EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
προθεσμία εμβολιασμού

Η προθεσμία εμβολιασμού COVID-19  λήγει για τους περισσότερους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας

17 Feb, 2022

Τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία εμβολιασμού για τη συντριπτική πλειονότητα των μη εμβολιασμένων εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε ολόκληρη τη χώρα να συμμορφωθούν με την ομοσπονδιακή εντολή εμβολίου για τον COVID-19 και να λάβουν την πρώτη τους δόση.

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS), σε μια πρόσφατη ενημέρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφεραν ότι δρουν «ταχύτατα» με την επιβολή της εντολής, η οποία ισχύει για το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που εργάζεται σε εγκαταστάσεις ή οντότητες που λαμβάνουν Χρηματοδότηση Medicare ή Medicaid.

Οι εργαζόμενοι σε 24 πολιτείες πρέπει να λάβουν μία δόση εμβολίου mRNA ή το εμβόλιο Johnson & Johnson μίας δόσης έως τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, εν μέσω δικαστικών προκλήσεων, ενώ οι εργαζόμενοι στις μισές περίπου πολιτείες έπρεπε να συμμορφωθούν και να λάβουν την πρώτη τους δόση έως τον Ιανουάριο. 27, σύμφωνα με έγγραφο που παρέχεται από το CMS.

Το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης που έλαβε τον πρώτο εμβολιασμό στις 27 Ιανουαρίου θα πρέπει να λάβει το δεύτερο εμβόλιο —αν υπάρχει— έως τις 28 Φεβρουαρίου. Και οι εργαζόμενοι που έπρεπε να κάνουν τον πρώτο τους εμβολιασμό στις 14 Φεβρουαρίου έχουν μέχρι τις 15 Μαρτίου για να κάνουν το δεύτερο σύμφωνα με το CMS την εντολή.

Οι εργαζόμενοι στο Τέξας πρέπει να λάβουν την πρώτη τους δόση, εάν υπάρχει, μέχρι την επόμενη εβδομάδα στις 21 Φεβρουαρίου και τη δεύτερη δόση τους έως τις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με το έγγραφο.

«Τον περασμένο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε δύο προκαταρκτικές εντολές που απαγόρευαν την εφαρμογή και την επιβολή του κανόνα εμβολιασμού του προσωπικού υγείας [CMS] σε 24 πολιτείες και το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας ενέκρινε πρόταση για οικειοθελή απόλυση μιας σχετικής υπόθεσης στο Τέξας», έγραψε ο διαχειριστής του CMS Chiquita Brooks-LaSure στην επιστολή του αυτόν τον μήνα.

Είναι ένα από τα πολλά εκτελεστικά εντάλματα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Μπάιντεν στα τέλη του περασμένου έτους, συμπεριλαμβανομένου ενός αμφιλεγόμενου κανόνα εμβολιασμού που επηρέασε τις επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους και υποχρεωτικά εμβόλια για ομοσπονδιακούς εργολάβους. Τον Ιανουάριο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε αναστολή κατά της εντολής για ιδιωτικές επιχειρήσεις και η κυβέρνηση Μπάιντεν δύο εβδομάδες αργότερα απέσυρε τον κανόνα, γνωστό ως έκτακτο προσωρινό πρότυπο.

Τον Ιανουάριο, το Ανώτατο Δικαστήριο επέτρεψε να προχωρήσει η εντολή των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, επηρεάζοντας περίπου 10,4 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, τέτοιες εντολές εκδόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πριν από την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron COVID-19, η οποία μελέτες έχουν δείξει ότι γενικά παράγει ηπιότερα συμπτώματα καθώς και λιγότερες νοσηλείες και θανάτους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, δήμοι και πολιτείες υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών άρχισαν να σταματούν εντολές που σχετίζονται με τον COVID-19.

Τη Δευτέρα, η Ουάσιγκτον, DC, εγκατέλειψε την εντολή εμβολιασμού κατά του COVID-19 για να εισέλθει ένα άτομο σε ορισμένες επιχειρήσεις, και έγινε μία από τις πρώτες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες με σύστημα διαβατηρίων εμβολίων που το έκανε. Η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, η Βοστώνη, η Φιλαδέλφεια και το Σικάγο εξακολουθούν να εφαρμόζουν ένα σύστημα διαβατηρίων εμβολίων.

«Ο COVID δεν είναι τόσο θανατηφόρος όσο ήταν», δήλωσε τη Δευτέρα η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, Muriel Bowser, σημειώνοντας μια απότομη μείωση των μολύνσεων και των νοσηλειών. Η πόλη εγκατέλειψε επίσης τις εντολές της για μάσκες εσωτερικού χώρου, αλλά θα διατηρήσει ανέπαφη την πολιτική για τα παιδιά σχολικής ηλικίας – μια κίνηση που έχει προκαλέσει οργή σε ολόκληρη τη χώρα.

photo  https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This