EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η θεματική των BRICS και της Τουρκίας…

18 Jun, 2024
Η θεματική των BRICS και της Τουρκίας

Η θεματική των BRICS και της Τουρκίας

Η θεματική των BRICS και της Τουρκίας

Η θεματική των BRICS και της Τουρκίας αποτελεί ένα σημαντικό θέμα στη διεθνή πολιτική και οικονομία. Ας δούμε μερικά βασικά σημεία και αναλύσεις που έχουν γίνει για το θέμα αυτό:


 1. Γεωπολιτική σημασία
  : Η Τουρκία βρίσκεται γεωγραφικά στον σταυροδρόμο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη σταθερότητα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αυτό κάνει την Τουρκία σημαντικό γεωπολιτικό παράγοντα για ομάδες όπως οι BRICS που αναζητούν επέκταση και επιρροή.

 2. Οικονομική συνεργασία
  : Η Τουρκία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στην περιοχή και έχει έντονες εμπορικές σχέσεις τόσο με τις BRICS χώρες όσο και με άλλες αναδυόμενες οικονομίες. Η συμμετοχή της Τουρκίας σε οικονομικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ και οι διάφορες εμπορικές συμφωνίες της με άλλες χώρες κάνουν την προσέλκυσή της ελκυστική για τις BRICS.

 3. Πολιτική αναταραχή και στρατηγική εταιρική σχέση
  : Η Τουρκία έχει διαφορετικές πολιτικές και στρατηγικές που μπορεί να επηρεάσουν τις BRICS, ειδικά σε θέματα όπως η ασφάλεια και η ενέργεια. Παρά τις διαφωνίες και τις πιέσεις, η στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία μπορεί να προσφέρει στα BRICS νέες ευκαιρίες σε πολλούς τομείς.

 4. Κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και συνεργασία
  : Οι BRICS ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής σταθερότητας στην περιοχή. Η Τουρκία μπορεί να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη και τους πόρους της για να στηρίξει αυτούς τους στόχους.

Αυτά τα στοιχεία και οι αναλύσεις δείχνουν ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στους BRICS θα μπορούσε να είναι επωφελής τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για τις BRICS, επιτρέποντας την ενίσχυση της οικονομικής, πολιτικής και γεωπολιτικής τους επιρροής στην παγκόσμια σκηνή.

πηγες
Ιστοσελίδα των BRICS: Επίσημη ιστοσελίδα του συνόλου των BRICS χωρών για επίσημες δηλώσεις και έγγραφα. https://brics-russia2024.ru/en/

Ιστοσελίδες διεθνών οργανισμών: Όπως τον ΟΟΣΑ (OECD), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) και άλλους που έχουν αναλύσεις για τις οικονομίες των BRICS και την Τουρκία. 

https://www.oecd.org/economic-outlook/may-2024/

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio Fl

photo https://www.kas.de/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This