EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΗΠΑ – Ουκρανία, ΗΠΑ – Ισραήλ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

15 Jan, 2024
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Σύμφωνα με την εφημερίδα NY Times, οι συνεχείς συζητήσεις και διαπραγματεύσεις έδωσαν την δυνατότητα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφύγει να ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας Η.Ε. αναφορικά με την υπεράσπιση της στρατιωτικής εκστρατείας στο Ισραήλ. Παρ’ όλα αυτά όλα φωτογραφίζουν πλέον φανερά τις ΗΠΑ ως τον κυριότερο προστάτη του Ισραήλ.

Η αποφυγή της άσκησης βέτο πιθανόν να ανακούφισε τους αξιωματούχους καθώς θα αναγκάζονταν να πράξουν αυτή το ακραίο μέτρο για τρίτη συνεχή φορά, σε μια χρονική περίοδο από την 7η Οκτωβρίου 2023 μέχρι σήμερα. Άλλωστε η αποχή από την ψηφοφορία με αποτέλεσμα 13-0 φάνηκε ως μια ελαφρύτερη λύση, αν και δεν ήταν όμως ούτε αυτή αρκετή να αλλάξει την εικόνα των ΗΠΑ ως «προστάτη του Ισραήλ», διεθνώς.

Στο τέλος του 2023 οι ΗΠΑ κράτησαν στάση άμυνας ως προς αυτό το θέμα, φέρνοντας μια αλλαγή έντασης στην κυβέρνηση Μπάϊντεν. Ο Τζο Μπάϊντεν πλέον σε στενή συνεργασία με τον υπουργό εξωτερικών Μπλίνκεν εξάρουν την συμμαχική ένωση έναντι «κάθε πράξης αδικίας». Και σήμερα, με σκοπό την καταστροφή της Χαμάς, οι ΗΠΑ είναι ολοφάνερα στο πλευρό του Ισραήλ, μάλιστα διαφωνώντας με παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους όπως η Γαλλία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία και ο Καναδάς οι οποίοι τάσσονται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός. Για τις ΗΠΑ πλέον η καταστροφή της Χαμάς είναι μονόδρομος.

Παρ’ όλο που εντείνονται οι φωνές για «εγκλήματα πολέμου» κατά των Παλαιστινίων σε όλο τον κόσμο, το Ισραήλ αμύνεται φέρνοντας επιχειρήματα για τις κινήσεις του, με το να αντιτάσσει τις λάθος κινήσεις της Χαμάς.

Το αποτέλεσμα είναι η δυσαρέσκεια στο σώμα των αξιωματούχων των ΗΠΑ, οι οποίοι στην περίπτωση της Ουκρανίας είχαν ταχθεί υπέρ της στήριξης: «Σε κανέναν Αμερικανό αξιωματούχο δεν αρέσει αυτή τη στιγμή αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο ειδικός στην Ομάδα για την Διεθνή Κρίση στα Η.Ε. Ρίτσαρντ Γκόουαν.

Και προσθέτει η Μπάρμπαρα Μποντιν, πρώην διπλωμάτης και πρέσβης και νυν διευθύντρια του Ινστιτούτου για την Μελέτη της Διπλωματίας στο πανεπιστήμιο της Τζώρτζταουν: «Είμαστε απομονωμένοι». Μπορεί ο Μπλίνκεν να μιλά για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», αλλά η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αναγνωρίζει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά. Όπως αναφέρει η Μποντιν «Μεγάλο μέρος του παγκόσμιου Νότου δεν βλέπει ότι οι συγκρούσεις και τα προβλήματά τους συγκέντρωσαν το ίδιο επίπεδο ανησυχίας και δράσης», όπως με την περίπτωση της Ουκρανίας. Μάλιστα, μετά τις κινήσεις του Ισραήλ, οι χώρες αυτές βλέπουν ότι υπάρχουν «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

 

 

 

πηγη , https://moderndiplomacy.eu/

φωτό hosnysalah / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This