EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

15 Feb, 2024

Επιτέλους περάσαμε το «κατώφλι» τής Εποχής τού Ανθρώπου, την οποία εδώ και χιλιάδες χρόνια ονειρεύεται η ανθρωπότητα!

Ο τρομερός Αιγόκερως έχει ήδη «αποκεφαλιστεί»!

Τι σχέση έχει αυτή η Εποχή με τον Ελληνισμό;

 

Έχει αναρωτηθεί ποτέ κάποιος τον λόγο που η Ελλάδα και ο πολιτισμός της απολαμβάνουν τόση μεγάλη αγάπη κι έχουν ακόμα τόσο μεγάλη πίστωση από την υπόλοιπη ανθρωπότητα; Τον λόγο που ακόμα και στη σημερινή εποχή τής τρομερής συκοφαντίας και δυσφήμισης του ελληνικού πολιτισμού από τα πανίσχυρα σιωνιστικά «ιερατεία» τού μαρξισμού, αντέχει ακόμα; …Για έναν πολύ απλό λόγο! Ο Ελληνισμός είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» σ’ έναν κόσμο «ΠΑΙΚΤΩΝ»! …Είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» που αγωνίζεται για τον «ΑΘΛΟ» και όχι ο «ΠΑΙΚΤΗΣ» που αγωνίζεται απλά για τη νίκη! …Είναι ο «ΑΘΛΗΤΗΣ» που θα «ΣΠΡΩΞΕΙ» τα ανθρώπινα «όρια» για λογαριασμό ΟΛΩΝ των ανθρώπων και όχι ο «ΠΑΙΚΤΗΣ» που απλά θα νικήσει έναν όμοιο αντίπαλό του και θα δώσει χαρά στους ομοίους του σε μια ολιγόλεπτη αναπαράσταση πολεμικής «μάχης».

Για έναν ΑΘΛΗΤΗ η νίκη απέναντι στους συναθλητές του είναι το Δευτερεύον! Η αθανασία του ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα της ήττας των συναθλητών του από αυτόν και τη νίκη του απέναντί τους …Η αθανασία και η δόξα για τον νικητή ΑΘΛΗΤΗ έρχεται από το φυσικό μέγεθος που έχει «κατακτήσει». Ο αθλητής μπορεί να επιτύχει τον άθλο του και χωρίς συναγωνιστές στον στίβο, γιατί ΔΕΝ είναι αυτοί οι αντίπαλοί του. Οι συναγωνιστές του είναι «ΒΟΗΘΟΙ» στην επίτευξη του άθλου και όχι «ΕΧΘΡΟΙ» που πρέπει να εξοντωθούν. Αντίπαλός του —και «διαβατήριο» για την αθανασία του— είναι μόνον το φυσικό μέγεθος που συνδέεται με το άθλημά του. Ο θρίαμβός του είναι αντικειμενικός!!! …Είναι μετρήσιμος. Αφορά ένα μέγεθος, το οποίο είναι το ίδιο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τού Πλανήτη και αφορά όλους τους ανθρώπους όλων των φυλών και θρησκειών.

Αυτή η αντικειμενικότητα του «φυσικού μεγέθους» δίνει διαχρονική αξία στον άθλο του και αυτό είναι που τον διαχωρίζει από τους «παίκτες», οι οποίοι απλά νικάνε σε παιχνίδια, τα οποία δίνουν μια στιγμιαία ευχαρίστηση στις μάζες …Νίκες, οι οποίες δεν έχουν καμία αντικειμενική αξία, εφόσον «μετράνε» ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ  ανθρώπους με «πήχη» κάποιους άλλους ανθρώπους και άρα «μετράνε» μεταβλητά στοιχεία σε σχέση με κάποια άλλα μεταβλητά! …Κουβέντα να γίνεται δηλαδή! …ΚΑΜΙΑ αντικειμενικότητα στο υποτιθέμενο αποτέλεσμα! …Μια μορφή διασκέδασης και τίποτε παραπάνω! Θεατές στο ίδιο παιχνίδι «βλέπουν» διαφορετικά πράγ­ματα μεταξύ τους. Αντίπαλοι, ανεξαρτήτως αποτελέ­­σματος, έχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους για τη «μάχη». Από αυτήν τη διαφορά βέβαια προέρχεται και η βία των παιχνιδιών …Βία, η οποία υπάρχει τόσο μέσα όσο κι έξω από την αρένα τού παιχνιδιού.

Αντίθετα στον αθλητισμό ΔΕΝ υπάρχει βία!!! Στον αθλητισμό υπάρχει ΜΟΝΟΝ χαρά!!! …Η χαρά των ανθρώπων οι οποίοι παρα­κολουθούν άλλους αν­θρώ­­­­πους να «πολεμούν» με τα μεγέθη που αφορούν το αν­θρώ­πινο είδος …Ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να «παραβιάσουν» τα φυσικά όρια που ορίζουν και περιορίζουν την ανθρώπινη φύση! …Την δύναμή της, την ταχύτητά της, την αλτικότητά της κλπ.. Η «νίκη» των αθλητών είναι νίκη ΟΛΩΝ των ανθρώπων!!! …Το αποτέλεσμά της είναι αντικειμενικό και αποδεκτό από ΟΛΟΥΣ!!! …Καταγράφεται στα επιστημονικά εγχειρίδια! …Επιτρέπει στους επιστήμονες να «συγκρίνουν» το ανθρώπινο είδος με άλλα ζωικά είδη! …Επιτρέπει στους επιστήμονες να «καταγράφουν» πρόοδο ή υποχώρηση μέσα στον χρόνο των φυσικών χαρακτηριστικών τού ανθρώπινου είδους. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν οι άνθρωποι από ένα αθλητικό στάδιο με διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους …Να μαλώνουν μεταξύ τους για το αποτέλεσμα του αγώνα. Γι’ αυτόν τον λόγο και στα αθλητικά στάδια δεν υπάρχει η αστυνόμευση που υπάρχει στις αρένες των παιχνιδιών.

Ο Ελληνισμός στην ιστορική του διαδρομή υπήρξε ένας «πρωταθλητής»! …Ο πιο διάσημος «πρωταθλητής» τής ιστορίας! …Συμμετείχε μεν στο παιχνίδι τής παγκόσμιας εξουσίας ως «παίκτης», αλλά πρωτίστως ήταν ένας μεγάλος «αθλητής»! Ο ελληνικός πολιτισμός ήταν ένας πολιτισμός, ο οποίος άσκησε εξουσία μετά από νίκες σε πολεμικές συγκρούσεις με εχθρούς και αντιπάλους, αλλά έγινε αγαπητός, γιατί είχε πάντα τη φύση τού «αθλητή». Η εξουσία δεν ήταν ποτέ ο αυτοσκοπός του, όπως ήταν για τους υπόλοιπους «παίκτες» τής ιστορίας …Τον ιδανικό τρόπο λειτουργίας τής κοινωνίας των συνανθρώπων του αναζητούσε ως «αθλητής» και όχι την απόλυτη εξουσία επάνω στους αντιπάλους του —όπως οι υπόλοιποι «παίκτες»—. Οι Έλληνες πολέμησαν πρωτίστως για ν’ αλλάξουν τον κόσμο και δευτερευόντως για να τον κατακτήσουν! Ο Ελληνισμός εξουσίαζε για να μεταμορφώσει την κοινωνία σε κάτι ιδανικό και όχι γιατί λάτρευε την εξουσία!

Γι’ αυτόν τον λόγο κατέκτησε την «κορυφή» με τόσες λίγες μάχες! Οι λαοί αναγνώρισαν γρήγορα αυτήν την ιδιομορφία του. Ακόμα και οι αντίπαλοί του, οι οποίοι στάθηκαν στα πεδία τής μάχης ως εχθροί του, άλλαξαν στην πορεία τη συμπεριφορά τους. Όχι μόνον δεν αντέδρασαν στην εξουσία του, αλλά επεδίωξαν να ενταχθούν μέσα στη «σφαίρα» τής επιρροής της. Εφόσον η εξουσία ήταν γι’ αυτούς αναπόφευκτο στοιχείο για τη λειτουργία τής κοινωνίας τους, οι Έλληνες ήταν γι’ αυτούς η καλύτερη επιλογή. Αυτό είναι που «θυμούνται» οι λαοί και γι’ αυτόν τον λόγο ακόμα και σήμερα δίνουν τεράστια «πίστωση» στον Ελληνισμό!  

Έχοντας κάποιος κατά νου τις ιδιομορφίες αυτές, μπορεί να καταλάβει και τα ιδιαίτερα στοιχεία τής εξουσίας αυτής …Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που ποτέ δεν «μπέρδεψαν» τον Μέγα Αλέξανδρο με έναν Ταμερλάνο ή έναν Τζένγκις Χαν …Τον λόγο που τον έκαναν αιώνιο ήρωα των μύθων και των παραμυθιών τους και όχι «φόβητρο» σε ιστορίες τρόμου. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο —πλὴν των Ιουδαίων—, ο οποίος να επηρεάστηκε με τον άλφα ή βήτα τρόπο από τον Ελληνισμό και να μην τον έχει ως την πιο «γλυκιά» ανάμνηση της ιστορίας του. Αυτό ΔΕΝ είναι τυχαίο! …Αυτό οφείλεται στον τρόπο διεκδίκησης και άσκησης της εξουσίας από τους Έλληνες. Αυτός ο τρόπος είναι που εξασφαλίζει την «πίστωση» που δίνουν οι λαοί.

Το μοντέλο αυτό τής ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της εξουσίας είναι εκείνο που εξασφαλίζει την εμπιστο­σύνη τους και άρα κάπου εκεί αναζητούμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν τη σημερινή εποχή και άρα την «Εποχή τού Υδροχόου». Ο Ελληνισμός, δηλαδή, εξασφάλισε την εμπιστοσύνη και την υστεροφημία του απλά και μόνον γιατί ακολούθησε το υδροχοϊκό μοντέλο τόσο στη διεκδίκηση της εξουσίας όσο και στην εν συνεχεία άσκησή της …Το μοντέλο εξουσίας το οποίο στηρίζεται στη ΔΩΡΕΑ γνώσης προς τους εξουσιαζόμενους και στο οποίο η ίδια η εξουσία ΔΕΝ είναι ο αυτοσκοπός! …Το μοντέλο το οποίο συνδέει εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους με έννοιες οι οποίες συνήθως ΔΕΝ υπάρχουν στη σκληρή κοινωνία τής πατριαρχίας! …Έννοιες όπως η «εμπιστοσύνη», η «εκτίμηση», η «ευγνωμο­σύ­νη» ή η «αγάπη» τού εξουσιαζόμενου απέναντι στον εξουσιαστή.

Όλα αυτά τα «μαγικά» και τα περίεργα είναι που χαρακτηρίζουν αυτό το οποίο ονομάζουμε «υδροχοϊκό μοντέλο εξουσίας» …Το μοντέλο αυτό, όπου ο ισχυρός θέτει τη δύναμή του στη διάθεση του αδύναμου! …Το μοντέλο όπου ο εξουσιαστής λειτουργεί ως υπηρέτης τού εξουσιαζόμενου …Το μοντέλο όπου αυτός, ο οποίος αναλαμβάνει οργανωμένα να «προικίσει» το παιδί σου, θα το κάνει καλύτερα ακόμα κι από εσένα! …Αναλαμβάνει να το «προικίσει» τόσο καλά, που, ακόμα και σήμερα —χιλιάδες χρόνια μετά την εμφάνιση του ελληνικού φαινομένου—, η Υπερδύναμη του Πλανήτη καταλήγει να ονομάζει την ελίτ τής νεολαίας της ως «Greeks» …και αυτοί να το φέρουν αυτό ως «Τίτλο Τιμής»! Αυτά τα περίεργα του «υδροχοϊκού μοντέλου εξουσίας» θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε, για να καταλά­βουμε τη σημερινή «δίψα» τής ανθρωπότητας για τη μεγάλη «αλλαγή» στην πορεία της …Να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτή η apriori εμπιστοσύνη της προς την αναμενόμενη «Εποχή τού Υδροχόου» …Στην ονειρεμένη για την ανθρωπότητα Εποχή τής απόλυτης ευτυχίας και αφθονίας, που τη «γιορτάζει» πριν καν τη «δει»! 

Ό,τι συμβαίνει με τους λαούς που άσκησαν εξουσία συμβαίνει και με τους ανθρώπους! Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας με το παράδειγμα του Ελληνισμού. Το μοντέλο που ακολούθησε ο Ελληνισμός στη διεκδίκηση και την άσκηση της εξουσίας δηλαδή μπορεί να το ακολουθήσει κι ένας άνθρωπος!!! Όπως διαφέρουν οι λαοί μεταξύ τους στον τρόπο που ασκούν εξουσία, έτσι διαφέρουν αντίστοιχα και οι άνθρωποι μεταξύ τους. Το αρχέτυπο του Υδροχόου ηγέτη είναι αυτό του Ευεργέτη, ο οποίος, μέσω της εξουσίας, απλά «βοηθά» στην καλύτερη εφαρμογή τής δωρεάς του. Ο υδροχοϊκού τύπου ηγέτης είναι ο ηγέτης εκείνος, ο οποίος ΔΕΝ ξεκινάει την πορεία του ως «μνηστήρας» τής εξουσίας! …Είναι εκείνος που ξεκινάει να «βοηθήσει» την ανθρωπότητα κι απλά καταλήγει να χειρίζεται εξουσία, γιατί αυτό είναι αναπόφευκτο!!! …Συσσίτιο να θέλεις να μοιράσεις σε πεινασμένους, θα πρέπει να τους βάλεις με αυστη­ρό κι απόλυτο τρόπο στη σειρά, ώστε οι ίδιοι τους να εξυπη­ρετη­θούν με δίκαιο τρόπο και ταυτό­χρονα να προστα­τευτούν τα καζάνια τής δωρεάς. Αυτό είναι μια μορφή εξουσίας, η οποία είναι αναπό­φευκτη, είτε θέλεις να την ασκήσεις είτε όχι.

Μόνον με αυτό το παρά­δειγμα μπορεί να καταλάβει κάποιος το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος ΔΕΝ επιδιώκει την εξου­σία, να καταλήξει να βρίσκεται με τη μεγαλύτερη εξουσία στα χέρια του …Να καταλάβει το πώς είναι δυνατόν να ξεκινήσει ένας άνθρωπος, χωρίς να έχει αυτοσκοπό την εξουσία και κάποια στιγμή να γίνει αναπόφευκτο να την πάρει στα χέρια του —είτε το θέλει ο ίδιος είτε όχι—. Αυτό είναι το υδροχοϊκό μοντέλο το οποίο εμπιστεύονται οι λαοί, οι οποίοι επί αιώνες βασανίζονται από τους παρανοϊκούς εξουσιομανείς. Δεν φοβούνται την εξουσία ενός Ευεργέτη, του οποίου η εξουσία προκύπτει ως αποτέλεσμα όλων των υπολοίπων πράξεών του. Δεν φοβούνται τις «υποχρεωτικότητες» ενός σωτήρα, ο οποίος θα τους βάλει σε σειρά, για να τους μοιράσει τα δώρα του. Αυτό είναι το αρχέτυπο του εξουσιαστή όπου οι ίδιοι οι εξουσιαζόμενοι επιδιώκουν να του «φορτώσουν» την εξουσία ως «φορτίο» και όχι να την αρπάξει αυτός ως «στόχο»!

Τα αρχέτυπα των εξουσια­στών στην ανθρώπινη ιστορία δεν είναι ούτε άπειρα ούτε τυχαία. Τα αρχέτυπα των εξουσια­στών «εξελίσσονται» μέσα στον χρόνο και «παρακολουθούν» και βέβαια προσαρμόζονται στην εξέλιξη της ανθρώπινης κοινωνίας. Όσο περισσότερο οι ανθρώπινες κοινωνίες εξελίσσονται και συσσω­ρεύ­ουν γνώση, τόσο πιο περίπλοκες γίνονται οι εξουσίες τους και βέβαια τα απαιτούμενα προσόντα εκείνων που θα ηγηθούν στις κοινωνίες αυτές. Σε κάθε φάση αυτής της «πορείας» υπάρχουν τα αρχέτυπα των ηγετών τής αντίστοιχης εποχής …Αρχέτυπα, τα οποία η ανθρώπινη γνώση τα έχει «κωδικοποιήσει» και τα έχει περάσει μέσα στις γνώσεις της όπως η αστρολογία …Η «παρεξηγημένη» αστρολογία, μέσα από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο «ορισμός» τής έννοιας του «Υδροχόου» …Η αστρολογία, η οποία —ως πνευματική δραστηριότητα, που επί αιώνες μελετά συλλογικές και ατομικές ανθρώπινες συμπεριφορές— προσπαθεί να τις κατηγοριοποιήσει μέσα από την παρατήρηση και τη σύγκριση.

Στην αστρολογία, λοιπόν, η οποία «παρακολουθεί» πολύ στενά —και επί χιλιάδες χρόνια— τον άνθρωπο, υπάρ­χει «αποτυπωμένη» η εξέλιξη τόσο της κοινωνίας όσο και των ταγών της …Υπάρχει μια κατά­ταξη και κατηγοριοποίηση των συλλο­γι­κών και ατομικών συμπε­ρι­φο­ρών, οι οποίες κατά κανόνα είναι όμοιες μεταξύ τους, εφό­σον οι ανθρώ­πι­νες κοινω­νίες λειτουργούν όμοια με τους ανθρώπους ως μονάδες και το αντίθετο. Τα ΖΩΔΙΑ είναι τα «πακέτα» τα οποία προέκυψαν από αυτήν την οργανωμένη, λεπτομερή και συνεχή κατηγοριοποίηση!!! Ανάμεσα λοιπόν στα ζώδια αυτά, τα οποία περιγράφουν το ΟΛΟΝ της ανθρώπινης συμπεριφοράς, βρίσκονται κι αυτά τα οποία συνδέονται με την εξουσία! Τα ζώδια εκείνα, τα οποία συνδέονται με την άσκηση της εξουσίας και την αναζητούν επί μονίμου βάσεως, είναι πολύ συγκεκριμένα! Όπως δεν ενδιαφέρονται όλοι οι άνθρωποι να πολεμήσουν, να ηγηθούν ή να κυβερνήσουν, έτσι δεν ενδιαφέρονται και όλα τα «ζώδια» —τα οποία περιγράφουν τις συλλογικές ανθρώπινες συμπεριφορές— να κάνουν τα ίδια πράγματα!!!

Τα ζώδια εκείνα, τα οποία ενδιαφέρονται για την εξουσία —και συνδέονται με «πολεμικές» ή «αρχηγικές» συμπεριφορές— είναι πολύ συγκεκριμένα! …Είναι ο Κριός! …Είναι ο Λέοντας! …Είναι ο Αιγόκερως! …και είναι και ο «Άγνωστος Χ»! …Λέμε «Άγνωστος Χ» και δεν τον προσδιορίζουμε ως Υδροχόο, γιατί —όπως προείπαμε, και θα δούμε στη συνέχεια— ο Υδροχόος ΔΕΝ ξεκινάει ως εξουσιαστής, ώστε να μελετήσουμε το ζώδιό του ως «πλατφόρμα», η οποία τον «παράγει» ως αρχέτυπο εξουσίας. Επειδή μάλιστα η ΕΞΕΛΙΞΗ της ανθρωπότητας οδηγεί ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ σε ένα ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και επειδή ακριβώς το ΤΕΛΟΣ αυτό απαιτεί κι έναν αντίστοιχο τύπο εξουσιαστή, ο οποίος να μην διστάσει να βάλει τέλος στην εξουσία και άρα ν’ «αυτοκτονήσει» ο ίδιος ως φορέας της, το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να κατατάξουμε τον Υδροχόο ως ζώδιο στις «μήτρες» των εξουσιαστών!!!

Συνεχίζεται

 

 

photo pixelcreatures / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This