ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

July 3, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Εστίαση

Εστίαση: Απώλειες έως και 80% από τα νέα μέτρα – Τι ζητούν οι επαγγελματίες

15 Nov, 2021

Με τις επιπτώσεις των νέων μέτρων στην εστίαση να μεταφράζονται σε απώλεια τζίρου έως και 50% στο πρώτο διήμερο εφαρμογής τους και έως και 80% τις επόμενες μέρες, οι επαγγελματίες του κλάδου ζητούν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, υλοποιώντας την ερχόμενη Τρίτη (16/11) ενδεικτική κίνηση διαμαρτυρίας, προχωρώντας σε κλείσιμο των καταστημάτων τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά, ήδη από το πρώτο Σαββατοκύριακο (6-7 Νοεμβρίου) εφαρμογής των νέων μέτρων στην εστίαση,  η κατανάλωση περιορίστηκε σημαντικά, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση τζίρου 30%-50% πανελλαδικά, ενώ τις δύο επόμενες μέρες, δηλαδή τη Δευτέρα και την Τρίτη, εκτιμάται ότι η απώλεια ανήλθε στο 80%.

Την ίδια ώρα, η συμμόρφωση από πλευράς των επαγγελματιών του κλάδου στα νέα μέτρα είναι ουσιαστικά καθολική, καθώς «από τους περίπου 96.000 ελέγχους η παραβατικότητα είναι κάτω του 0,5%», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Εστίαση: Να επαναλειτουργήσουν οι αναστολές συμβάσεως εργασίας

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι όταν η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να επισκέπτονται τις επιχειρήσεις μόνοι οι εμβολιασμένοι, μειώνεται η δεξαμενή των πελατών.

«Υπάρχει ήδη μια μείωση τζίρου της τάξης του 50-60%. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας που οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50% άρα οι επιχειρήσεις εστίασης εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα» είπε ο κ. Κουράσης.

«Με αισθήματα υπευθυνότητας έχουμε τηρήσει, τηρούμε και θα τηρήσουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Ζητάμε όμως μέτρα στήριξης έμπρακτα, όπως να επαναλειτουργήσουν οι αναστολές συμβάσεως εργασίας» πρόσθεσε.

«Πρέπει να βρούμε τρόπους οι επιχειρήσεις να επιζήσουν και να αποκτήσουν μια ρευστότητα» σημείωσε.

Αναφέρθηκε δε στα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι είναι πολύ σκληρά για τις επιχειρήσεις. «5000 ευρώ πρόστιμο και 15 μέρες κλειστή μια επιχείρηση ισοδυναμεί με οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης. Τα πρόστιμα θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο του συνετισμού της επιχείρησης και όχι της εξόντωσής της» είπε.

Ποια άλλα μέτρα στήριξης ζητεί ο κλάδος

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής ζητεί -μεταξύ άλλων- τη μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών και την επαναφορά του μέτρου της αναστολής συμβάσεων, τη συνέχιση της επιδότησης ενοικίου, τη μείωση του ΦΠΑ στο 6% κ.ά.

«Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας ο κλάδος της εστίασης έχει επιδείξει πλήρη ενσυναίσθηση και έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία της δημόσιας υγείας, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας πελατών και εργαζομένων.

Σε αντίθεση με άλλους χώρους συνάθροισης (βλ. Εκκλησία, γήπεδα, ΜΜΜ), ο κλάδος της εστίασης έχει να επιδείξει υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, παρόλο το κόστος και την ταλαιπωρία στη λειτουργία των επιχειρήσεων», επισημαίνει με ανάλογη ανακοίνωση ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This