EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Παπαφλέσσας

Ετήσιος χορός της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας “Παπαφλέσσας”

30 Mar, 2023

Από την 25η Μαρτίου, ημέρα της ελληνικής εθνικής επετείου, η ταμπέλα με το κείμενο “Kalamata Lane” κοσμεί τον δήμο του Darebin. Την ίδια ημέρα, η Παμμεσηνιακή Αδελφότητα πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, στον οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών.

Με βασική συμμετοχή αυτή της νεαρότερης ηλικίας, ξεκίνησε και το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε ο αντιπρόεδρος Γ. Μαστρογιαννόπουλος που χαιρέτησε το κοινό στα ελληνικά, η Ελένη Τζίμα, μέλος Δ.Σ. και η Ταξία Τσαγάνα μελος Δ.Σ. η οποία και παρουσίασε τους επισήμους. Ανάμεσά τους ο Γενικός Πρόξενος, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πολιτειακός γερουσιαστής Λι Ταρλάμης, ο ιστορικός Jim Claven και πολλοί ακόμα.

 

Όπως δήλωσε ο κος Μαστρογιαννόπουλος:  «Πιστοί στο καταστατικό μας, γιορτάζουμε για άλλη μια χρονιά την απελευθέρωση της Καλαμάτας την 23η Μαρτίου του 1821. Είναι θρησκευτική γιορτή, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και γιορτάζουμε την επανάσταση του 1821 όπου πρωτοστάτησε και ο δικός μας ήρωας, ο Γρηγόριος Δικαίος γνωστός σε όλους ως Παπαφλέσσας. Πέρυσι στον ετήσιο χορό μας, σε αυτόν εδώ το χώρο, ανακοινώσαμε πως μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις ο Δήμος του Darebin δέχθηκε να ονομάσει την οδό δίπλα από κτήριο μας σε Kalamata Lane. Μάλιστα η επίσημη πινακίδα τοποθετήθηκε την 25η Μαρτίου 2023. Πλέον όποιος περνά από το κτήριο μας θα βλέπει την επίσημη πινακίδα που γράφει Kalamata Lane καθώς και την πανέμορφη τοιχογραφία μας. Είμαστε πολλοί υπερήφανοι γι’ αυτό το επίτευγμα. Εμείς οι νέοι πρέπει να κρατάμε ψιλά το μαντήλι το Καλαματιανό και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για την διατήρηση των ιδανικών μας. Έτσι κρατάμε ζωντανό αυτό που έχτισαν oι πρόγονοι μας πριν από 64 χρόνια. Απόψε παρουσιάζουμε ένα βίντεο για το πως διασκέδαζαν οι Μεσσήνιοι από την δεκαετία του 1950. Παρόλο που ήρθαν σε μια άγνωστή χώρα κατάφεραν όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά να χτίσουν μια μικρή Μεσσηνία στην Αυστραλία κρατώντας τα ήθη και έθιμα μας ζωντανά. Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε» .

Αυτό που ακολούθησε ήταν χοροί παραδοσιακοί από το συγκρότημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης της οποίας χοροδιδάσκαλος είναι ο Νίκος Παπαευθυμίου, ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική και χορό.

Papaflesas WEB 74218 1 768x450 1

 

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές πηγη https://neoskosmos.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This