EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η αρνητική είδηση

Η αρνητική είδηση

18 Aug, 2022

Βλέπω, διαβάζω και μελετώ θέσεις και απόψεις ,που αφορούν την ζωή μας και τις τραχειές εκδοχές της που σε κάποια σημεία μάλιστα του πλανήτη είναι εμφανές ότι το ανθρώπινο έχει παραχωρίσει την θέση του στο απάνθρωπο και οι προσδιορισμοί της ασκούμενης βιας απαιτούν περιγραφή στον υπερθετικό βαθμό για να απεικονίσουν, να περιγράψουν την σημερινή ανεπίτρεπτα κτηνώδη πραγματικότητα. Τα λέω αυτά γιατί αντικρύζοντας τις βιαιότητες στην κάθε τους άκφανση δεν γίνεται να μείνω ατάραχος.

Μιλάμε σε πολλές των περιπτώσεων γιά μία πραγματικότητα που την προσδιορίζει η λυσσαλέα εκδικητικότητα κάποιων που δεν λυγίζουν , δεν πτοούνται. Τα λέω αυτά όχι για να το παίξω διαφορετικός και πιό ευαίσθητος από τους άλλους!

Ούτε για να υπηρετήσω την αρρώστια της ξεχωριστότητας ενός εγώ από τις συνήθειες της εποχής μας, αλλά γιατί κάτι μου λέει, πως μέσα στις θέσεις και απόψεις από όπου και αν εκφράζονται κρύβονται απαντήσεις για το στραβό κλίμα που το τρώει ο γάιδαρος του λεγόμενου πολιτισμού που λιβανίζουμε ως μονόδρομο της ανθρώπινης σκέψης…

Θεοποιήσαμε την ύλη και της δώσαμε ιδιοτητες πανάκειας απέναντι στις θλιβερές μας ανάγκες. Χτυπήθηκαν μεταξύ τους κοσμοθεωρίες, που νόμιζαν ότι είναι αντίθετες ανά τους αιώνες, φορώντας αυθαίρετα κάθε μια για λογαριασμό της το ρούχο του “καλού” και “δίκαιου”, απέναντι στα εχθρικά αντίθετά τους ιδεολογήματα. Όλες οι βίες όμως, έχουν υπηρετήσει κατά διαστήματα, και δυστυχώς εξακολουθούν, αντίθετες πλευρές του ίδιου νομίσματος. Η αδηφάγα κεφαλαιοποίηση μέσω ύβρεων της φύσης και των πλασμάτων της, από τη σκέψη μας, δεν μπορεί να παράγει κέρδος, παρά μόνο συσσώρευση ευθύνης για την απόδοση της Νέμεσης.

Ακόμα και σήμερα έχουμε θλιβερούς προβεβλημένους, μα και ασήμαντους ανθρώπους, που μηρυκάζουν αντιθετικούς λόγους μίσους ψευτο-γνώσης, κάτω από ένα ασαφές ιδεολόγημα που το ονομάζουν “συμφέρον. Αυτή είναι η πραγματικότητα του σήμερα! Πέρα από τα όποια ιδεολογήματα , τις θέσεις και τις απόψεις, υπάρχει μιά πραγματικότητα που δεν γίνεται να την παραμερίσεις. Και μιλάμε γιά μιά ζημιά τεράστια όχι μόνο ή όχι τόσο σε υλικές απώλειες αλλά σε ανθρώπινες !

Και το ακόμα χειρότερο έχουμε καταντήσει να παρακολουθούμε τα γεγενημένα και ακόμα τα εσόμενα σαν απλοί θεατές περιορισμένοι στο να κουνάμε απλά και μόνο αποδοκιμαστικά το κεφάλι αραχτοί στον καναπέ μαςι. Η αρνητική είδηση πουλάει και για αυτό προωθείται…. Εξοικειωνόμαστε με την βία και δεν μας κάνει πλέον αίσθηση ή το ακόμα χειρότερο παίρνουμε τις πολυθρόνες μας και καθόμαστε και εμείς απέναντι σε μία στυγνή αποτρόπαιη πραγματικότητα που δεν περιγράφεται με λόγια.απολαμβάνοντες το θέαμα ¨οπως κάνουν οι Εβραίοι που παρακολουθούν τους βομβαρδισμούς για λόγους καθαρά ψυχαγωγικούς…

Ποιοί είμαστε, Τι είμαστε επιτέλους?…Που έχουμε ξεχάσει την ανθρωπιά μας? Ειλικρινά δεν μας αναγνωρίζω.

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This