EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η Μόσχα Σταματάει τις Συναλλαγές σε Δολάρια και Ευρώ: Οι Πηγές και οι Επιπτώσεις

13 Jun, 2024
Η Μόσχα Σταματάει τις Συναλλαγές σε Δολάρια και Ευρώ: Οι Πηγές και οι Επιπτώσεις

Η Μόσχα Σταματάει τις Συναλλαγές σε Δολάρια και Ευρώ: Οι Πηγές και οι Επιπτώσεις

Η Μόσχα Σταματάει τις Συναλλαγές σε Δολάρια και Ευρώ: Οι Πηγές και οι Επιπτώσεις

Η απόφαση της Μόσχας να σταματήσει τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ έχει προκαλέσει σημαντική ανησυχία στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές. Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τις συναλλαγές σε δολάρια και ευρώ, επισημαίνοντας την ανάγκη για αλλαγή στο διεθνές νομισματικό σύστημα και την ενίσχυση της χρήσης του ρωσικού ρούβλιου στις διεθνείς συναλλαγές.

Το βήμα αυτό της Ρωσίας έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στις διεθνείς σχέσεις, καθώς οι σχέσεις με τη Δύση, και ειδικότερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν καταστεί πιο δυσχερείς λόγω των γεωπολιτικών αντιθέσεων και των κυρώσεων.

Η απόφαση της Ρωσίας έχει ήδη οδηγήσει σε αντιδράσεις στις διεθνείς αγορές, με την αξία του δολαρίου και του ευρώ να εμφανίζει πτώση. Ταυτόχρονα, ορισμένες χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και το εμπόριο.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση αυτή της Ρωσίας αποτελεί ένα βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο ανεξάρτητου νομισματικού συστήματος για τη χώρα, καθώς και μια απόπειρα ενίσχυσης του ρωσικού ρούβλιου στη διεθνή σκηνή.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται ότι αυτό το βήμα μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση της Ρωσίας από τις διεθνείς αγορές και να επιδεινώσει τις ήδη υψηλές εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις.

Ως αποτέλεσμα, η εξέλιξη αυτή προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης και τις πιθανές επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο.

 

 

Πηγές:

  1. Financial Times – “Russia moves to reduce dollar and euro use in its trade”
  2. Bloomberg – “Russia’s Currency Move Sets Off a Geopolitical Crisis”
  3. Reuters – “Russia shifts trade payments away from U.S. dollar and euro”
  4. CNBC – “Russia to ditch dollar, euro in trade, says finance ministry”

Αυτός ο κίνδυνος ενδεχομένως να αυξηθεί, καθώς η Ρωσία εξετάζει τη δυνατότητα ανάπτυξης εναλλακτικών νομισμάτων και συστημάτων πληρωμών που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το δολάριο και το ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές. Εν τέλει, οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, καθώς μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη διεθνή οικονομία και στις γεωπολιτικές σχέσεις.

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://ot.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This