EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ελλάδα

Ελλάδα, το “φως των αιώνων”

19 Oct, 2023

Η χώρα μας μπορεί επάξια να ονομαστεί «φως των αιώνων»!

Δεν είναι μονάχα η ιστορία της και η παγκόσμια διδαχή του αρχαίου πολιτισμού της. Είναι το μυστήριο της αιώνιας ομορφιάς της! Μια ομορφιάς ενεργειακά αξεπέραστης.


Θέλεις το κλίμα της, θέλεις ο ήλιος της, θέλεις οι θάλασσές της, θέλεις τα βουνά και τα ηλιοβασιλέματα της;

Μια χώρα μικρή που στο σύνολό της συνδιάζει όλα εκείνα που θα ήθελε να νιώσει ένας επισκέπτης κλείνοντας τα μάτια του.

Η μυρωδιά της καλοκαιρινής αύρας και των αρωμάτων από τα λουλούδια της την άνοιξη. Η φθινοπωρινή της μετάλλαξη και τα ξερά της φύλλα, ο χειμώνας της που σε κάθε ψηλή κορφή της και πάλι μυρίζει ιώδιο! 

Η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει όλους του μήνες του χρόνου υπέροχες στιγμές στον επισκέπτη ανάλογες του ενδιαφέροντός του.


Είναι βέβαιο πως μένουν ανεκμετάλλευτοι τουριστικοί τομείς που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην χώρα μας έσοδα αλλά και διεθνή αναγνωρισημότητα. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση από την μία και κατάλληλη διαφήμιση από την άλλη. 

Μέχρι σήμερα, η διεθνή μας εικόνα περιορίζεται στις καλοκαιρινές αποδράσεις, διότι κάποτε θεωρήθηκε πως λόγω των νησιών μας αυτό που «πουλά» περισσότερο είναι ο ήλιος και η θάλασσα.

Κι όμως, η Ελλάδα δεν είναι μόνο αυτά… 

Από το βορειότερο  έως το νοτιότερο άκρο της έχει μια τελείως διαφορετική εικόνα και και άλλη «γεύση». 

Ξεκινάς από τον πληγωμένο σήμερα Έβρο, το σταυροδρόμι των πολιτισμών,  όπου η πρωτεύουσα του, η Αλεξανδρούπολη, δεσπόζει αρχοντικά σαν κυρά των τιμών του νομού, η Ορεστιάδα η πριγκίπισσά του, το Σουφλί το μετάξι του, το Διδυμότειχο το νοσταλγικό του μπλουζ! 

Το Δάσος της Δαδιάς, που με τις καταστροφικές πυρκαγιές έχασε σχεδόν το 50% -λίγοι γνωρίζουν πως η Δαδιά είναι μια  από τις τρεις περιοχές σε όλη την γη με την πιο σπάνια και ιδιαίτερη ορνιθοπανίδα,- θα χρειαστεί έξι με οκτώ δεκαετίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να επανέλθει.

Μια καλή ευκαιρία για περιβαλλοντικό και επιστημονικό τουρισμό ώστε να βοηθηθεί το δάσος και να ανακάμψει συντομότερα! 

Στην Τρυπητή της Γαύδου βρίσκεται το νοτιότερο άκρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης!

Μια ξύλινη καρέκλα ύψους 2,5 μέτρων που τοποθετήθηκε από μια ομάδα Ρώσων που ζουν μόνιμα στο νησί είναι τοποθετημένη πάνω στο ακρωτήριο της Τρυπητής!

Η χαρά των περιπατητών και πεζοπόρων μέσα από την άγρια ομορφιά και τις εντυπωσιακές εκτάσεις με κέδρους και μονοπάτια που καταλήγουν σε ονειρεμένες παραλίες.

Ένα μεγάλο στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί για τον περιπατητικό και πεζοπορικό τουρισμό. 

Από άκρη σε άκρη αυτής της ευλογημένης χώρας ο επισκέπτης όπου κι αν στρέψει το βλέμμα του συναντά άπλετο φως, θαυμάσιες και σπάνιες εικόνες, ιστορικές αναφορές και αξέχαστες εμπειρίες. 

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μια πλευρά, αλλά ένα αιώνιο διαμάντι που από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις θα ανακαλύψεις άλλο χρώμα κι άλλη αντανάκλαση. 

Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ η ώρα  να αναδειχθούν οι πολλαπλές δυνατότητες και το άπειρο κάλος αυτής της χώρας μέσω στοχευμένων στρατηγικών κινήσεων που θα συντελέσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας της. 

 

 

Μπακομήτρου Τζένη 
Travel & Strategy advisor

Photo Pat_Photographies / https://pixabay.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This