EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Hellenic Train

Δηλώσεις της Hellenic Train σχετικά με την απόδοση αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων

16 Mar, 2023

Η Hellenic Train ξεκίνησε την απόδοση των αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων της τραγικής σύγκρουσης των τραίνων στα Τέμπη, με σκοπό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, να καλυφθούν οι άμεσες οικονομικές τους ανάγκες.

Οι προκαταβολές των αποζημιώσεων αναλύονται με τον πιο κάτω τρόπο:

  • Για τις οικογένειες των οποίων το μέλος ήταν επιβάτης και έχασε την ζωή του, θα δοθεί η προκαταβολή των 42.000 ευρώ.
  • Για τους τραυματίες ανεξαρτήτως σοβαρότητας κατάστασης θα δοθεί το ποσό των 10.000 ευρώ, εφ’ όσον νοσηλεύονται ακόμα, ή το ποσό των 5.000 εφ’όσον δεν νοσηλεύονται.
  • Αποζημίωση 300 ευρώ για αποσκευές, χειραποσκευές και ζώα που μετέφεραν οι επιβάτες εντός των βαγονιών.

 

Η δήλωση της εταιρείας αναφέρει πως αυτή η προκαταβολή δεν σημαίνει ότι αποδέχεται την ευθύνη, «υπερβαίνοντας μάλιστα τα προβλεπόμενα του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τους επιβάτες ως ελάχιστη συμβολή στην αντιμετώπιση των δεινών που προκλήθηκαν από το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023».

Οι δικαιούχοι των παραπάνω προκαταβολών θα πρέπει να προσκομίσουν αντίστοιχα:

  • πρωτότυπο ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Εγγυτέρων Συγγενών, σε περίπτωση που το μέλος της οικογένειας έχει χάσει την ζωή του, με υπεύθυνη δήλωση ότι ενεργεί για λογαριασμό όλων των ενδιαφερομένων συγγενών και άλλου τυχόν νομίμου κληρονόμου.
  • Για την περίπτωση τραυματιών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στους επίσημους καταλόγους τραυματιών και να προσκομίσουν (α) Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κ.ά.), (β) έγγραφο που πιστοποιεί το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ τους και (γ) έγγραφο εισαγωγής τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική, καθώς και το τυχόν εξιτήριο και (δ) το εισιτήριό τους, εάν αυτό είναι δυνατό.
  • Για την περίπτωση αποζημίωσης αναφορικά με αποσκευές, χειραποσκευές ή ζώα, θα πρέπει να προσκομιστεί είτε Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας (ΑΔΤ) είτε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (π.χ. διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης), καθώς και το εισιτήριο, εφόσον αυτό υπάρχει.

 

Τα παραπάνω αποδεικτικά θα πρέπει να κατατεθούν σε φυσική μορφή στην εταιρεία, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση υποδοχής αιτημάτων claims@hellenictrain.gr μαζί με στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση-email, τηλέφωνο).  

Όπως αναφέρει η Hellenic Train, αν και δεν μπορεί να αποτιμηθεί η ανθρώπινη ζωή, παρ’ όλα αυτά η απόφαση για την απόδοση των προκαταβολών αυτών υπερβαίνει τις ελάχιστες υποχρεώσεις που προβλέπονται για τη σιδηροδρομική επιχείρηση από τον υπ΄ αριθμόν 1371/2007 Ευρωπαϊκό Κανονισμό σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών, σιδηροδρομικών γραμμών. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1371/2007 (ΕΚ), προβλέπεται η καταβολή προκαταβολών (και μόνον) εκ μέρους της σιδηροδρομικής επιχείρησης σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου επιβάτη, η οποία αφορά στην κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών. Η εν λόγω προκαταβολή δεν δύναται να είναι μικρότερη του ποσού των 21.000 ευρώ, σε περίπτωση θανάτου επιβάτη, ενώ για την περίπτωση τραυματισμού επιβάτη, προβλέπεται μεν η υποχρέωση καταβολής προκαταβολής στον τραυματισθέντα επιβάτη, αλλά δεν ορίζεται ελάχιστο ποσό προκαταβολής. Επίσης, ρητά επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το ανωτέρω άρθρο 13 του εν λόγω Κανονισμού, η εν λόγω προκαταβολή δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αναγνώριση τυχόν ευθύνης της σιδηροδρομικής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης (άρθρο 13 ΕΚ 1371/2007) δεν εμπίπτει η κατηγορία των μη τραυματισμένων επιβατών.

Φώτο: https://cnn.gr / source: https://neoskosmos.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This