EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

25 Mar, 2024

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου  Δημήτριου Μάλλιου, για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

 

Η 25η Μαρτίου 1821 κατέχει κορυφαία θέση στην εθνική και θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων. Αποτελεί αναμφίβολα το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας καθώς, ταυτόχρονα την ημέρα αυτή, με ευλάβεια εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Κοινός παρονομαστής της διπλής εορτής του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, η ανυπολόγιστη αξία της ελευθερίας.

Η ιαχή «Ελευθερία ή Θάνατος», το κυρίαρχο σύνθημα του επαναστατημένου ελληνικού λαού, αποτυπώνει με τρόπο σαφή, λιτό και διαχρονικό, ότι η ελληνική ψυχή δε μπορεί να ζει υποδουλωμένη, πως Ελλάδα και σκλαβιά είναι έννοιες ασύμβατες, πως στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν είναι δυνατόν να ευδοκιμήσει ο καταναγκασμός και η βία.

Ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, οι ήρωες του 1821, με αυταπάρνηση και ομοψυχία ξεκίνησαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, χωρίς να υπολογίζουν θυσίες, κυρίως όμως, μη προσδοκώντας οφέλη. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, υπακούοντας στο εγερτήριο σάλπισμα χωρίς σκεπτικισμούς, αμφιταλαντεύσεις και ιδιοτέλεια, μεταμορφώθηκαν σε αγωνιστές και με κοινά εφόδια τη βαθιά χριστιανική πίστη και την αγάπη στην Πατρίδα, κατάφεραν, αυτοί οι λίγοι, με τη θυσία και το αίμα τους, να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό και να κερδίσουν την ελευθερία τους. Ο άνισος αγώνας τους, συγκλόνισε όλη την ανθρωπότητα και αποτελεί παντοτινό σύμβολο όλων των καταπιεσμένων λαών απέναντι στην τυραννία.

Η στάση αυτή, στάση χρέους, τιμής και ανδρείας, καθιστά την προσφορά τους μεγαλειώδη, αλλά θέτει και εμάς ενώπιον των ευθυνών μας, υπενθυμίζοντας καθημερινά την ιερή μας υποχρέωση, απέναντι στις ιστορικές παρακαταθήκες του Γένους.

Σήμερα, σε μια εποχή παρατηρούμενης έξαρσης της βίας στην κοινωνία, συνεχών προκλήσεων και διαδοχικών κρίσεων, συγκρούσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων, η Ελληνική Αστυνομία καλείται να επιτελεί το έργο της με συνέπεια και επαγγελματισμό με διπλή στόχευση: την αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας και διαφύλαξη της εσωτερικής ασφάλειας με σεβασμό στις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και την ενδυνάμωση της εθνικής ασφάλειας, προκειμένου διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και ισορροπία.

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας,

Τα μηνύματα της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας είναι πάντα επίκαιρα και οφείλουμε να τα έχουμε ως οδηγό στον αγώνα που δίνουμε καθημερινά.

Σας καλώ να συνεχίσετε αδιάκοπα και με προσήλωση στο καθήκον, να αγωνίζεσθε ενάντια στο έγκλημα και την ανομία, προκειμένου διασφαλιστεί η δημόσια τάξη, η κοινωνική ειρήνη και ευημερία.

Η προσφορά σας είναι πολύτιμη, αναγνωρίζεται από την κοινωνία και την πολιτεία και σας απευθύνω ένα εγκάρδιο ευχαριστώ.

Χρόνια Πολλά σε όλους!

 

 

 

photo cocoparisienne / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This