EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Καρναβαλική Πάτρα

Εκατοντάδες κόσμου για το λεύκωμα «Καρναβαλική Πάτρα» στον Εμπορικό Σύλλογο

27 Feb, 2023

Το νέο ογκώδες φωτογραφικό και ιστορικό λεύκωμα «Καρναβαλική Πάτρα», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στις αίθουσες του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, σε μια εκδήλωση που προσέλκυσε εκατοντάδες κόσμου και αποτέλεσε μία από τις πιο εξωστρεφείς διοργανώσεις του φετινού καρναβαλιού. Το 900σίων σελίδων πόνημα, που φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Παναγιώτη Ρηγόπουλου, «αποκαλύφθηκε» για πρώτη φορά, παρουσία εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και καρναβαλικών σωματείων, με οικοδέσποινα τη Χριστίνα Λαμπίρη.
Η εκδήλωση παρουσίασης του δίτομου λευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα – Φωτογραφικό και Ιστορικό Λεύκωμα της Πατρινής Αποκριάς», τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.
Τη διοργάνωση είχαν οι εκδόσεις «24 Γράμματα», ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών και το περιοδικό «πατρινόραμα».

7 4 2

 

Την υποστήριξή τους παρείχαν οι Φορείς – Σύλλογοι:
Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)
Φυσιολατρικός Σύνδεσμος Πατρών
Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών
Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»
Κέντρο Πολιτισμού – Ολυμπισμού Κωστή Παλαμά
Πολιτιστική Ανάπτυξη Πάτρας
Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Καλλιπάτειρα  – παράρτημα Πάτρας 

Τη βραδιά διάνθισαν μουσικά η Μπάντα του Νίκου Λιόπετα, η Ιόνια Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ενώ το μουσικό μέρος κορύφωσαν η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Γιώργος Σαλαμπάσης, που τραγούδησαν ζωντανά, επιτυχίες τους που έχουν συνδεθεί με το Πατρινό Καρναβάλι και έχουν αγαπηθεί από τους καρναβαλιστές.
Η βραδιά κορυφώθηκε με σφοδρό σοκολατοπόλεμο, από τους πατρινούς σοκολατορίχτες, που «βομβάρδισαν» τον Εμπορικό Σύλλογο με εκατοντάδες σοκολάτες. Συμμετείχαν οι Σύλλογoι: «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίκτες» και «Σοκολατορίχτες», με επικεφαλής τον Περικλή Δημητρόπουλο.

Νωρίτερα, είχε καλωσορίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κ. Παλαμάς», Θεόδωρος Μαλλιάς και είχαν μιλήσει για το λεύκωμα, ανάμεσα σε άλλους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Ανδρέας Ντακόλιας, , η πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας Πάτρας», Μαρία Μανουσάκη, ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Δημήτρης Πεφάνης, ο γ.γ. της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώργος Καρβουνιάρης, ο δημοσιογράφος Νίκος Σουγλέρης και ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής του Πληρώματος 94 που βρήκε φέτος τον Κρυμμένο Θησαυρό.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε για την προσφορά του στη μουσική, την Πάτρα και το Καρναβάλι της, ο τραγουδοποιός Τάσος Μαραγκός, δημιουργός του απόλυτου ύμνου του Πατρινού Καρναβαλιού. Ο καλλιτέχνης, εμφανώς συγκινημένος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, ο οποίος εξήρε την προσφορά του στον πολιτισμό και την Πάτρα.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι η παρουσίαση του βιβλίου, σηματοδότησε και την έναρξη της έκθεσης Καρναβαλικής φωτογραφίας του Χρήστου Σταματόπουλου, που θα διαρκέσει στις αίθουσες του Εμπορικού Συλλόγου, έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με ελεύθερη είσοδο.
Το λεύκωμα «Καρναβαλική Πάτρα», που παρουσιάζει τα άπαντα του Πατρινού Καρναβαλιού, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «24 Γράμματα» και βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This