EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

20 Sep, 2022

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σήμερα, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου θα παραστεί και θα απευθύνει την ομιλία του την Παρασκευή.

Απόψε αναμένετεαι να φτάσει στην Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, και ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας του βρίσκεται η ανάδειξη της θέσης της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ως εταίρου πάνω στον οποίο μπορεί η Ευρώπη να στηριχτεί τώρα που μαίνονται προκλήσεις. Η περίοδος μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει θέσει τα πράγματα σε ολισθηρό έδαφος, κάτι που ωθεί την Ελλάδα να αποδείξει ότι είναι ένας στρατηγικός παράγοντας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Η Ελλάδα επίσης θα αναδειχθεί, μέσα από την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Το απόγευμα της Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαήρ Λαπίντ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα συναντηθεί με οργανώσεις αμερικανο-εβραϊκές, ενώ την Τετάρτη θα συναντήσει τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ. Συνάντηση επίσης θα έχει με ομογενειακές οργανώσεις που έχουν διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων και γεύμα προς τιμήν του.

Ο Τζο Μπάϊντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, θα παραθέσει δεξίωση το βράδυ της Τετάρτης, για να τιμήσει τους ηγέτες που συμμετέχουν στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει σε αυτή την εκδήλωση, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί το “σημείο μηδέν” και το Μουσείο Μνήμης των Θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου, για να αποδώσει τιμή.

Την Πέμπτη αναμένεται να δεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στον ναό του Αγίου Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα γίνει συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Πρόεδρο του ΠΣ Λιβύης Μοχάμεντ Αλ Μενφι. 

Την Παρασκευή, θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση με τα μέλη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, όπου και θα απευθύνει την ομιλία του.

Στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικής γραμμής, στην σειρά τουρκικών προκλήσεων και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα εδάφη της χώρας.

 

 

photo https://protothema.gr 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This