EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Εργοστάσιο στην Κίνα Δημιουργεί Υπερ-Ρεαλιστικά Ανθρωποειδή Ρομπότ: Η Νέα Επανάσταση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

14 Jun, 2024
Εργοστάσιο στην Κίνα Δημιουργεί Υπερ-Ρεαλιστικά Ανθρωποειδή Ρομπότ: Η Νέα Επανάσταση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Εργοστάσιο στην Κίνα Δημιουργεί Υπερ-Ρεαλιστικά Ανθρωποειδή Ρομπότ: Η Νέα Επανάσταση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Εργοστάσιο στην Κίνα Δημιουργεί Υπερ-Ρεαλιστικά Ανθρωποειδή Ρομπότ: Η Νέα Επανάσταση στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Στην βορειοανατολική παράκτια πόλη Dalian της Κίνας, ένα εργοστάσιο φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα εντυπωσιακά νέο επίπεδο. Η Ex-Robots, μια πρωτοποριακή εταιρεία ρομποτικής, έχει αναπτύξει υπερ-ρεαλιστικά ανθρωποειδή ρομπότ που μπορούν να μιμηθούν τις ανθρώπινες εκφράσεις και συναισθήματα με εκπληκτική ακρίβεια.

Το εργοστάσιο είναι μια πηγή εντυπωσιασμού και ανησυχίας ταυτόχρονα. Σε βίντεο που κυκλοφορεί από το εσωτερικό του, βλέπουμε εργάτες περιβαλλόμενους από την τεχνολογία που δημιουργούν: ρομπότ με κεφάλια που μοιάζουν με ανθρώπινα, εκφράσεις προσώπου που φαντάζουν σχεδόν αυθεντικές και σώματα που εργάζονται με την ίδια ακρίβεια και αποδοτικότητα με έναν πραγματικό ανθρώπινο εργάτη.

Η Ex-Robots είναι ένας πρωτοπόρος στον τομέα της ρομποτικής, και η τελευταία της δουλειά υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Τα ανθρωποειδή ρομπότ που αναπτύσσονται εκεί δεν είναι απλά μηχανές που εκτελούν εργασίες· είναι συνοδοιπόροι που μπορούν να επικοινωνήσουν με εμάς με τον πλέον ανθρώπινο τρόπο δυνατό.

Συνεχίζοντας το άρθρο, η εικονογράφηση του μέλλοντος που προβάλλει η Ex-Robots δεν περιορίζεται μόνο στην επίδειξη τεχνολογικής εξέλιξης αλλά αγγίζει και ζητήματα κοινωνικής φύσεως και ηθικής. Η προοπτική ενός μέλλοντος όπου ρομπότ μπορούν να αντικαταστήσουν ανθρώπους σε ρόλους που προηγουμένως θεωρούνταν ανθρώπινοι, όπως η ψυχολογική συμβουλευτική και η εκπαίδευση, αναδεικνύει πολλά διλήμματα.

Ένα από τα κύρια ερωτήματα που προκύπτουν είναι πώς αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει την ανθρώπινη αξία της εργασίας και την απασχόληση. Η αυτοματοποίηση στη βιομηχανία έχει ήδη επηρεάσει πολλούς τομείς εργασίας, αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ μπορεί να επιταχύνει αυτήν τη διαδικασία, ιδίως σε ρόλους που προσφέρουν λιγότερη εξειδίκευση και απαιτούν βασικές δεξιότητες.

Πέραν της οικονομικής επίδρασης, προκύπτουν και ηθικά ερωτήματα σχετικά με το πώς η χρήση ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να επηρεάσει τις ανθρώπινες σχέσεις και την αντίληψή μας για την αληθινή επικοινωνία και συναισθηματική σύνδεση.

Οι πιθανές επιπτώσεις στην κοινωνία από τη μαζική χρήση ανθρωποειδών ρομπότ αγγίζουν πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, της υγείας και της ασφάλειας. Στον τομέα της υγείας, η χρήση ρομπότ μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας υγείας και στη μείωση του φόρτου εργασίας για το ιατρικό προσωπικό. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη η ασφάλεια των δεδομένων των ασθενών και η ηθική χρήση της τεχνολογίας.

Επίσης, στον τομέα της εκπαίδευσης, η χρήση ρομπότ με συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να επιτρέψει την προσωπική προσαρμογή της μάθησης και την υποστήριξη των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Παρόλα αυτά, πρέπει να διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία δεν θα αντικαταστήσει τους εκπαιδευτικούς αλλά θα λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ σε εργασιακά περιβάλλοντα όπως οι κατασκευές ή η πυροσβεστική μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τους ανθρώπους σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Τέλος, η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στην κοινωνία θα πρέπει να γίνει με προσοχή και σεβασμό προς τις ανθρώπινες αξίες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό συμπεριλαμβάνει την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την αποφυγή της διάκρισης και την προαγωγή της ισότητας. Επίσης, πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από ανθρωποειδή ρομπότ είναι δίκαιες και διαφανείς.

Συνοψίζοντας, η εισαγωγή ανθρωποειδών ρομπότ στην κοινωνία φέρνει πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις με σύνεση και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για το κοινό καλό.

Δείτε το βίντεο από The Sun
https://www.youtube.com/watch?v=-iY8ma_9DnQ  

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://newatlas.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This