EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ραντάρ στα Φερόε

Εγκατάσταση ραντάρ στα Φερόε

4 Jul, 2022

Εγκατάσταση ραντάρ στα Φερόε κάνει η Δανία – “Μας θυμίζει τον καιρό της αποικιοκρατίας” λένε οι πολιτικοί των Φερόε

Μια εγκατάσταση ραντάρ για την παρακολούθηση του Βόρειου Ατλαντικού υπήρχε στο Sornfelli έξω από το Torshamn μέχρι το 2007. Από τότε, όμως, ο εναέριος χώρος των Φερόε δεν επιτηρήτε, πράγμα που σημαίνει ότι η αμυντική συμμαχία ΝΑΤΟ δεν είχε σαφή εικόνα της εναέριας κυκλοφορίας από το βόρειο τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας μέσω Νήσοι Φερόε στη νοτιοανατολική Γροιλανδία.

Σε σχέση με την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Δανίας Morten Bødskov στις Νήσους Φερόες, η συμφωνία για μια νέα εγκατάσταση ραντάρ στο Sornfelli έχει πλέον υπογραφεί από τον ίδιο και την αρμόδια για τις εξωτερικές υποθέσεις του Εθνικού Συμβουλίου Φερόε, Jenis av Rana.

«Αυξημένη δραστηριότητα»

– Έχουμε μια περίοδο με αναμενόμενη αυξημένη δραστηριότητα μπροστά μας. Ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής άμυνας επικεντρώνεται τώρα στην Ουκρανία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα δούμε αυξημένη δραστηριότητα στην περιοχή μας, δήλωσε ο Morten Bødskov (S) στο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau μετά την υπογραφή.

Η κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης ραντάρ αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την Αρκτική που συμφώνησε το κοινοβούλιο της Δανίας τον Φεβρουάριο.

– Υπήρξε μια τρύπα και πρέπει να κλείσει, είπε προηγουμένως ο υπουργός Άμυνας και ταυτόχρονα επισήμανε οτι η νέα κατάσταση της πολιτικής ασφάλειας στην Ευρώπη ως σημαντικό λόγο.

Τα κόμματα στο Folketing συμφώνησαν ότι το πράσινο φως από τις Νήσους Φερόε ήταν προαπαιτούμενο, αλλά αρκετοί Φερόε πολιτικοί έχουν εκφράσει ότι η απόφαση έχει ληφθεί πάνω από τα κεφάλια των Φερόε.

“Αντιδράσεις”

Η συζήτηση ήταν εκτενής στη Νομοθετική Συνέλευση των Φερόε

– Μας αντιμετωπίζουν σαν ένα μικρό κομμάτι σε ένα μεγάλο παιχνίδι πολιτικής εξουσίας και θυμίζει την εποχή της αποικιοκρατίας που δεν είχαμε τίποτα να πούμε, είπε στο παρελθόν ο Høgni Hoydal, αρχηγός κόμματος των Ρεπουμπλικανών που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία των Νήσων Φερόε στο TV2.

Φοβάται ότι η κατασκευή της εγκατάστασης ραντάρ από τη Ρωσία θεωρείται εχθρική ενέργεια και ότι η εγκατάσταση θα μπορούσε, στη χειρότερη περίπτωση, να γίνει στόχος.

“Θέλουμε τα νησιά Φερόε να είναι μια ειρηνική περιοχή χωρίς στρατιωτικές εντάσεις και φοβάμαι ότι η Ρωσία μπορεί να αντιληφθεί αυτή την εγκατάσταση ραντάρ ως εχθρική πράξη και τελικά να μας κάνει στόχο βομβιστικής επίθεσης”.

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This