ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΚΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

19 Aug, 2021

Άναυδη έμεινε η ανθρωπότητα και με αυτή την τραγωδία. Η οποία χρεώνεται στα εγκληματικά λάθη της δύσης. Η απόφαση του Μπάϊντεν να αποσύρει δυνάμεις από το Αφγανιστάν, θα τον συνοδεύει σε όλη την υπόλοιπη πολιτική του διαδρομή. Έντρομοι  οι Αφγανοί, με την επικράτηση των Ταλιμπάν, προσπαθούν με κάθε τρόπο, να εγκαταλείψουν τη χώρα. Τα βλέπουμε και μας πιάνει δέος. Σίγουρα η επικράτηση της οργάνωσης αυτής, θα αλλάξει τους συσχετισμούς, στην Μέση Ανατολή και στον Ισλαμικό κόσμο. Σίγουρα πλέον στη χώρα, αλλά και σε όλη την περιοχή, αλλάζουν τραγικά τα μέχρι τώρα δεδομένα. Αυτές που θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα της οπισθοδρόμησης των φανατικών Ισλαμιστών, είναι οι γυναίκες. Οι οποίες εισέρχονται σε μια αρκετά δεινή γι αυτές εποχή. Ήδη εκατομμύρια γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πολύ σκληρή καταπίεση. Με μια φοβερά μειωτική διαχείριση της ίδιας τους της ζωής. Τώρα με την εδραίωση ξανά, των φανατικών ισλαμιστών, μετά από 20 χρόνια, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γι αυτές. Ο στόχος τους και εκτός εξουσίας που ήταν στρέφονταν στις γυναίκες Τώρα που ασκούν εξουσία οι Ταλιμπάν, αρχίζει δυστυχώς γι αυτές ένας νέος μεσαίωνας. Άρνηση στα πνευματικά εφόδια, στην μάθηση, στην εκπαίδευση και στην κοινωνική άνοδο. Θα απαγορεύεται να κυκλοφορούν ακάλυπτες και χωρίς τη συνοδεία του συζύγου της. Θα συνεχισθεί η βίαιη εξουσία του ανδρός και η μη δικαίωση της γυναίκας με κανέναν τρόπο.. Ούτε και με δικαστικο μέσο. Θα απαγορευτεί  η έξοδος της ακόμα και για τις ανάγκες του νοικοκυριού της χωρίς τη συνοδεία ανδρός. Και βέβαια θα επανέλθει η βάρβαρη και εγκληματική κλειτοριδεκτομή, που τουλάχιστο στην Καμπούλ και σε μια δυο μεγάλες πόλεις είχε περιοριστεί αρκετά. Ένα απίστευτα βάρβαρο έθιμο που θα έπρεπε η δύση, με την επιβολή της ισχύος της, να είχε απαιτήσει την κατάργησή του. Οι γυναίκες που κατάφεραν να φύγουν εκτός χώρας, οι τυχερές, θρηνούν για κείνες που έμειναν πίσω. Πάντως από τις δηλώσεις που έκανε η ηγετική ομάδα των Ταλιμπάν, βγαίνει πως θα ακολουθήσουν πιστά την Σαρία. Άρα αυτό που φοβάται η διεθνής κοινότητα για τις γυναίκες ισχύει. Αφού αυτά υπαγορεύει η Σαρία. Πέρα όμως από τις άτυχες γυναίκες του Αφγανιστάν, η επιβολή των Ταλιμπάν θα σημάνει πολλά για τη χώρα. Μα και για την ευρύτερη περιοχή.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.