EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η Ελλάδα μας Καίγεται

Η Ελλάδα μας Καίγεται

31 Jul, 2023

Πάντα συσχετίζαμε το καλοκαίρι με διακοπές, χαλάρωση, διασκέδαση, εξορμήσεις στη θάλασσα όπου και καθόμασταν από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Τα τελευταία χρόνια όμως, μας αφαίρεσαν και αυτή την ευτυχία από τη ζωή μας.  Η κατάσταση στη χώρα, αυτό που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια έχουν συνδέσει αυτή τη χαρμόσυνη εποχή του χρόνου με αισθήματα φόβου, λύπης, αγανάκτησης. Το καλοκαίρι έχει γίνει πλέον συνώνυμο με εθνικό πένθος. Γιατί; Γιατί η Ελλάδα μας καίγεται.

Καίγονται τα δάση μας, το οξυγόνο μας, τα σπίτια μας, οι συνάνθρωποι μας, τα ζώα μας, καίγεται η χώρα μας και όλη μας η ζωή. Και όλα είναι εμπρησμοί. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι δεχόμαστε επίθεση. Ότι ο εχθρός βρίσκεται πλέον εντός συνόρων και μας κάνει επίθεση καίγοντας όλο τον φυσικό πλούτο και τους ανθρώπους της χώρας μας.

Ας ξεκινήσουμε όμως από το 2007. Το καλοκαίρι του 2007 ξεκίνησαν πολλές δασικές πυρκαγιές σε διάφορους νομούς της Ελλάδας με αποτέλεσμα να καούν 1.500 σπίτια, περισσότερα από 268.834 εκτάρια γης, 60.000 ζώα, 4,5 εκατομμύρια ελαιόδεντρα, και να χάσουν τη ζωή τους 84 άνθρωποι. Οι πυρκαγιές αυτές έγιναν στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας Αχαΐας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής, Φθιώτιδας και Εύβοιας. Το ύψος των καταστροφών που προκάλεσε η φωτιά εκτιμήθηκε σε πάνω από 3,5 δις ευρώ.

(https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CF%84%CE%BF_2007)

Το 2018 ξέσπασαν δυο μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική. Κοντά στο  Νταού Πεντέλης και στην Κινέτα. Στην Πεντέλης η φωτιά αναπτύχθηκε εξαιρετικά γρήγορα και έχασαν τη ζωή τους 103 άνθρωποι. Και από τις δυο πυρκαγιές κάηκαν χιλιάδες σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους. Για να καταλάβετε τι επίθεση δεχόμαστε, η πυρκαγιά στο Μάτι έχει χαρακτηριστεί ως η «φονικότερη δασική και αστική πυρκαγιά στην ιστορία του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού κράτους και του 21ου αιώνα, ενώ θεωρείται η δεύτερη φονικότερη του 21ου αιώνα παγκοσμίως μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν σκοτώσει 173 άτομα.»

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CF%84%CE%BF_2018

Σήμερα, οι περιοχές που κάηκαν κυρίως μετά τις 17 Ιουλίου περιλαμβάνουν την Ανατολική Αττική, την Αχαΐα, την Κορινθία, το Λαγονήσι, το Λουτράκι, τα Μέγαρα, τον Κουβαρά Αττικής, την Οινόη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Μαγνησία, το Βόλο, τη Λαμία, την Εύβοια, σε χωριά των Δερβενοχωρίων και την Μάνδρα Αττικής. Η καταστροφή και εκεί είναι ανυπολόγιστη.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%AD%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1_%CF%84%CE%BF_2023 

Ποιος ο λόγος όμως να γίνεται όλο αυτό; Η απάντηση είναι το γνωστό σε όλους μας Restarting. Πρέπει να καταστραφούν όλα για να τα φτιάξουν οι ίδιοι όπως εκείνοι θέλουν. Και πιστέψτε με η επανεκκίνηση σίγουρα δεν είναι κάτι που θέλουμε εμείς. Ήδη βλέπετε τι δολοφονίες έχουν γίνει από τη φωτιά για χάρη αυτής της επανεκκίνησης. Έχει γραφεί μέχρι και βιβλίο για αυτό που λέγεται «Η Μεγάλη Επανεκκίνηση» από τους Schwab Klaus, Malleret Thierry. Είναι όλα μπροστά στα μάτια μας και εμείς εθελοτυφλούμε.

Όλες οι χώρες που βρίσκονται μέσα στην παγκοσμιοποίηση θα περάσουν αυτή την επονείδιστη διαδικασία. ‘Ένα από τα πράγματα που θέλουν να κάνουν είναι οι χώρες των 15 λεπτών. Με απλά λόγια δεν θα μπορούμε να πάμε κάπου για πάνω από 15 λεπτά χωρίς άδεια με σκοπό να μας ελέγχουν. Η κλιματική αλλαγή που λένε όλοι είναι προϊόν αυτών που σήμερα μας καίνε. Πως να μην επέλθει η κλιματική αλλαγή αν καίνε τα πάντα; Αν καταστρέψουν τα δάση που μας δίνουν οξυγόνο και τα ζώα που είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης;

Όλα αυτά έχουν ξεκινήσει να γίνονται πολύ καιρό πριν, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζω αν μπορούμε να τα σταματήσουμε. Το μόνο που μένει όμως σε όλους μας είναι η ελπίδα και για αυτή την ελπίδα πρέπει όλοι να προσπαθούμε να αλλάξουμε το δρόμο του θανάτου στον οποίο βαδίζουμε σήμερα. Η ελπίδα, όπως λένε, πεθαίνει πάντα τελευταία και για αυτή έχουμε κάνει πολλά θαύματα ως λαός. Μπορούμε να κάνουμε και άλλο ένα.   Οι ανεμογεννήτριες  περιμένουν να ανοίξουν δρόμοι για να περάσουν ανενόχλητες και να μην χεριάζετε να   αποζημιώσουν οι εταιρίες την καταστροφή και όπως είπε και ο προδότης ο Άδωνης Γεωργιάδης https://www.facebook.com/watch?v=787555629763969    δεν μπορεί να καταλάβει γιατι οι κάτοικοι δεν βλέπουν ότι θα πάρουν 1.000000 ο δήμος τους και βλέπουν που καίγονται κάποια δάση  ότι ακόμα αυτόν τον τύπο τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για να βγαίνει και να λέει αυτές της ασυναρτησίες -αληθής εμένα με ξεπερνάει ο πρωθυπουργός δε πήγε να δει  της εγκαταστάσεις για τα πυροσβεστικά και γελούσε σα χαζός  η χαρά δεν κρυβόταν τα λεφτά για  κάθε κάψιμο της χώρας είναι πολλά (τα λεφτά  Αρη ) Δερβενοχωρία   ήδη έχουν μοιράσει την  γη ηθοποιοί τραγουδιστές πολιτικοί ..και τρίβουν τα χέρια τους από την  εγκληματική ενέργεια εις  βάρος της πατρίδας μας   

Η Ελλάδα άλλαξε χέρια και εμεις όλοι και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα οι Έλληνες απλώς δίνουμε βραβεία  ελληνισμού σε ανθρώπους που δεν έχουν πράξει τίποτα για την πατρίδα τους απλώς είναι στην κατάλληλη θέση και στον κατάλληλο κύκλο  και βαφτίζονται πατριώτες και Έλληνες ..έστω και αυτή την ιστατη  στιγμή δες τε  το μέλλον των παιδιών μας !!

 

 

Photo https://globalnews.ca/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This