EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους

Η Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους με δικομματική ψηφοφορία, μεταφέρεται στη Γερουσία

1 Jun, 2023

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ οδήγησε τη χώρα μακριά από την οικονομική χρεοκοπία, περνώντας μια προσωρινή αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους της χώρας.

Τα μέλη ενέκριναν συμβιβασμό στην αντιπαράθεση για το ανώτατο όριο του χρέους που διαπραγματεύθηκαν ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι (Ρ-Καλιφόρνια) με δικομματική ψήφο 314 έναντι 117 στις 31 Μαΐου.

Σαράντα έξι Δημοκρατικοί και 71 Ρεπουμπλικάνοι καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο νόμος περί χρηματοοικονομικής ευθύνης αναστέλλει το ανώτατο όριο του χρέους έως την 1η Ιανουαρίου 2025, μειώνει ελαφρώς τις μη αμυντικές δαπάνες διακριτικής ευχέρειας το 2024 και περιορίζει την αύξηση των διακριτικών δαπανών στο 1 τοις εκατό το 2025.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης επιτρεπόμενες μεταρρυθμίσεις για τη γεώτρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλαγές στις απαιτήσεις εργασίας για ορισμένα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και clawbacks 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χρηματοδότηση του IRS και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αδιάθετα κεφάλαια αρωγής για τον COVID-19.

Ελλείψει δράσης του Κογκρέσου για να επιτραπεί πρόσθετος δανεισμός, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα είχαν τα έτοιμα μετρητά για να πληρώσουν όλους τους λογαριασμούς τους στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Janet Yellen.

Ο Μπάιντεν, σε δήλωση μετά την ψηφοφορία, χειροκρότησε την ψήφιση της Βουλής και προέτρεψε τη Γερουσία να εγκρίνει το νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό.

Οι ηγέτες και στις δύο πλευρές απεικόνισαν τη συμφωνία ως νίκη, ενώ πολλά μέλη της τάξης την είδαν ως ατελή λύση.

“Πιστεύω ότι αυτή είναι μια κατ’ αρχήν συμφωνία που αξίζει για τον αμερικανικό λαό”, είπε ο McCarthy στους δημοσιογράφους στις 29 Μαΐου. “Πρόκειται για ιστορικές μειώσεις στις δαπάνες, επακόλουθες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τους ανθρώπους από τη φτώχεια και θα χαλιναγωγήσουν την υπερβολή της κυβέρνησης”.

«Θα υποστηρίξω τη νομοθεσία που είναι επί τάπητος σήμερα, και την υποστήριξα χωρίς δισταγμό, επιφυλάξεις ή τρόμο», είπε ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries (DN.Y.) στους δημοσιογράφους πριν από την ψηφοφορία της 31ης Μαΐου. «Όχι επειδή είναι τέλειο. Αλλά σε μια διχασμένη κυβέρνηση, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο τέλειο να είναι εχθρός του καλού».

Αυτό το θέμα επαναλήφθηκε από μέλη και των δύο κομμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

«Δεν είναι τέλειο νομοσχέδιο, αλλά αντιπροσωπεύει έναν συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης και του Κογκρέσου. Αυτό είναι απαραίτητο σε μια διχασμένη κυβέρνηση. Κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας πραγματικά ιστορικός λογαριασμός», δήλωσε ο εκπρόσωπος Tom Cole (R-Okla.). Υποστήριξε ότι είναι «η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσαμε να είχαμε συνάψει» και επαίνεσε τον McCarthy για την επίτευξη της συμβιβαστικής συμφωνίας, αποκαλώντας τον McCarthy «κύριο της τέχνης του δυνατού .»

Ο εκπρόσωπος Greg Landsman (D-Ohio) είπε απλώς: «Το νομοσχέδιο αντιπροσωπεύει το γεγονός ότι το Κογκρέσο είναι διχασμένο».

Οι Ρεπουμπλικάνοι τάχθηκαν υπέρ των περικοπών δαπανών που περιέχονται στο νομοσχέδιο, αν και πολλοί παραπονέθηκαν ότι δεν προχωρούν αρκετά.

«Στην καλύτερη περίπτωση, έχουμε ένα πάγωμα των δαπανών για δύο χρόνια που είναι γεμάτο κενά και τεχνάσματα που θα επέτρεπαν αυξημένη χρηματοδότηση για την ομοσπονδιακή γραφειοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-Texas).

Είπε ότι δόθηκε «για να επιτευχθεί αύξηση του χρέους 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως την 1η Ιανουαρίου 2025».

Ο Ρόι και άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Ελευθερία του Σώματος πραγματοποίησαν μια ανεπιτυχή προσπάθεια να μπλοκάρουν το νομοσχέδιο.

Οι Δημοκρατικοί εξοργίστηκαν από τις αυξημένες απαιτήσεις που επιβλήθηκαν σε ορισμένους αποδέκτες του Προγράμματος Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας (SNAP).

«Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί διώχνουμε έως και 700.000 ηλικιωμένους από το SNAP. Είναι απλώς σκληρό», είπε ο βουλευτής Jim McGovern (D-Mass.) «Το φαγητό και η πείνα δεν πρέπει να είναι κομματικό ζήτημα. είναι ανθρώπινο θέμα».

Και οι δύο πλευρές κέρδισαν κάτι μέσω του νομοσχεδίου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επαίνεσαν την απλοποιημένη διαδικασία για την απόκτηση αδειών γεώτρησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Και ο Μακάρθι είπε ότι το νομοσχέδιο δεν περιέχει νέους φόρους για κυβερνητικά προγράμματα.

«Έχει ιστορικές μειώσεις στις δαπάνες, επακόλουθες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τους ανθρώπους από τη φτώχεια και θα εισέλθουν στο εργατικό δυναμικό και θα χαλιναγωγήσουν την υπέρβαση της κυβέρνησης», είπε.

Οι Δημοκρατικοί επεσήμαναν ότι οι μειώσεις δαπανών ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που ζητούσαν αρχικά οι Ρεπουμπλικάνοι. Επίσης, γιόρτασαν το γεγονός ότι οι αλλαγές στις απαιτήσεις εργασίας του SNAP θα πρόσθεταν ορισμένους δικαιούχους, αφήνοντας τον συνολικό αριθμό των αποδεκτών περίπου ίδιο.

Η Γερουσία θα εξετάσει αμέσως το νομοσχέδιο. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας Chuck Schumer (DN.Y.) είπε ότι η ψηφοφορία θα μπορούσε να γίνει ήδη από την 1η Ιουνίου. Ο Schumer και ο αρχηγός της μειονότητας Mitch McConnell (R-Ky.) υποστήριξαν και οι δύο το νομοσχέδιο.

 

Image: Andrew Van Huss, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This