EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Επίσημη η ένταξη του Μαϊάμι στο καλεντάρι της Formula 1 από το 2022

18 Aug, 2021

Παρά τα πολλά εμπόδια που προέκυψαν και το πολύμηνο σίριαλ, τελικά είναι επίσημη η διεξαγωγή αγώνα της Formula 1, στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το 2022. Η υπεύθυνοι της Formula 1 ύστερα από αρκετό καιρό προσπαθειών, κατάφεραν να κάμψουν τα εμπόδια που υπήρχαν στο εγχείρημα αυτό από την τοπική κοινωνία, ικανοποιώντας πολλά από τα αιτήματα των ανθρώπων. Έτσι, ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η διεξαγωγή γκραν πρι στο Μαϊάμι, από το 2022 και για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η πίστα θα βρίσκεται στην περιοχή Miami Gardens, γύρω από το στάδιο της ομάδας NFL Miami Dolphins, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως Hard Rock Stadium. Για την επίτευξη του συγκεκριμένου εγχειρήματος, υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στη Liberty Media, που κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, και στον επιχειρηματία Stephen Ross, της RSE Ventures. Ο επιχειρηματίας αυτός αναμένεται να αποτελέσει τον άνθρωπο που θα προωθήσει το συγκεκριμένο event.

Η πίστα αναμένεται να προσφέρει εξαιρετικό ενδιαφέρον στους φαν του σπορ, καθώς θα είναι δημιουργημένη με τρόπο που θα δίνει αρκετές ευκαιρίες στους οδηγούς για να πραγματοποιήσουν προσπεράσεις. Αναμένεται να έχει μήκος που θα φτάνει τα 5,41 χιλιόμετρα, ενώ θα περιλαμβάνει 19 στροφές, 3 μεγάλες ευθείες και 3 ζώνες DRS. Επίσης, η υψηλότερη τελική ταχύτητα αναμένεται να αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα την ώρα.

Τι χρειάστηκε ωστόσο για την έγκριση της πραγματοποίησης του συγκεκριμένου event από τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας. Αρχικά δόθηκε μια επιδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, όσον αφορά κοινοτικά προγράμματα. Επίσης, υπήρξε η υπόσχεση ότι οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας θα λαμβάνουν φθηνότερα εισιτήρια, ενώ θα έχουν και ειδικές παροχές στα τοπικά εστιατόρια. Επιπρόσθετα, θα πραγματοποιηθεί επένδυση για το πρόγραμμα F1 in Schools, ενώ θα υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί όσον αφορά τις ώρες δράσεις της πίστας. Για παράδειγμα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν δοκιμές μετά τις 14.30, τις μέρες κατά τις οποίες λειτουργούν τα σχολεία της περιοχής, ενώ παράλληλα δεν θα πραγματοποιούνται δοκιμές μετά την δύση του ηλίου. Τέλος, τα μονοθέσια δεν θα περνούν από την 199η οδό και την 27η λεωφόρο, οι οποίες αποτελούν βασικούς οδικούς άξονες της περιοχής.

Έτσι, το Μαϊάμι, αναμένεται να γίνει ο 11ος διαφορετικός προορισμός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στον οποίο θα πραγματοποιηθεί αγώνας Formula 1. Πριν από αυτό έχουν πραγματοποιηθεί αγώνες στο Ρίβερσαϊντ, στο Ζέμπρινγκ, στο Γουότκινς Γκλεν, στο Λονγκ Μπιτς, στο Λας Βέγκας, στο Ντιτρόιτ, στο Ντάλας, στο Φίνιξ, στην Ιντιανάπολις και φυσικά στο Όστιν, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο καλεντάρι της Formula 1.

Με αυτό τον τρόπο το σπορ θα μπορέσει να προωθηθεί περαιτέρω στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές. Η ένταξη του Μαϊάμι στο καλεντάρι της Formula 1, θα μπορέσει να αναδείξει περαιτέρω το σπορ στην αγορά της Αμερικής και να κάνει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί με αυτό. Εκτός από το σπορ, τα οφέλη αναμένεται να είναι σημαντικά και για την τοπική κοινωνία, στην οποία εκτός από την ύπαρξη ενός εντυπωσιακού θεάματος που θα προσφέρει το event αυτό, θα υπάρξουν και άλλα θετικά, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και του τουρισμού της περιοχής.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This