EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ζητήματα προστασίας ζώων

Εκπαίδευση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ζητήματα προστασίας ζώων

5 Oct, 2023

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, διαδικτυακή εκπαίδευση 446 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε ζητήματα προστασίας ζώων.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευόμενοι από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου, τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις Χώρας καθώς και υφιστάμενες Υπηρεσίες, με την μέθοδο της εξ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας σε 5 εκπαιδευτικές σειρές.

Στο πλαίσιο αυτό, καταρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και συνεργάτες της ακαδημίας «ZERO STRAY ACADEMY» και του Μη κυβερνητικού Οργανισμού «ZERO STRAY PAWJECT» συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, αναπτύσσοντας με επάρκεια τις παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

  • Η κακοποίηση των ζώων και ο κύκλος της Βίας. Η αντιμετώπιση του φαινομένου από την ελληνική Αστυνομία.
  • Ζητήματα μεθοδολογίας διενεργούμενων ελέγχων και η γλώσσα σώματος των ζώων. Δράσεις, στατιστική αποτύπωση και συνέργειες με τη Δημοτική Αστυνομία.
  • Η Αστυνομία ζώων σε χώρες του εξωτερικού.
  • Το νομικό status των ζώων στην ελληνική έννομη τάξη. Ισχύουσα νομοθεσία, ερμηνευτικές και αστυνομικές προσεγγίσεις για την προστασία των ζώων.
  • Αστυνομική διερεύνηση, προβλεπόμενες ποινικοδιοικητικές κυρώσεις και διαδικασίες προστασίας εν γένει των ζώων.
  • Πρακτική εφαρμογή ποινικών και διοικητικών υποθέσεων ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων.
  • Η προστασία των ιπποειδών.
  • Η διερεύνηση της συσχέτισης ανάμεσα στην κακοποίηση/βιαιότητα ζώων και την διαπροσωπική βία. Σκιαγράφηση του εγκληματικού ψυχολογικού προφίλ του δράστη βιαιότητας ζώων.
  • Αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης των ζώων, πρώτες βοήθειες, διεξαγωγή ελέγχων με scanner, σωστή προσέγγιση σκύλων.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με συναρμόδιους οργανισμούς και φορείς, θα συνεχίσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαρκή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την περαιτέρω εφαρμογή εξειδικευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης των ζώων.

 

photo Ty_Swartz / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This