ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Γιώργος Τράγκας

Γιώργος Τράγκας: Ένα Αντίο στο φίλο μου

17 Dec, 2021

Γιώργος Τράγκας. Σε ένα τέτοιο άχαρο χαιρετισμό, τα λόγια που να βρεθούνε; Κι αν βρεθούνε, πως να συστρατευτούν, σε ένα συντακτικό, που δεν σου κάθεται με τίποτα; Αφού μεσα στην καρδιά σου, έχεις την εικόνα ενός ζωντανού και αεικίνητου ανθρώπου. Που όμως πλέον, θα πρέπει να τον αποχαιρέτησεις για πάντα..

Ζωή, έχεις καταλάβει πόσο φριχτή πόρνη είσαι; Πόσο άδικα συμπεριφέρεσαι; Αυτοί που ενοχλούντο από την φωνή του Γιώργου, αλλιώς καραδοκούσαν να τον φάνε. Μα τους έκατσε… απροσδόκητα η διασωλήνωση. Από μια μικρή διαταραχή που του έφερε δυσπνοια Και που την ονόμασαν covid 19… Ήταν και ο διαβήτης. Μα τον πρόσεχε…

Τον Γιώργο τον γνώρισα τον Μάρτη του 1983 που είχε έρθει στην ΕΡΤ να κάνει μια εκπομπή, για το τμήμα Ενημερωτικών Εκπομπών τη διεύθυνση του οποίου είχε ο Μάκης Γιομπαζολιάς, με τον Βίκτωρα Νέτα. Ήταν ήδη γνωστός στο χώρο ο Γιώργος, ως αστυνομικός συντάκτης και ελεύθερος ρεπόρτερ στην “Βραδυνή” του Τζώρτζη Αθανασιάδη. Δεν ήξερε ακόμα από τηλεόραση. Εφημεριδάς ήταν. Κι από τους πιο δραστήριους. Είχαμε καθίσει εκεί στην ησυχία του μοντάζ φίλμ, της Διεύθυνσης Ειδήσεων, του Α ορόφου και τα λέγαμε. Οι γνώσεις μου και ο τρόπος που τον έβαζα στο νόημα, τον εντυπωσίασαν.Και μου το έλεγε.

Αυτό ήταν και το διαβατήριο της κατοπινης μας φιλίας. Η οποία κράτησε μέχρι τώρα. Άνθρωπος πολύ άξιος. Που ήξερε σαν μεγάλος ρεπορταράς, να μην αφήνει καμία ευκαιρία αναξιοποίητη. Πολύ ικανός άνθρωπος. Και πολύ μπεσαλής.

Ξέρω πως για κάποιους, οι απόψεις διίστανται. Κυρίως για μερικούς πρώην συνεργάτες του, στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Για τους πολλούς όμως… Μα κυρίως για μένα, ήταν ο επί 37 χρόνια φίλος μου. Τον αγαπούσα τον εκτιμούσα και βαθιά τον θαύμαζα… Γιώργη μου..

Καλή ξεκούραση αδελφέ. –Μαρία μου δύναμη.. Να είσαι καλά να τον θυμάσαι. Και να τον τιμάς, όπως έκανες κι όλα αυτά τα χρόνια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.