ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ghislaine Maxwel

Η καταδίκη της Ghislaine Maxwell και η πραγματικότητα των γυναικών σεξουαλικών παραβατών…

6 Jan, 2022

*Από την Debra Soh
Μεταφράστηκε από τον Βικέντιο Μαλαματένιο

 Η Ghislaine Maxwell κρίθηκε ένοχη την περασμένη εβδομάδα επειδή βοήθησε τον εκλιπόντα χρηματοδότη και πρώην φίλο της Jeffrey Epstein να κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Δήλωσε αθώα και καταδικάστηκε για πέντε από τις έξι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της πιο σοβαρής κατηγορίας, της σεξουαλικής εμπορίας ανηλίκων.  Η Μάξγουελ αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 65 ετών, καθώς και επικείμενη ποινική δίκη για ψευδορκία.

Οι τέσσερις γυναίκες που κατέθεσαν στη δίκη για τη σεξουαλική διακίνηση ήταν μεταξύ 14 και 17 ετών όταν συνέβη η σεξουαλική κακοποίηση πριν από μια δεκαετία και πλέον. Η υπόθεση μιλάει για τη θλιβερή πραγματικότητα ότι η σεξουαλική αρπακτικότητα δεν είναι ένα φαινόμενο που απομονώνεται στους άνδρες, ωστόσο μεγάλο μέρος της ευαισθητοποίησης και της συζήτησης γύρω από τη σεξουαλική θυματοποίηση σήμερα επικεντρώνεται στους άνδρες δράστες.

Παρόλο που δεν μπορώ να μιλήσω για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης της Μάξγουελ, θα βασιστώ στη διαθέσιμη έρευνα και στην προηγούμενη εμπειρία μου από την εργασία μου με σεξουαλικούς παραβάτες. Ενώ οι περισσότεροι σεξουαλικοί παραβάτες είναι πράγματι άνδρες, ένα ποσοστό 5% εκτιμάται ότι είναι γυναίκες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι στατιστικές αυτές πάσχουν από μεροληψία αναφορών, καθώς τα θύματα γυναικών δραστών είναι λιγότερο πιθανό να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα και δεν λαμβάνονται τόσο σοβαρά υπόψη αν το κάνουν. Ακόμη και όταν οι γυναίκες δράστες καταδικάζονται για σεξουαλικό έγκλημα, τείνουν να λαμβάνουν μικρότερες ποινές από ό,τι οι άνδρες.

Για να αποτρέψουμε τη μελλοντική θυματοποίηση, πρέπει να κατανοήσουμε τι οδηγεί σε αυτές τις συμπεριφορές. Ανεξάρτητα από το αν ο δράστης είναι άνδρας ή γυναίκα, η σεξουαλική κακοποίηση δεν μπορεί να κατανοηθεί ή να εξηγηθεί επαρκώς με μοντέρνες εξηγήσεις για την “εξουσία”.

Όταν οι άνδρες παρανομούν σεξουαλικά, συνήθως έχουν ως στόχο να αποκτήσουν το είδος του σεξ ή της συντρόφου που επιθυμούν. Μεταξύ των καταδικασθέντων σεξουαλικών παραβατών, ένα σημαντικό ποσοστό έχει προτίμηση στο μη συναινετικό σεξ. Όταν οι γυναίκες παρανομούν σεξουαλικά, ωστόσο, αυτό γίνεται συνήθως με σκοπό να ικανοποιήσουν έναν άνδρα σύντροφο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα κακοποιήσουν τα ίδια τους τα παιδιά και μπορεί να είναι πιο χειριστικές και αρπακτικές από τον άνδρα.

Επειδή η κοινωνία γενικά θεωρεί τις γυναίκες ως φροντιστικές και ασφαλέστερες από τους άνδρες, οι συμπεριφορές τους που σχετίζονται με τον καλλωπισμό καμουφλάρονται ευκολότερα. Οι έμποροι σεξουαλικών ειδών είναι καλά συντονισμένοι στο τι πρέπει να αναζητήσουν όταν στρατολογούν πιθανά θύματα. Θα προσεγγίσουν παιδιά στο σχολείο ή σε δημόσιους χώρους, εκμεταλλευόμενοι εκείνα που χρειάζονται οικονομική βοήθεια και που έχουν ιστορικό κακοποίησης και παραμέλησης, προσφέροντας ευκαιρίες, αγάπη και φιλία.

Οι ενήλικες θα πρέπει να επαγρυπνούν για τα αποκαλυπτικά σημάδια, όπως ανεξήγητες απουσίες από το σχολείο, ακριβά δώρα και άτομα που επιθυμούν να περάσουν χρόνο χωρίς επίβλεψη με έναν ανήλικο. Στην ψηφιακή εποχή, οι φροντιστές θα πρέπει επίσης να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του παιδιού στο διαδίκτυο.

*Η Dr. Debra Soh είναι νευροεπιστήμονας του φύλου, οικοδέσποινα του The Dr. Debra Soh Podcast και συγγραφέας του βιβλίου ”The End of Gender”: Ξεσκεπάζοντας τους μύθους για το φύλο και την ταυτότητα στην κοινωνία μας.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This