EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ελληνικό καρναβάλι ξεσήκωσε την Αυστραλία

Ελληνικό καρναβάλι ξεσήκωσε την Αυστραλία

13 Feb, 2023

Μια ελληνική παραδοσιακή νότα έδωσε διαφορετικό χρώμα στο Red Hill και στο Σύνδεϋ, στο Μουράμπιν και στα Περίχωρα του Χέδερτον.  Παραδοσιακές φορεσιές, άλογα, και δυνατή μουσική, έντυσαν  με ελληνικό ρυθμό τις περιοχές.

 

Συγκεκριμένα, το μουσικό συγκρότημα του Γιαννούλη στο Red Hill σήκωσε τον κόσμο από τις καρέκλες του, ενώ τα τραγούδια της Γωγώς Τσαμπά στο Σύδνεϋ έκαναν τους πάντες να χορέψουν. Η μεγάλη τραγουδίστρια βρέθηκε στην Αυστραλία για να παρουσιάσει την δουλειά της στο Ελληνικό Καλοκαιρινό Φεστιβάλ (μια διοργάνωση της Βασιλειάδας ΝΝΟ/Αυστραλιανής Επικράτειας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας).

Παράλληλα, η Γιορτή του Σταφυλιού με χαρά και εύθυμη διάθεση έδωσαν το στίγμα του καρναβαλιού. Στην γιορτή του σταφυλιού μάλιστα σημειώθηκε πολύ μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων από την Μελβούρνη, οι οποίοι μετέβησαν στην Παναγία του Castlemain, όπου μετά την λειτουργία ευλογήθηκαν τα σταφύλια.

 

Στο Μουράμπιν και τα περίχωρα στήθηκε το ελληνικό καρναβάλι με την τυπική παρέλαση των μεταμφιεσμένων, μουσική και χορό, και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως η φάρμα των ζώων, ζωγραφική προσώπου και κάστρο. Και φυσικά, ελληνικό φαγητό και γλυκά για όλους.

 Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις περασμένες ημέρες και συνεχίστηκαν και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ανεβάζοντας και άλλο την ένταση, όχι μόνο στις περιοχές της Μελβούρνης, αλλά παντού στην Αυστραλία.

Συνέπεσε αυτές τις ημέρες και η γιορτή του αγίου Χαραλάμπους η οποία τιμήθηκε στο Red Hill με το πανηγύρι του ταύρου που κράτησε ολόκληρη την ημέρα. Ήταν μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής Λέσβου Ταξιάρχης. Πρόκειται για μια αναπαράσταση, της οποίας οι ρίζες κρατούν από την εποχή της τουρκοκρατίας, στην οποία συμμετέχουν καβαλάρηδες με άλογα στολισμένα με χάντρες και πολύχρωμα χαϊμαλιά. Στην γιορτή συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα και το μουσικό συγκρότημα του Ματθαίου Γιαννούλη, το οποίο βρίσκεται σε περιοδεία σε όλη την Αυστραλία.

Όλα αυτά συνοδεία μαγειρικών επιδείξεων από τον chef David Tsirekas.

tarvos1 PRINT 02270 tavros4 PRINT 02249

Πανηγύρι Αγίου Χαραλάμπους

tavros7 PRINT 02227 Moorabin PRINT 02183

Πανηγύρι Αγίου Χαραλάμπους (αριστερά), Πανηγύρι στο Μουράμπιν και Περίχωρα (δεξιά)

Moorabbin3 PRINT 02146

Μουράμπιν και Περίχωρα

Haralambos PRINT 02117

Άγιος Χαράλαμπος

panigiria PRINT 1024x576 1

Φώτο: Supplied  /  Φώτο: Κ. Ντεβές  /  source https://neoskosmos.com  

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This