ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

δημοκρατικό

Η Ελεύθερη έκφραση και ο πλουραλισμός στο “δημοκρατικό” εδώλιο

29 Sep, 2021

Και το όνομα της αειμνήστου, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”… Αυτή την άμοιρη την έχουν εδώ και καιρό δολοφονήσει. Μα τώρα. της δίνουν και τη χαριστική βολή. Με πρόσχημα πάντα, την πανδημία, η κυβέρνηση, εδώ και δυο χρόνια, ισορροπεί πάνω σε λεπτό, τεντωμένο σχοινί. Λειτουργεί με ένα τελείως αντι – δημοκρατικό τρόπο. Η παρέμβαση της στο άρθρο 191 π.κ. θα οδηγήσει τη χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Μετά την κατάπτυστη και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα, λίστα Πέτσα.. Μετά την εγκληματική ανοχή του βιασμού, της ελεύθερης ενημέρωσης, Και την φωναχτή κατάργηση κάθε έννοιας ελεύθερης έκφρασης.. Μετά την ηχηρή ανυπαρξία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Μετά τον στραγγαλισμό της Ελευθεροτυπίας, με την εξαγορά δημοσιογράφων που προσλήφθηκαν στο Μαξίμου παράλληλα με την δραστηριότητα τους στον τύπο. Και σε άλλα Μ.Ε. Αναγκάζοντας έτσι στην αποσιώπηση, ή την διαστρέβλωση των ειδήσεων.. Έρχεται τώρα η ποινική δίωξη των ειδήσεων που δεν αρέσουν. Αυτές που τις βαφτίζουν, για λόγους σκοπιμότητας, ως fake news..

Και ποιος είναι αυτός που θα κρίνει μια είδηση, ότι εμπεριέχεται στον όρο αυτό; Όταν εσκεμμένα η έννοια αυτή έχει αόριστο και απροσδιόριστο εύρος.. Που σημαίνει πάνε με τον πιο φασιστικό τρόπο να φιμώσουν το διαδίκτυο. Γιατί όλα τα άλλα μέσα είναι εξαγορασμένα. Μόνη ελεύθερη φωνή, να θυμίζει θραύσματα δημοκρατίας, ήταν το διαδίκτυο… fake news λοιπόν Και να οι χειροπέδες. Και να ο εισαγγελέας της ανεξάρτητης κάποτε δικαιοσύνης. Το άρθρο 191 του ΠΚ μετατράπηκε πλέον. Και λέει ξεκάθαρα.

” Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου, διαδίδει, η διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο, ψευδείς ειδήσεις, που είναι ικανές να προκαλέσουν ανησυχίες η φόβο στους πολίτες, ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας, ή στη δημόσια υγεία, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών. Και χρηματική ποινή.. Αυτό τελικά πως ερμηνεύεται; Πως κλονίζεται η εμπιστοσύνη του κοινού; Εάν δεν έχει ήδη από μόνο του στοιχεία κλονισμού; Τι το περάσατε το κοινό; Κότες; που θα του κάνει κάποιος ”πουλ-πουλ” και θα το παρασύρει; Αν δεν έχει ήδη άποψη; Αν δεν έχει καεί από τους άχρηστους που κυβερνούν, θα τον παρασύρει το κείμενο κάποιου που εσείς θα το βαφτίσετε σε fake news.

Δηλαδή αν γράψω ”άχρηστος ο Μητσοτάκης”… διώκομαι. Αν γράψω ” άχρηστος ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης” δεν διώκομαι. Γιατί δεν αγγίζω τα κυβερνητικά όσια και ιερά… Κλείστε λοιπόν μέσα όλους τους Έλληνες. Κι εμένα πρώτον. Να… Σας λέω ΦΑΣΙΣΤΕΣ γιατί τέτοια μέτρα σε αναλογία, δεν τόλμησε να πάρει ούτε ο κόκκινος δικτάτορας Στάλιν. Ούτε ο Ισπανός Φράνκο. Ούτε ο Πορτογάλος Σαλαζάρ. Ούτε και ο γραφικός της Ουγάντα, Αμίν Νταντα. Τα παίρνετε εσείς με την απειλή του νταντά, για να μας κλείσετε τοστόμα. Ε μην φάτε.. Έχουμε γλαρόσουπα… Είναι θλιβερά αυτά όλα

Είναι πραγματικά απαράδεκτα. Ο λαός σας κρίνει. Ακόμα κι οι λιγοστοί πια που σας απόμειναν. Όμως η κρίση της ιστορίας είναι αυτή που θα σας στιγματίσει. Αυτή είναι που θα σας σημαδέψει μέχρι το μεδούλι. Γιατί για ήθος φυσικά, δυσκολεύομαι να μιλήσω. Κρίμα φίλε Τάκη Θεοδωρικάκο, που προέρχεσαι και από τον προοδευτικό χώρο. Η αντικατάσταση του άρθρου 191 του π.κ. με την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, θα γίνει ο βρόγχος όλων σας. Δεν κρατάτε ισχύ με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα δείχνετε τον φόβο σας. Πάρε αυτή την κατάπτυστη απόφαση πίσω υπουργέ. Η παρέμβαση στην ανεξαρτησία του τύπου είναι σκοταδισμός.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.