ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ελληνικής επανάστασης

Επ’ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης

20 Oct, 2021
Α. Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Πειραιώς
 
Η 17η ομιλία στο πλαίσιο του κύκλου «21 ομιλίες για το ’21» με τίτλο «Πολιτικές παρακαταθήκες του ’21». Η ομιλία του Ευάνθη Χατζηβασιλείου, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (ΕΚΠΑ) είναι διαθέσιμη στο κανάλι YouTube του ΕΚΠΑ στον σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=UXLTKE5sKmI
Η 18η ομιλία στο πλαίσιο του κύκλου «21 ομιλίες για το ’21» με τίτλο «Ιστορώντας την Επανάσταση του 1821: Ιστοριογραφικά σχήματα και θεσμοί».  Η ομιλία του Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (ΕΚΠΑ), είναι διαθέσιμη στο κανάλι YouTube του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο:
Β. Δράσεις διαφόρων φορέων
 
1. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
 
Δράση e21: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (4-14/11/2021) δημιούργησε με γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) διαδραστική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet e21, η οποία ζωντανεύει 24 πίνακες των λαϊκών ζωγράφων Παναγιώτη και Δημήτρη Ζωγράφου, τους οποίους παρήγγειλε ο Στρατηγός Μακρυγιάννης. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο για την εφαρμογή:
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή πατώντας στους κάτωθι συνδέσμους:
2. Ελληνική Στατιστική Αρχή – Επετειακή έκδοση για τις Απογραφές Πληθυσμού-Κατοίκων
 
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει φέτος, την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας. Η Απογραφή του 2021 αποτελεί ορόσημο μιας και συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Με αφορμή την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, και χάρη στον δημιουργικό ενθουσιασμό των υπαλλήλων της, η ΕΛΣΤΑΤ συνέθεσε και επεξεργάστηκε μία έκδοση στην οποία παρουσιάζονται ο σκοπός και ο τρόπος διεξαγωγής των Απογραφών Πληθυσμού και αποτυπώνονται οι αλλαγές στα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας από την κήρυξη της Επανάστασης μέχρι τις μέρες μας.
Η έκδοση σε pdf (ISBN: 978-960-89785-4-6) είναι ελευθέρα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στη διεύθυνση: https://www.statistics.gr/2021-pop-priv-results
Σύντομο βίντεο (εσωτερικής παραγωγής της ΕΛΣΤΑΤ) με τα ορόσημα των Απογραφών από το 1821 μέχρι τις μέρες μας μπορείτε βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.youtube.com/watch?v=WUmsbLBOOzU (στα ελληνικά) και https://www.youtube.com/watch?v=m0EyjN4cBV8 (στα αγγλικά).
3. Ψηφίδες σύγχρονης σκέψης με αφορμή ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (BLOD-Bodossaki Lectures on Demand)
 
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προσκαλεί προσωπικότητες του πολιτισμού, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της Κοινωνίας των Πολιτών να μοιραστούν στην κάμερα τη δική τους σύνδεση με το ’21. Στη σημερινή ανάρτηση καλείσθε να ακούσετε τον Απόστολο Δοξιάδη να μιλάει για τα «διακόσια χρόνια απορίας»: https://www.blod.gr/arthrografia/diakosia-hronia-aporias-ihitiko-arheio/. Το σύνολο των «ψηφίδων σύγχρονης σκέψης» είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.blod.gr/arthrografia/
Consulate General of Greece
400 North Tampa Street  Suite 1160
Tampa FL 33602
Tel: +1 (813) 865-0200
Fax: +1 (813) 865-0206
e-mail: grgencon.tam@mfa.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This