την προσφορά του απόδημου ελληνισμού Αμερικής προς τιμήν της μεγάλης εορτής των Φώτων . Φέτος ο βουτηχτής που έπιασε τον Σταυρό και πήρε την ευλογία είναι 16 χρονών παλικαράκι και το όνομα του είναι Γιώργος Στάμας. Πλήθος κόσμου φώναξε Άξιος και όλοι οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν την ανατριχίλα της Πίστεως και της Ελπίδας.
Τα Φώτα των Ελλήνων στο Ταρπον Σπρινγκς είναι ένα ακόμα γεγονός μια ακόμα γιορτή που ενώνει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

 

thumbnail IMG 3799

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This