EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
εμπορία ανθρώπων από διακινητές

Tο Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα έδωσε το πράσινο φως στον Κυβερνήτη DeSantis για την έρευνα σχετικά με την εμπορία ανθρώπων από διακινητές

1 Jul, 2022

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντα έδωσε την Τετάρτη την άδεια στον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis, να διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας σε όλη την πολιτεία για εικαζόμενες δραστηριότητες εμπορίας ανθρώπων που υποβοηθήθηκαν από διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις (TCOs).

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα του DeSantis να δημιουργήσει μια πολιτειακή δικαστική επιτροπή για μια αρχική διάρκεια 12 ημερολογιακών μηνών για να ερευνήσει τους TCO και τις θυγατρικές τους που φέρονται να μεταφέρουν λαθραία άτομα -ιδίως παιδιά- στα νότια σύνορα , σύμφωνα με δικαστικά αρχεία.

Η μεγάλη πολιτειακή δικαστική επιτροπή σε όλη την πολιτεία θα διερευνήσει ανεξάρτητα τις εγκληματικές δραστηριότητες που φέρονται στην αναφορά, συμπεριλαμβανομένης της λαθρεμπορίας ανθρώπων, της απαγωγής και του ξεπλύματος παράνομων ουσιών, και θα κάνει συστάσεις για τους ισχύοντες νόμους και τις μεθόδους επιβολής του νόμου, εάν κριθεί απαραίτητο, σύμφωνα με την αναφορά.

Η δικαστής Ellen S. Masters, Chief Judge for the Tenth Judicial Circuit, θα προεδρεύει της μεγάλης κριτικής επιτροπής.

«Σκοπός της πολιτειακής δικαστικής επιτροπής θα είναι να ερευνήσει άτομα και οργανώσεις που εργάζονται ενεργά με ξένους υπηκόους, καρτέλ ναρκωτικών, κογιότ, για να διακινήσουν παράνομα ανηλίκους —κάποιους ηλικίας έως 2 ετών— πέρα ​​από τα σύνορα και στη Φλόριντα», είπε ο DeSantis. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 17 Ιουνίου.

«Πολλά παιδιά που διακινούνται λαθραία δέχονται επίθεση, βιάζονται, απάγονται και/ή σκοτώνονται», αναφέρει η αναφορά . «Συνηθίζουν στη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων, καθώς και στο ξέπλυμα χρήματος».

Η αναφορά συνεχίστηκε αναφέροντας κυβερνητικά στοιχεία ότι οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας έχουν συλλάβει περισσότερα από 108.000 ασυνόδευτα παιδιά που είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα το οικονομικό έτος 2021.

Σχεδόν όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρονται λαθραία από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα ή το Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.

Μόλις συλληφθούν, τα ασυνόδευτα παιδιά υποβάλλονται σε επεξεργασία από τη Συνοριακή Περιπολία και μεταφέρονται στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS), συνήθως εντός 72 ωρών. Στη συνέχεια, το HHS τοποθετεί το παιδί με έναν χορηγό, ο οποίος είναι συχνά μέλος της οικογένειας του παιδιού, σύμφωνα με την αναφορά.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της 17ης Ιουνίου στον ιστότοπο του κυβερνήτη, η μεγάλη πολιτειακή δικαστική επιτροπή θα διερευνήσει επίσης τις τοπικές κυβερνήσεις που βοηθούν αυτό το σύστημα λαθρεμπορίας παραβιάζοντας σκόπιμα τον κρατικό νόμο, ο οποίος τους απαιτεί να συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε θέματα μετανάστευσης.

Η αναφορά κατονομάζει την κομητεία Miami-Dade ως έναν από τους κυβερνητικούς φορείς που βρίσκονται υπό έρευνα.

«Σύμφωνα με αναφορές από τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου, ωστόσο, η κομητεία του Μαϊάμι-Ντέιντ αρνείται να τιμήσει τα ομοσπονδιακά αιτήματα για την επιμέλεια εγκληματιών αλλοδαπών στις εγκαταστάσεις κράτησης του Μαϊάμι-Ντέιντ, συμπεριλαμβανομένων αλλοδαπών που συνελήφθησαν για απόπειρα δολοφονίας, ενδοοικογενειακή βία με στραγγαλισμό, επίθεση με θανατηφόρο άτομο. όπλο και πρόστυχη και άσεμνη συμπεριφορά σε ανήλικο», αναφέρεται στην αναφορά.

«Το Miami-Dade φαίνεται να βασίζει αυτή την παράνομη συμπεριφορά στην δόλια χρήση του θύματος και της εξαίρεσης μάρτυρα».

Η αναφορά του DeSantis έρχεται ως μέρος αυτού που ανακοίνωσε το γραφείο του ως μέτρο τριών μερών για την «προστασία των κατοίκων της Φλόριντας από τις επικίνδυνες επιπτώσεις της κρίσης στα σύνορα εξαιτίας των πολιτικών του Μπάιντεν».

Τα δύο άλλα μέρη περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση μιας «δυνάμεως κρούσης του κρατικού και τοπικού προσωπικού επιβολής του νόμου» για την αντιμετώπιση παράνομων συνοριακών δραστηριοτήτων και την υπογραφή νόμου ( SB 1808 ) που θα απαγορεύει στις «κυβερνητικές υπηρεσίες να συνάπτουν συμβάσεις με οποιονδήποτε κοινό μεταφορέα που διευκολύνει την επανεγκατάσταση παράνομων μεταναστών στη Φλόριντα».

Photo: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This