EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΕΛΕΟΣ! ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΔΑ;

18 Jan, 2024
ΟΔΔΑ

ΟΔΔΑ

ΟΔΔΑ

Τα όσα κωμικό-τραγικά τεκταίνονται τελευταία σχετικά με τους γάμους ομόφυλων και υιοθεσιών, και των θέσεων των κομμάτων κ.ά., παραπέμπουν όχι σε γνήσια δημοκρατικές κοινωνίες, αλλά σε πολιτισμικά υπανάπτυκτες ή σε έργα επιστημονικής φαντασίας.

Και είναι πολύ περίεργο ότι οι πρωταγωνιστές του νέου αυτού «κινήματος» είτε αγνοούν το παγκόσμιο Κοινωνικό Ευαγγέλιο, την Οικουμενική Διακήρυξη  του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων (ΟΔΔΑ), είτε σκόπιμα την παραβιάζουν εξυπηρετώντας σκοπιμότητες αποπροσανατολισμού από τα σοβαρά εθνικά προβλήματα, και διχάζουν.

Το άρθρο 2 της ΟΔΔΑ αναφέρει: « Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που αναγνωρίζει η παρούσα Διακήρυξη χωρίς καμμιά απολύτως διάκριση ειδικότερα  ως το προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις…»

Όταν αναφέρει το «φύλο» δεν εννοεί  και το «τρίτο φύλο» όπως κάποιοι παρερμηνεύουν το άρθρο, αλλά τα δυο φύλα, άνδρα και γυναίκα. Και αυτό γίνεται κατανοητό στο άρθρο 16 όπου αναφέρει : « Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου (τα έντονα γράμματα δικά μου) ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανέναν περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια». Και προσθέτει: «Η οικογένεια είναι το φυσικό και βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα να την προστατεύει η κοινωνία και το κράτος».

 Οπωσδήποτε, δεν μπορούμε ν’ αμφισβητήσουμε το δικαίωμα των ομόφυλων να διατηρούν την ιδιαιτερότητά τους αφού η ίδια η φύση τους προίκισε με αυτή, όπως και σε άλλα ζώα, φυτά κ.λπ., (Πέρυσι επισήμανα σε άρθρο μου την ΠΟΛΥΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ, που στα πλαίσιά της υπάρχουν οι παραπάνω ποικιλίες-ιδιαιτερότητες) αλλά, όπως επισημαίνουν οι Ειδικοί, περισσότερο ισχύει  το σοφό αρχαίο «Συνήθεια, Εξις, Δευτέρα Φύσις», οπόταν είναι σεβαστή, αρκεί, όμως, να μην την προβάλλουν ορισμένοι επιδεικτικά, διχαστικά και να θέλουν να την επιβάλουν  σαν «θεσμό» σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας προκαλώντας διχόνοια, συγκρούσεις στις οποίες επενδύουν διάφορα εξουσιομανή και κερδοσκοπικά κυκλώματα, και στην προκειμένη περίπτωση ανθελληνικά. Ισως, επίσης, να ισχύει η γνώμη ότι η προβολή και καλλιέργεια της ομοφυλίας κ.λπ. στοχεύει ιδιαίτερα φανατισμένους λαούς, όπως οι Μουσουλμάνοι, που απαγορεύουν τέτοια φαινόμενα, για να τους διχάζουν.

Το άρθρο 18 αναφέρει : « Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας». Επίσης, το άρθρο 19 αναφέρει : «Καθένας έχει το δικαίωμα της ελεύθερης γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του και το δικαίωμα να αναζητεί και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης ασχέτως συνόρων».

Με ποιο, συνεπώς, «δικαίωμα» τα κόμματα αφαιρούν το παραπάνω δικαίωμα και φασιστικά προσπαθούν να επιβάλουν ανορθόδοξες πρακτικές- με τη συνέργεια ΜΜΕ κ.ά.-που και αυτά παραβιάζουν την ΟΔΔΑ;

Το άρθρο 20 (παρ. 2) αναφέρει :» Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε κάποιο σωματείο (οργάνωση)». Τι τραγική ειρωνεία! Αυτό το άρθρο κι αν δεν έχει παραβιασθεί-και συνεχίζεται- στη χώρα μας είτε άμεσα είτε έμμεσα με ποικίλους εκβιασμούς ειδικότερα από κυκλώματα  με ιδιαιτερότητες, με αποτέλεσμα όσοι δεν συμβιβάζονται να εξοστρακίζονται προς δόξαν των «παραξίαν ευτυχούντων» και του τύραννου Περίανδρου με το περιβόητο «κολούειν τα υπερέχοντα»,  που έχει γίνει «θεσμός» στην κοιτίδα της δημοκρατίας η οποία, αλλοίμονο, και εξαιτίας αυτού, παρακμάζει!

Το άρθρο 21 (παρ.3) αναφέρει : « Η λαϊκή ετυμηγορία είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή οφείλει να εκφράζεται με αδιάβλητες εκλογές οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.» Και το άρθρο 29(παρ.2) αναφέρει: «Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στη χρήση των ελευθεριών του  κανείς δεν υπόκειται παρά μόνον στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός    των δικαιωμάτων και των ελευθεριών  των άλλων και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικότερου καλού σε μια δημοκρατική κοινωνία» .

Γιατί, λοιπόν, οι θιασώτες των ιδιαιτεροτήτων δεν σέβονται το γενικότερο καλό και την ηθική και δεν προσφεύγουν στη λαϊκή βούληση αλλά προσπαθούν μέσω φαύλων κύκλων να την νοθεύουν ή να την αγνοούν επιτηδείως (όπως, εξάλλου, έκαναν και με την προδοτική «συμφωνία των Πρεσπών») εξυπηρετώντας ανθελληνικά συμφέροντα;

Ισως, ακόμη, σκόπιμα αγνοούν ή παρακάμπτουν συμπεράσματα Επαϊόντων ότι για όλα αυτά τα πρόσφατα φαινόμενα, ευθύνονται οι «αποικιοκράτες», που εμπνεύσθηκαν  να «φυτεύουν» εθελόδουλους και εθελοτυφλούντες, για να διχάζουν και έτσι να εκμεταλλεύονται στα πλαίσια του «Διαίρει και Βασίλευε», προσπαθώντας- όπως προ-είπαμε εισαγωγικά, να αποπροσανατολίζουν τον λαό από  τα σοβαρά εθνικά προβλήματα (Β. Ηπειρος, Κυπριακό, Σκοπιανό, τουρκικός νέο-ιμπεριαλισμός, καθυστέρηση F-35 κ.λπ. από παλιούς «φίλους και «συμμάχους. Τελικά, QVID PRODEST; (Ποιος ωφελείται;) Όχι, βέβαια, ο ελληνικός λαός, αλλά οι «δυνάστες» του, που τον αναγκάζουν να παραβιάζει την ΟΔΔΑ, όπως, άλλωστε, και οι ίδιοι! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

 

 

 

photo Ben_Kerckx / https://pixabay.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This