ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ευάγγελος Πιτσιλαδής

Ευάγγελος Πιτσιλαδής ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

27 Dec, 2021

Ευάγγελος Πιτσιλαδής. Πόσο χαίρομαι να βλέπω Έλληνες, που έχουν καταφέρει να επιβάλουν την αξία τους, στο εξωτερικό. Και να περνούν την Ελλάδα μας και τον πολιτισμό της, έξω από τα σύνορα.

Και με τιμή να την προβάλουν και να την καταξιώνουν. Σαν πρέσβεις ειρήνης και αγάπης.Σε καιρούς τόσο χλωμούς Όπου η ίδια η πολιτεία, δια των εντεταλμένων της, αυτοαναιρείται και απαξιώνεται, με επιλογή τους.

Όπως με θλίψη και άπειρα ερωτηματικά, όλοι μας παρακολουθούμε, την πατρίδα αυτή του φωτός, του πνεύματος και των τεχνών, να περιβάλλεται από γκρίζες ζώνες. Και απαξίωση της ιστορίας της, των αγώνων της, του πολιτισμού της.. Να γιατί τους ανθρώπους αυτούς, όπως τον διεθνούς φήμης, φίλο μου, τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή, που είναι στην φωτογραφία, τους θεωρώ τους πραγματικούς και ουσιαστικούς πρέσβεις της χώρας μας.

Στον πολιτισμό, στις τέχνες και στο πνεύμα. Ξέρετε πολλούς, να έχουν κληθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, να μιλήσουν για την τέχνη; Και την παιδεία που αυτή προβάλει;.Κλήθηκε ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής. Ο συνθέτης εκατοντάδων επιτυχιών. Ο μαέστρος σε μεγάλες διεθνείς ορχήστρες. Ο σεμνός, αυτός μουσουργός μας. Με το απέραντο ήθος και τις ευαισθησίες.

Ο φίλος μου ο Βαγγέλης. Ο φίλος όλων μας Ευάγγελος Πιτσιλαδής. Που πήγε λίγη Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο και τους μίλησε για τέχνη. Που πήγε εκεί στο πάρκο των ”λεόντων” και μίλησε για πολιτισμό. Στους απολίτιστους Που στους γκρίζους αυτούς καιρούς, τολμούν και βλέπουν την Ελλάδα σαν αδύναμο κουνούπι Και δεν πήγε μόνο εκεί ο Βαγγέλης.

Έχει πάει για παρουσιάσεις έργων του, σε όλη την Ευρώπη. Ενώ τώρα ετοιμάζει και για την Αμερική μια πολύ αισιόδοξη δουλειά. Μα και εδώ στην Ελλάδα ξεκινάει μια συνεργασία, με γνωστή καταξιωμένη ερμηνεύτρια. Αυτοί είναι οι Έλληνες που τιμούν την Ελλάδα. Παρά την μικρότητα και την μιζέρια, των πολιτικών που μόνο κακό κάνουν τελικά στη χώρα αυτή. Και μόνο μαυρίλα, πληγές κι απαξίωση πίσω τους αφήνουν..

…Βαγγέλη φίλε. Δύναμη σου εύχομαι και υγεία. Κι όσο έχουμε τέτοιους πρεσβευτές, τίποτα δεν έχουμε να φοβηθούμε.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.