EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ιδεολογία Woke

Εταιρίες αντιμετωπίζουν μποϊκοτάρισμα για την στροφή στην ιδεολογία Woke

7 Sep, 2023

«Go Woke, Go Broke» είναι το σύνθημα των ατόμων που τους μποϊκοτάρουν.

Η Kellogg’s έγινε η τελευταία εταιρεία που αντιμετώπισε συντηρητικές εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, αφού ο διεμφυλικός influencer Dylan Mulvaney φωτογραφήθηκε να ποζάρει και να συνδέει τα χέρια με την εμβληματική μασκότ της μάρκας «Tony the Tiger» σε μια τελετή απονομής βραβείων.

Ο Mulvaney, ένας άνδρας που αναγνωρίζεται ως γυναίκα, μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram όπου αλληλεπιδρά και ποζάρει για φωτογραφίες με τη μασκότ Frosted Flakes κατά τη διάρκεια των βραβείων Tony στις 11 Ιουνίου. Η ανάρτηση, η οποία έδειχνε τον Τόνυ τον Τίγρη στο γκαλά και τον Mulvaney φορώντας φόρεμα να κρατάει το χέρι της μασκότ, συγκέντρωσε μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. Πολλές από τις αντιδράσεις ήταν άμεσες και σύμφωνα με τις γραμμές του «Go Woke, Go Broke» που συσπειρώνει την κραυγή όσων αντιτίθενται σε εταιρείες που πιέζουν αριστερές ατζέντες.

«Φίλοι, έχουμε ένα νέο μποϊκοτάζ να προσθέσουμε στη λίστα και λυπάμαι πραγματικά που το λέω γιατί αγαπώ αυτό το εμπορικό σήμα», δήλωσε ο συντηρητικός πολιτικός στρατηγός Joey Mannarino σε μια ανάρτηση στο Twitter . «Η μασκότ του Frosted Flakes, Tony the Tiger, μόλις πόζαρε για μια φωτογραφία με τον Dylan Mulvaney και μάλιστα συμπεριφέρθηκε σαν θαυμαστής. Αυτή ήταν πάντα η γραμμή μου. Συναναστρέφεσαι με τον Dylan Mulvaney, τελείωσες μαζί μου», συνέχισε.

Ο συντηρητικός Ρομπ Σμιθ ανέβασε στο Twitter «Ναι, έρχονται για τα παιδιά σου», για να εκφράσει την οργή του για τη σύνδεση του Mulvaney με τη μασκότ Frosted Flakes. Η Bud Light και το Target στην δίνη του μποικοτάζ Από τότε που η Bud Light ξεκίνησε μια συνεργασία μάρκετινγκ με τη Mulvaney στις αρχές Απριλίου, η μητρική της εταιρεία Anheuser-Busch είδε την αγοραία της αξία να πέφτει κατά δισεκατομμύρια δολάρια. “Αυτό το μήνα, γιόρτασα την ημέρα μου 365 της γυναικείας ηλικίας και το Bud Light μου έστειλε ίσως το καλύτερο δώρο ποτέ – ένα κουτάκι με το πρόσωπό μου πάνω του”, είπε ο Mulvaney την Πρωταπριλιά, δείχνοντας ένα κουτάκι Bud Light περιορισμένης έκδοσης – και προκάλεσε συντηρητικούς καλεί για μποϊκοτάζ. Ο τραγουδιστής Kid Rock χρησιμοποίησε κουτιά Bud Light ως πρακτική στόχο για να εκφράσει το θυμό του για την προωθητική καμπάνια, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis είπε ότι θα μποϊκοτάρει το Bud Light.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε επίσης στη διαμάχη, υποδεικνύοντας ότι τα μποϊκοτάζ μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να σταλεί ένα μήνυμα σε επωνυμίες που οι επικριτές λένε ότι προωθούν μια αριστερή ατζέντα. «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε τη Ριζοσπαστική Αριστερά στο δικό τους παιχνίδι», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στο Truth Social νωρίτερα τον Μάιο. «Τα χρήματα μιλάνε – η Anheuser-Busch το καταλαβαίνει τώρα αυτό».

Μεταξύ 1ης Απριλίου και 12 Ιουνίου, η κεφαλαιοποίηση της Anheuser-Busch μειώθηκε από περίπου 132,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 109,6 δισεκατομμύρια δολάρια εν μέσω αντιδράσεων στη συνεργασία Bud Light-Mulvaney. Πρόκειται για πτώση περίπου 22,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Target δέχτηκε επίσης οικονομικό πλήγμα εν μέσω εκκλήσεων για μποϊκοτάζ για την απόφαση της εταιρείας να πουλήσει αντικείμενα και ρούχα με θέμα LGBT, συμπεριλαμβανομένων ειδών για παιδιά και βιβλίων που καθοδηγούν τα παιδιά σχετικά με τη χρήση τρανς αντωνυμιών. «Αν αρχίσετε να απομακρύνεστε από τον κόσμο και τα θέλω του, η αγορά έχει αποδείξει ότι πραγματικά σας τιμωρεί», είπε ο επιχειρηματίας και τηλεοπτική προσωπικότητα του «Shark Tank» Kevin O’Leary σε πρόσφατη συνέντευξη σχολιάζοντας σχετικά με τη βουτιά της τιμής της μετοχής της Target και τη διαμάχη για τα ρούχα με θέμα τα LGBT.

Στις αρχές Μαΐου, πριν η εταιρεία κυκλοφορήσει τη συλλογή Pride, η κεφαλαιοποίηση της Target ήταν περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι τις 12 Ιουνίου, η χρηματιστηριακή αποτίμηση της εταιρείας είχε πέσει σε περίπου 58,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μια διαφορά περίπου 14,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αρκετές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των PetSmart, Chick-fil-A και Walmart, έχουν επίσης αντιμετωπίσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ λόγω του ότι ενστερνίζονται τις αριστερές ατζέντες. 

 

 

 

 

photo https://en.wikipedia.org/wiki/Woke 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This