EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δελτίο πυρκαγιάς

Δελτίο πυρκαγιάς – Τετάρτη 26 Ιουλίου

26 Jul, 2023

Μία μετά τον θάνατο των δύο πιλότων που βύθισαν σε τριήμερο εθνικό πένθος, πολιτικά, την χώρα, αλλά και σε πραγματικό πόνο τις οικογένειές τους, οι πυρκαγιές στην Ελλάδα συνεχίζουν με αμείωτο βαθμό.

 

90 πυρκαγιές σε 24 ώρες.

600 πυρκαγιές σε 12 μέρες.

 

Μαγνησία και Φθιώτιδα αυτή τη φορά, είναι τα δύο νέα μέτωπα στα οποία η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη.

Το Βελεστίνο, το Σέσκλο και ο Πλάτανος Αλμυρού, στην Μαγνησία, με πολύ ισχυρά μέτωπα λόγω και των ανέμων, από το μεσημέρι της Τετάρτης. Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε στον Πλάτανο Αλμυρού, ανεβάζοντας τα θύματα της φωτιάς σε τέσσερα μέχρι στιγμής, ενώ στην περιοχή αγνοείται και ένας ακόμη κτηνοτρόφος.

Το απόγευμα, ο δήμαρχος Βόλου κ. Μπέος, προειδοποίησε ότι η φωτιά έχει πλησιάσει 20μ. από τις δεξαμενές προπανίου. Για το θέμα αυτό αναμένονται νεώτερα.

Δομοκός και Αφανό Λαμίας, επίσης, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν με κάθε δύναμη. Εκκενώσεις οικισμών, αφού έχουν καεί σπίτια.

Ειδικά για την περίπτωση του Βελεστίνου ο φόβος  επεκτείνεται καθώς η φωτιά μέχρι αυτή την ώρα κινδυνεύει να κάψει την βιομηχνική περιοχή Βόλου.

Εκκενώθηκε η βόρεια πλευρά της Λαμίας.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις και σήμερα, για την Ρόδο και την Κέρκυρα. Και στις δύο αυτές περιοχές της Ελλάδας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τις εστίες και να θέσουν τις ισχυρές πυρκαγιές υπό έλεγχο.

Νέα Ζωή Ασπροπύργου: Φωτιά σε οικόπεδο με λάστιχα στο οποίο έσπευσαν μονάδες της πυροσεστικής πριν επεκταθεί η πυρκαγιά.

Η φωτιά στην Κάρυστο φαίνεται να έχει τεθεί υπό έλεγχο αφού προκάλεσε τεράστια ζημιά.

 

Τα νούμερα της ντροπής

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν πρώτες (Μάνδρα, Μέγαρα, Σαρωνίδα, Λουτράκι) και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανά 60 λεπτά ξεσπούσαν 8 πυρκαγιές.

Ειδικά στην Ρόδο, μεταφέρθηκαν 19.000 άνθρωποι (3.000 με πλωτά μέσα και 16.000 με επίγεια μέσα). Για τους ανθρώπους αυτούς χορηγήθηκε φιλοξενία όσο βρίσκονταν στην Ελλάδα (σημείωση συντακτικής ομάδας: παρ’ όλο που τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν εικόνες εθελοντικής παρέμβασης Ελλήνων πολιτών ως προς αυτό), ενώ 1.489 αναχωρήσεις έγιναν για την Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία. 

Οι έρευνες για πιθανούς (;) εμπρηστές συνεχίζονται από τις αρχές, ενώ τώρα, 12 μέρες μετά την έναρξη της τραγικής καταστροφής, συζητείται για πρώτη φορά η απόδοση ποινών.

photo https://protothema.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This