EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Η μοίρα του κόσμου

Η μοίρα του κόσμου, ένα ρούχο

22 Sep, 2022

 Πόσες δεκαετίες παρατηρούμε έντρομοι την ζωή να αναλώνεται στα ρούχα των γυναικών; Η μοίρα του κόσμου, κρέμεται στο αν η γυναίκα θα συνουσιαστεί, στο αν θα φορέσει μίνι ή παντελόνι, αν η γυναίκα θα πάει στην παραλία για μπάνιο… Η μοίρα όλου του κόσμου, ένα μακρύ ράσο, μια καλύπτρα, και μια κουκούλα. Και λύθηκαν τα προβλήματα.

Υπάρχει μια πλευρά αυτού του κόσμου μας, που παρεξηγημένα πιστεύει στην διάκριση, τον διαχωρισμό και την αντίθεση: εάν έχω δίκιο εγώ, τότε εσύ έχεις άδικο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει διαμάχη, πόλεμος και μίσος. Μια λύση σε τέτοια ζητήματα, εάν δεν υπάρξει πόλεμος, μπορεί να δοθεί με το κουκούλωμα. Ο υπεραναλυτικός νους αυτής της πλευράς του κόσμου, στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση. Ό,τι δεν εξηγείται, είτε σκοτώνεται, είτε κουκουλώνεται. 

Η θρησκευτική παράταξη που έλαβε την εξουσία πριν δεκαετίες, σε αυτή την πλευρά του κόσμου, ανάλωσε ατέλειωτες ώρες τηλεοπτικού χρόνου, για να συζητά ανοιχτά (δημοκρατικά θα έλεγε κανείς χαριτολογώντας, αν και δεν πρόκειται για δημοκρατία, αλλά για επίδειξη δύναμης!), νόμους και κανόνες του τύπου: “τί ισχύει νομικά, όταν ένας άντρας πέσει από τον 2ο όροφο, την στιγμή που από κάτω περνάει μια γυναίκα; Εάν ο άντρας προσγειωθεί πάνω στην γυναίκα, και η γυναίκα μείνει έγκυος, το παιδί είναι νόθο”;

Αλήθεια, το θέμα είναι αν το παιδί θα είναι νόθο, ή σε τί κόσμο θα ζήσει;

Πριν από λίγο χρόνια, πάλι σε αυτή την πλευρά του κόσμου, η αστυνομία της ένδυσης των γυναικών (γιατί τί άλλο να προστατεύσει η αστυνομία, αν όχι αυτό;), σταμάτησε μια γυναίκα στον δρόμο. Φορούσε το κατάλληλο ράσο που την κάλυπτε, αλλά φαινόταν μια τούφα από τα μαλλιά της στο μέτωπο. Η γυναίκα αστυνομικός, κατέβασε το κάλυμμα του κεφαλιού της, και της το στερέωσε στο μέτωπο, με μια πινέζα!

Αλήθεια, αυτό ήταν το πρόβλημα στην ζωή. Και έτσι, λύθηκε. Όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Η γυναίκα δεν έχει σημασία αν μπορεί να γίνει γιατρός και να σώσει ζωές. Ή ερευνήτρια. Ή δικηγόρος. Ή μητέρα. Ή ο,τιδήποτε. Αρκεί να είναι ανέραστη, ανέγγιχτη, και να μην μετέχει στην ερωτική συνουσία, ή σε καμμία υπόνοια αυτής. Η γυναίκα είναι βρώμικη, ή – εν πάση περιπτώσει κάτι που δεν μπορούμε να καταλάβουμε την δύναμή του. Η γυναίκα έχει ένα σώμα που οι άντρες, σε αυτή την πλευρά του κόσμου, αδυνατούν να κατανοήσουν, ή ντρέπονται γι’ αυτό, από την στιγμή που άφησαν την κοιλιά της μητέρας τους.

 

Συγκεκριμένα:

Αυτές τις ημέρες μαίνονται αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράν, τις οποίες καταπνίγει το καθεστώς, με πλαστικές, και όχι μόνον, σφαίρες. 31 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί, και ο λόγος είναι ο θάνατος της 22 χρόνων Μαχσά Αμίνι, ο οποίος προέκυψε από βίαιη σύλληψη και βασανισμό από τις αρχές “ένδυσης” και κατάλληλου γυναικείου ντυσίματος. Η νεαρή γυναίκα μετά την σύλληψή της, έπεσε (όλως περιέργως) σε κώμα και πέθανε. Ο λόγος για την σύλληψη: δεν φορούσε το ράσο της έτσι όπως έπρεπε.

Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να ζητήσει περισσότερα δικαιώματα. Και φυσικά και οι γυναίκες μαζί, που σε ένδειξη πένθους και αντίδρασης, κόβουν τα μαλλιά τους και καίνε τα απαξιωτικά καλύμματά τους. 
Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους για να ζητήσει δικαιώματα, όχι να ντύνεται όπως θέλει, αλλά να μπορεί  να συμμετέχει στην ζωή. Να μπορεί να συμμετέχει αυτονόητα στην ζωή. Με την αυτονόητη αξιοπρέπεια.

Σε μια ζωή που προχωράει, κάνει επιστημονικά, νοητικά και ψυχικά άλματα, και δεν νοείται να μένει πίσω για τέτοιους λόγους πια. 

Ο ιρανικός λαός βγήκε στους δρόμους σύσσωμος. Άντρες και γυναίκες. Γιατί το θέμα δεν είναι πια ένα ράσο. Είναι πιο σοβαρό απ’ αυτό. Η ζωή δεν είναι πιο φτηνή από τρία μέτρα ύφασμα. Προκειμένου να έχει κάποιος δίκιο, δεν μπορεί να χάνεται μια ζωή. Αυτό βγήκαν να διαδηλώσουν οι άντρες και οι γυναίκες αυτού του κόσμου. 

Στην φωτογραφία παρακάτω, ένας άντρας, που μπήκε μπροστά στις γυναίκες που διαδήλωναν για να τις προστατεύσει από τις πλαστικές σφαίρες, και τις δέχτηκε πάνω στο σώμα του. Αυτός είναι ο σύγχρονος νόμος, σε αυτό τον κόσμο. Αλλά αλήθεια, ας γίνει πια κατανοητό. Αν σκοτώσεις, για να φανεί ότι έχεις δίκιο, εμείς θα ντρεπόμαστε περισσότερο. Αν κουκουλώνεις τους ανθρώπους, επειδή φοβάσαι, εμείς θα ντρεπόμαστε περισσότερο. 

307097078 654392396107403 899535842886355952 n

Η είδηση έχει ως εξής:

Η Μαχσά Αμίνι, γυναίκα 22 ετών καταγόταν από την επαρχία Κουρδιστάν. Την συνέλαβαν στις 13 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Τεχεράνης, όταν επισκεπτόταν την οικογένειά της – από την αστυνομία ηθών, επειδή θεώρησαν ότι ήταν ανάρμοστα ντυμένη. Η αστυνομία ηθών είναι ένα τμήμα της αστυνομίας του Ιράν που ρυθμίζει τους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες στην χώρα.

“Η 22χρονη γυναίκα μετά την σύλληψή της έπεσε σε κώμα και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου”, όπως πολύ λακωνικά μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Όμως υπάρχουν στοιχεία ότι η γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά την σύλληψή της. Η αστυνομία αποκρούει αυτές τις κατηγορίες, και φυσικά η ένταση έχει ξεσπάσει ήδη.

“Την επομένη ημέρα της σύλληψής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κλινικά νεκρή”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου. Εισήχθη στην εντατική, όπου πέθανε την Παρασκευή. Η επίσημη εκδοχή –ότι “η 22χρονη υπέστη καρδιακό επεισόδιο στο τμήμα γιατί ήταν φιλάσθενη”, είναι μια συνήθης αναφορά της ιρανικής αστυνομίας. “Φιλάσθενη”. Δηλαδή δεν είναι αρκετά δυνατή για να αντέξει την μεταχείριση της αστυνομίας.

Η ένταση εξαπλώνεται ραγδαία. Στην Τεχεράνη πυρπολήθηκαν αστυνομικά τμήματα και περιπολικά, ενώ συνθήματα κατά του καθεστώτος ακούγονται παντού. Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια αποσιώπησης του θέματος, έκοψε την παροχή διαδικτύου από το απόγευμα της Δευτέρας, περιόρισε το whatsapp και το instagram. Δεν είναι όμως τίποτα πια ικανό να αποσιωπήσει τα πάντα. Πιθανόν να αποσιωπήσει κάποια βίαια περιστατικά, όπως της διαδηλώτριας που χτυπήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι, όχι όμως την φωνή του λαού.

Διαδηλώσεις ήδη γίνονται στην Βηρυττό και στην Κωνσταντινούπολη.

Το θεοκρατικό καθεστώς έχει δίκιο να φοβάται μια λαϊκή εξέγερση, αλλά αυτή δεν θα διασπαρεί μέσω του ίντερνετ. Βοά μέσω της λογικής.

Δυστυχώς κάποιοι θάνατοι γίνονται αφορμή για αλλαγή. Η 22χρονη κοπέλα έγινε τώρα η αφορμή για κάτι που ελπίζουμε να φέρει μια θετική αλλαγή. Τα αυτονόητα της ζωής, τουλάχιστον. Που προχωρά, ασχέτως ερωτικών συνευρέσεων των γυναικών. Και ασχέτως εμφάνισης των μαλλιών τους από τις μαντήλες. Εν έτει 2022.

 

Η φωτό από ABACA/ https://VISUALHELLAS.GR 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This