EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επιστροφή της Μητέρας

Η Επιστροφή της Μητέρας

22 Feb, 2022
Μετά από τόσα χρόνια, η Επιστροφή της Μητέρας.
Δεν ρωτώ αν έχει φτάσει στην σκέψη σας το γεγονός ότι η γυναίκα υποτιμάται τους τελευταίους αιώνες.
Είναι νομίζω κάτι παραπάνω από σαφές αυτό. Υπάρχουν γωνιές αυτού του πλανήτη, που βρίσκονται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο εξέλιξης, πνευματικής, κοινωνικής, ανθρωπιστικής, παραλογισμού. Το γεγονός ότι ακόμα συζητάμε για αυτό το θέμα, είναι ανεπίτρεπτο.
Παρ’ όλα αυτά, η λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα, μας έχει δοθεί από την ίδια την ζωή  μας, την Φύση, την Γη. Οι αρχαίες παραδόσεις, όπου έχουμε την τιμή και την ευλογία να τις έχουμε στα χέρια μας ακόμα, μας δίνουν ξεκάθαρη απάντηση: Η Μεγάλη Μητέρα ήταν πάντα το μεγάλο ψυχολογικό και πνευματικό σύμβολο της ζωής μας.
Οι Έλληνες απόλαυσαν αυτή την παράδοση μέσα στα ιερά όπου ελάμβαναν μέρος τα Μυστήρια, όπως αυτά στην Ελευσίνα αλλά και αλλού. Δεν συνέβαιναν όμως μόνο στην Ελλάδα τα Μυστήρια. Η αρχαία θρησκεία της Μητέρας, υπήρχε σε όλο τον πλανήτη.
Και το πιο πονηρό μυστικό απ’ όλα, είναι πως -ό,τι δημιουργήθηκε στο πέρασμα των χρόνων, οδηγεί και πάλι εκεί, ακόμη κι αν δεν είναι εξ αρχής σαφές.
Οι πιο ακραίες εντολές του βουδδισμού, τα πιο άχραντα μυστήρια του χριστιανισμού, οι τελικές διδασκαλίες των μονοπατιών, οδηγούν στην αγκαλιά της Μητέρας.
Η δύση, τους τελευταίους 21 αιώνες, την γνώρισε ως Παναγία. Σπλαγχνική, στοργική, μεγάλη, αλλά και Δυνατή. Το σύμβολο της Θηλυκότητας σήμερα, στην Δύση.
Δεν έχει νόημα να κάνουμε συγκριτική μελέτη μεταξύ θρησκειών, ονομάτων, παραδόσεων. Ένα μονάχα έχει σημασία. Ζούμε όλοι σε αυτό τον πλανήτη, ζούμε όλοι με τις ίδιες ανάγκες ψυχής και σώματος, είμαστε όλοι αδέρφια, και είμαστε όλοι στην αγκαλιά της Μητέρας.
Αυτή την άνοιξη του 2022, ήρθε η ώρα να εμφανιστεί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η παράδοση της Μεγάλης Μητέρας, με τις διδασκαλίες της και τις μυήσεις της. Τα χέρια μας θα κρατήσουν και πάλι τις αρχαιοπρεπείς χοές της: το λιβάνι, το αλάτι, το μέλι, το νερό… Πράγματα απλά. Όχι μυστηριακά. Χωρίς χιτώνες και υπερβολές. Γιατί είμαστε άνθρωποι του σήμερα. Με ανάγκες παντοτινές, γιατί οι ανάγκες της ψυχής δεν αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Όλοι έχουμε ανάγκη τα ίδια πράγματα: αγάπη, ισορροπία, αρμονία, ειρήνη. Και την αγκαλιά της Μητέρας. Αυτής που γέννησε τον Απόλλωνα και την Άρτεμη. Τον ήλιο και το φεγγάρι. Και που περπάτησαν τα πόδια της, παρ’ όλα αυτά, στην Γη που πατάμε κι εμείς.
Η Μητέρα επέστρεψε. Και θα δώσει τις διδασκαλίες της ξανά, στην Αθήνα, την άνοιξη του 2022 (πληροφορίες σύντομα)!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This