EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
γέφυρα Francis Scott Key

Η γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη καταρρέει μετά από προσκρουση πλοίου

26 Mar, 2024

Ένα φορτηγό πλοίο χτύπησε την εμβληματική γέφυρα Francis Scott Key—που πήρε το όνομά του από τον άνδρα πίσω από τον εθνικό ύμνο της Αμερικής—και προκάλεσε την κατάρρευσή της τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Μαρτίου.

Τουλάχιστον επτά οχήματα έπεσαν στο νερό, σύμφωνα με αξιωματούχους της Βαλτιμόρης. Περίπου 20 άτομα έπεσαν στο ποτάμι. Μερικοί από αυτούς έχουν διασωθεί και οι διασώστες αναζητούν περίπου 7 ακόμη ανθρώπους στο νερό.

Το πλοίο, DALI, αναχώρησε από το Seagirt Marine Terminal περίπου στις 12:20 π.μ. της Τρίτης. Προορισμός του: Κολόμπο, Σρι Λάνκα.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 984 ποδιών, το οποίο φαινόταν πλήρως φορτωμένο, έπλεε στον ποταμό Patapsco για πάνω από μία ώρα προτού προσκρούσει στη γέφυρα Francis Scott Key στη 1:28 π.μ., σύμφωνα με ζωντανή ροή του λιμανιού.

Δύο τμήματα της γέφυρας κατέρρευσαν σε 5 δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση.

«Λάβαμε πολλές κλήσεις στο 911 γύρω στη 1:30 π.μ., ότι ένα σκάφος χτύπησε τη γέφυρα Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη, προκαλώντας την κατάρρευση», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Τμήματος της Βαλτιμόρης Kevin Cartwright. «Πρόκειται για ένα περιστατικό μαζικών απωλειών και αναζητούμε επτά άτομα που βρίσκονται στο ποτάμι».

Ο κ. Cartwright είπε ότι η κατάρρευση είναι «μια τρομερή έκτακτη ανάγκη» και ότι «το επίκεντρό μας αυτή τη στιγμή είναι να προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να ανακτήσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Το φορτηγό πλοίο, το Dali, είχε σημαία Σιγκαπούρης.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Γουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως συνέπεια της κατάρρευσης.

«Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες που πραγματοποιούν προσπάθειες διάσωσης καθώς συνεχίζουμε να αξιολογούμε και να ανταποκρινόμαστε σε αυτήν την τραγωδία», ανάρτησε στο X, πρώην Twitter.

Επιπλέον, δημοσίευσε η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ, «Όλες οι λωρίδες έκλεισαν και τις δύο κατευθύνσεις για περιστατικό στην I-695 Key Bridge. Η κυκλοφορία παρακάμπτεται».

Η γέφυρα ήταν 47 ετών.

Οι διασώστες έβγαλαν ανθρώπους έξω από το νερό, σύμφωνα με τον αστυνομικό επίτροπο της Βαλτιμόρης Ρίτσαρντ Γουόρλι. Ο ένας αρνήθηκε ιατρική φροντίδα και ο άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εξακολουθεί να αναζητά άλλα 7 άτομα.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ.

 Image: Reuters and SkyNews

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This