ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
δήμαρχος της Ουάσιγκτον

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον ζητά βοήθεια από την Εθνική Φρουρά για την αντιμετώπιση της εισροής παράνομων μεταναστών

28 Jul, 2022

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ενεργοποιήσει την Εθνική Φρουρά για να βοηθήσει την πόλη να αντιμετωπίσει τους παράνομους μετανάστες που μεταφέρονται από τις συνοριακές πολιτείες.

Περιγράφοντας την κατάσταση ως «μια αυξανόμενη ανθρωπιστική κρίση», η δήμαρχος Muriel Bowser είπε στους δημοσιογράφους στις 28 Ιουλίου, «Χρειαζόμαστε χώρο και χρειαζόμαστε τη συμμετοχή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης».

Σε μια επιστολή της 19ης Ιουλίου , ο διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας της DC Christopher Rodriguez ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας (DOD) βοήθεια από την Εθνοφρουρά του DC “για να βοηθήσει στην πρόληψη μιας παρατεταμένης ανθρωπιστικής κρίσης στην πρωτεύουσα του έθνους”.

Η Ουάσιγκτον έχει δεχθεί περισσότερους από 4.000 παράνομους αλλοδαπούς από τις πολιτείες του Τέξας και της Αριζόνα από τον Απρίλιο, όταν ο κυβερνήτης του Τέξας ενέκρινε για πρώτη φορά τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών που δέχτηκαν τις δωρεάν διαδρομές. Ο κυβερνήτης της Αριζόνα ενέκρινε τη μεταφορά παράνομων αλλοδαπών τον Μάιο.

Τον μήνα που προηγήθηκε της επιστολής, «ο ρυθμός άφιξης των λεωφορείων και ο όγκος των αφίξεων έχουν φτάσει σε οριακά σημεία», έγραψε ο Rodriguez, λέγοντας ότι το σύστημα θα μπορούσε να κατακλυστεί χωρίς ομοσπονδιακή παρέμβαση.

Εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς του DC είπε ότι η δύναμη γνώριζε το αίτημα, αλλά παρέπεμψε το σχόλιο στο γραφείο Τύπου του Πενταγώνου. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει αμέσως.

Μόνο οι πρόεδροι έχουν την εξουσία να εξουσιοδοτήσουν την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς στην Ουάσιγκτον και πρέπει να λάβουν αίτημα από τοπικούς αξιωματούχους.

Συνάντηση με τον Λευκό Οίκο

Η Μπόουζερ και τα μέλη της ηγετικής της ομάδας συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης της Λιζ Σέργουντ-Ράνταλ, της βοηθού του προέδρου για την εσωτερική ασφάλεια, σύμφωνα με μια αποστολή της 21ης ​​Ιουλίου που έστειλε η Μπόουζερ μετά τη συνάντηση.

Ο Μπάουζερ είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να «αναλάβει την ηγεσία» στον χειρισμό των παράνομων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μιας ομοσπονδιακής εγκατάστασης για τη στέγασή τους.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ και ο κυβερνήτης της Αριζόνα Νταγκ Ντούσι, και οι δύο Ρεπουμπλικάνοι, άρχισαν να προσφέρουν στους παράνομους αλλοδαπούς που ζητούσαν άσυλο μεταφορά στην Ουάσιγκτον.

Ο Άμποτ είπε ότι το πρόγραμμα είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με τις επιπτώσεις των μεταναστευτικών πολιτικών του. Σύμφωνα με τους χαλαρούς κανόνες, η παράνομη μετανάστευση έχει εκραγεί σε επίπεδα ρεκόρ.

«Η Ουάσιγκτον καταλαβαίνει επιτέλους τι αντιμετωπίζουν οι Τεξανοί κάθε μέρα, καθώς οι κοινότητές μας κατακλύζονται και κατακλύζονται από χιλιάδες παράνομους μετανάστες χάρη στις πολιτικές ανοιχτών συνόρων του Προέδρου Μπάιντεν», η Renae Eze, εκπρόσωπος Τύπου του Abbott.

«Αν η δήμαρχος θέλει μια λύση σε αυτή την κρίση, θα πρέπει να καλέσει τον Πρόεδρο Μπάιντεν να λάβει άμεσα μέτρα για να εξασφαλίσει τα σύνορα – κάτι που δεν κατάφερε», πρόσθεσε.

https://www.usatoday.com/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This