ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
επεκτατική πολιτική της Τουρκίας

Σουηδός βουλευτής: Η Σουηδία να δώσει περισσότερη προσοχή στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Αναφορά σε Κύπρο

19 Oct, 2021

Σουηδός βουλευτής: Η Σουηδία να δώσει περισσότερη προσοχή στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Αναφορά σε Κύπρο

Σουηδός βουλευτής:”Η Τουρκία διαθέτει στρατό σε Ιράκ, Συρία,Κύπρο και Λιβύη”

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής της Σουηδικής βουλής Magnus Jacobsson προτείνει στην Σουηδική κυβέρνηση να δώσει περισσότερη προσοχή στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας αφού διαθέτει στρατό σε Ιράκ, Συρία, Κύπρο και σε Λιβύη. Συγκεκριμένα γράφει ο Jacobsson:

Η Τουρκία έχει μετατραπεί από μια χώρα που αναζητούσε την Ευρώπη και εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έγινε ένας όλο και πιο επιθετικός παράγοντας τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας.

Εσωτερικά, βλέπει κανείς πώς η Τουρκία αυξάνει την καταπίεση τόσο των θρησκευτικών όσο και των εθνικών μειονοτήτων. Χριστιανοί και Κούρδοι διώκονται ταυτόχρονα με την τουρκική ρητορική να δυναμώνει. Βλέπουμε επίσης πώς η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερες θρησκευτικές εκφράσεις για να ενισχύσει τον τουρκικό εθνικισμό. Ταυτόχρονα, η καταπίεση των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης έχει επίσης αυξηθεί. Η Τουρκία απλώς κινείται σε ολοένα και πιο ολοκληρωτική κατεύθυνση.

Την ίδια στιγμή που η Τουρκία ενεργεί όλο και πιο σκληρά εσωτερικά, η συμμετοχή της εκτός των συνόρων της χώρας έχει αυξηθεί. Το Ιράκ, η Συρία, η Κύπρος και η Λιβύη είναι παραδείγματα χωρών όπου η Τουρκία ενεργεί στρατιωτικά μέσω των δικών της μονάδων ή μέσω υποστήριξης σε διάφορες λιγότερο ή περισσότερο ακραίες μουσουλμανικές ομάδες. Αν και διαψεύστηκε από την Τουρκία, είναι καλά τεκμηριωμένο ότι υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος και ότι αγόραζαν κλεμμένο πετρέλαιο από αυτούς.

Αυτή η ολοένα και πιο επιθετική επεκτατική πολιτική της Τουρκίας κινδυνεύει να ρίξει τη Μέση Ανατολή σε περαιτέρω πολέμους. Ένα παράδειγμα αυτού είναι οι επιχειρήσεις στη Λιβύη, οι οποίες κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε πόλεμο μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου. Πρέπει συνεπώς να γνωρίζουμε ότι η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες για την ΕΕ και συνεπώς και για τη Σουηδία.

Εκτός από τις αμιγώς στρατιωτικές επιχειρήσεις, βλέπουμε πώς η Τουρκία προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια και σε όλους τους Τουρκμένους στην Κεντρική Ασία. Και εδώ, η νέα τουρκική πολιτική κινδυνεύει να οδηγήσει σε συγκρούσεις με την ΕΕ, τη Ρωσία και, κατ ‘επέκταση, την Κίνα.

Η σουηδική κυβέρνηση πρέπει να δράσει εντός της ΕΕ και του ΟΗΕ για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το έργο, οι ολοένα και πιο επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας πρέπει να δοθούν με σαφέστερη προσοχή από την Σουηδία”.

 

Photo:riksdagen.se

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This