EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ανώτατο όριο χρέους

Η Γερουσία εγκρίνει το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους, τερματίζοντας την απειλή αθέτησης υποχρεώσεων

2 Jun, 2023

Η Γερουσία τερμάτισε την απειλή αθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεων των ΗΠΑ με την ψήφιση του νόμου περί δημοσιονομικής ευθύνης του 2023 την 1η Ιουνίου. Το μέτρο μεταφέρεται τώρα στο γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η υπογραφή του οποίου θα θέσει τέλος  στο θέμα για τουλάχιστον 19 μήνες.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με δικομματική ψήφους 63 κατά 36 κατά.

Η νομοθεσία προέκυψε από έναν συμβιβασμό που επετεύχθη από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) για την αναστολή του ορίου χρέους έως την 1η Ιανουαρίου 2025, κάνοντας παράλληλα ελαφρές μειώσεις στις μη αμυντικές δαπάνες και μέτριες αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες το 2024. Η προαιρετική αύξηση των δαπανών περιορίζεται στο 1 τοις εκατό για το 2025.

Το νομοσχέδιο κάνει επίσης αλλαγές στις απαιτήσεις εργασίας για ορισμένα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, εξορθολογίζει τη διαδικασία αδειοδότησης γεωτρήσεων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και παίρνει πίσω 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση από την IRS και 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε αδιάθετα κεφάλαια αρωγής για τον COVID, μεταξύ άλλων διατάξεων.

Με μια πιθανή χρεοκοπία μόλις τέσσερις ημέρες μακριά, η συνήθως αργή Γερουσία ενέκρινε το νομοσχέδιο σε μια απογευματινή συνεδρίαση μόλις 24 ώρες μετά την έγκριση του από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Είναι τόσο καλό για αυτή τη χώρα που και τα δύο μέρη συμφώνησαν επιτέλους για να αποφύγουν την χρεοκοπία. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου και στις δύο πλευρές του διαδρόμου για τη συνεργασία τους», δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (DN.Y.) λίγο πριν από την ψηφοφορία.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell (R-Ky.) το χαρακτήρισε «ένα επείγον και σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την υγεία της οικονομίας μας και το μέλλον της χώρας μας» κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων στο βήμα της Γερουσίας.

Ανησυχίες αμυντικών δαπανών

Η κύρια ανησυχία που εξέφρασαν οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές σχετικά με το νομοσχέδιο ήταν αυτό που έβλεπαν ως ανεπαρκές ποσό στρατιωτικών δαπανών.

Επικαλούμενοι την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και της δραστηριότητας από την Κίνα και άλλα έθνη, γερουσιαστές, όπως ο Tom Cotton (R-Ark.), η Susan Collins (R-Maine) και η Lindsay Graham (RS.C.) επέκριναν το νομοσχέδιο για τη συμπερίληψη διάταξης για να περικόψει αυτόματα τις αμυντικές δαπάνες εάν ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός δεν εγκριθεί εγκαίρως.

“Το συνεχιζόμενο ψήφισμα, εάν δεν κάνουμε τη νομοθετική μας δουλειά, αυξάνει τις μη αμυντικές δαπάνες, μειώνει τις αμυντικές δαπάνες”, δήλωσε ο γερουσιαστής Lindsay Graham (RS.C.) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την 1η Ιουνίου. “Εάν αυτός ο προϋπολογισμός είναι το τέλος της συζήτησης και δεν το διορθώνουμε, οι γιοι και οι κόρες σας θα έχουν περισσότερο πόλεμο, όχι λιγότερο».

«Αυτό το νομοσχέδιο θα συρρικνώσει πραγματικά το μέγεθος του ναυτικού μας», είπε ο Κόλινς. «Εν τω μεταξύ, η Κίνα έχει το μεγαλύτερο ναυτικό στον κόσμο τώρα». Ο Κόλινς ζήτησε έκτακτη συμπληρωματική χορήγηση για περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών το 2024.

Ο γερουσιαστής Τζέιμς Λάνκφορντ (R-Okla.) αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο λέγοντας ότι στην πραγματικότητα θα αυξήσει και όχι θα μειώσει τις ομοσπονδιακές δαπάνες.

«Φτάνω στα ψιλά γράμματα και ανακαλύπτω ότι, στην πραγματικότητα, αυξάνει τις δαπάνες κατά 3,3 τοις εκατό τον επόμενο χρόνο. Και το επόμενο έτος αυξάνει ξανά τις δαπάνες κατά 1%. Στην πραγματικότητα δεν μειώνει καθόλου τις δαπάνες», είπε ο Λάνκφορντ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την 1η Ιουνίου.

Ορισμένοι γερουσιαστές αντιτάχθηκαν στο νομοσχέδιο λόγω των πρόσθετων εργασιακών απαιτήσεων που επιβάλλει σε ορισμένους αποδέκτες κοινωνικών υπηρεσιών, διατηρώντας παράλληλα τις φορολογικές περικοπές για τους πλουσιότερους Αμερικανούς και τις μεγάλες εταιρείες.

«Σε μια εποχή τεράστιας ανισότητας και όταν οι άνθρωποι στην κορυφή δεν τα είχαν ποτέ τόσο καλά, δεν μπορώ με καλή συνείδηση ​​να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που βλάπτει τους εργαζόμενους», είπε ο γερουσιαστής Bernie Sanders (I-Vt.) κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου την 1η Ιουνίου.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του για το νομοσχέδιο σε ένα ακροατήριο της εκστρατείας στην Αϊόβα, ενώ η Γερουσία συζητούσε την 1η Ιουνίου. είπε ο Τραμπ.

Ηττήθηκαν τροπολογίες

Για να επιταχυνθεί η εξέταση του νομοσχεδίου, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί συμφώνησαν να επιτρέψουν την προσφορά μόνο 11 τροπολογιών και περιόρισε τη συζήτηση σε τέσσερα έως έξι λεπτά για την καθεμία. Όλες οι τροπολογίες απέτυχαν.

Καθώς περνούσε το βράδυ, ο Σούμερ προέτρεψε τους γερουσιαστές να ψηφίσουν γρήγορα. Κάποια στιγμή ακούστηκε να λέει στον γερουσιαστή Τζον Κόρνιν (Ρ-Τέξας): «Λιγότερη συζήτηση, περισσότερη ψηφοφορία».

Ενώ πολλοί γερουσιαστές επικρότησαν το νομοσχέδιο για την αποφυγή μιας καταστροφικής οικονομικής χρεοκοπίας, κανένας δεν φαινόταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τις διατάξεις του.

«Νομίζω ότι αυτό που έχουμε είναι ένας συμβιβασμός που δεν έχει αυτό που θέλουν όλοι», δήλωσε η γερουσιαστής Jeanne Shaheen (DN.H.). «Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο της διακυβέρνησης. Πρόκειται για συμβιβασμούς».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This